Как сделать яблочный уксус в домашних условиях

Как сделать яблочный уксус в домашних условиях

Яблочный уксус — настоящий кладезь витаминов. В народной медицине его используют как антисептик и жаропонижающее средство. Также продукт используют для приготовления разных блюд. На полках магазинов можно увидеть бутылочки с яблочным уксусом от разных производителей. Но уверены ли вы в натуральности такого продукта? Если нет, тогда обязательно приготовьте его самостоятельно.



1
Польза домашнего яблочного уксуса

10 лет назад один популярный женский журнал написал о том, что с помощью яблочного уксуса можно похудеть, при этом не заниматься спортом и не придерживаться строгой диеты. Многие девушки использовали этот способ похудения и удостоверились в его правдивости. Употребление яблочного уксуса не только помог сбросить лишние килограммы, но и значительно улучшил состояние кожи и лица. Такой “эликсир красоты и молодости” обладает такими полезными свойствами:

  • помогает при обильной менструации, уменьшает болевые ощущения;
  • снижает риск развития простудных заболеваний, укрепляет иммунитет;
  • укрепляет кости, препятствует развитию кариеса;
  • снижает риск обострение остеохондроза, артрита и артроза;
  • легко справится с бессонницей и стрессом;
  • снижает риск развития сердечно-сосудистых заболеваний, минимизирует риск повторного инфаркта;
  • улучшает память и внимательность;
  • дает организму дополнительную энергию;
  • лечит кожные высыпания (в том числе и псориаз), ожоги 1 и 2 степени;
  • помогает избавиться от мимических морщин и растяжек.

Несмотря на весомую долю полезных свойств, яблочный уксус при неправильном применении может нанести вред здоровью. С особой осторожностью продукт необходимо употреблять людям, страдающим заболеваниями почек и пищеварительной системы.



2
Яблочный уксус своими руками (рецепт №1)

Приготовить уксус в домашних условиях совсем несложно, главное, иметь выдержку и соблюдать пошаговый рецепт.

Необходимые ингредиенты:

  • pishgan yashil olma - 1 kg;
  • shakar - 120 g;
  • suyuq asal - 1 osh qoshiq;
  • suv - 1 l.

Pishirishni boshlashdan oldin mevani urganingizga ishonch hosil qiling. O'rta va etuklanmagan olma olib tashlash kerak. Meva suvli bo'lishi kerak.

  • 1 bosqich - Olmalar salqin oqayotgan suv ostida, o'rta bo'laklarga bo'linib, o'rtada yo'q qilish;
  • 2 bosqich - katta qirrali katta guruch bilan chuqur taomlarga oling (sharbatni idishga saqlashga harakat qiling);
  • 3 bosqich - ozgina 0,5 litrni isitish. Suv, shakar qo'shing va to'liq tarqatmaguncha aralashtiring;
  • 4 bosqich - qolgan suv bilan bog'lanish uchun shirin sirop biroz silkitadi;
  • 5 bosqich - stakan idishda (kostyum bilan shisha) biz etma va suv bilan to'ldiramiz (10 sm tankda saqlanishi kerak);
  • 6 bosqich - doka bankini qoplang va 10 kun ichida to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurisiz iliq joyda olib tashlang;
  • 7 bosqich - 1 kun ichida 2 kun ichida cho'kindi ko'tarilishi uchun suyuqlikni bir oz silkitadi;
  • 8 bosqich - Belgilangan davrdan keyin sizda loyqa suyuqlik bo'ladi, "qalpoq" toqqa chiqishi kerak;
  • 9 bosqich - biz doka bilan ikki tomonlama filtrlash (filtrlash) ni amalga oshiramiz, Apple atrofe katta siqilish
  • 10 bosqich - ozgina suyuqlikni tashlang va undan asal eriydi, umumiy sig'imga qo'shing;
  • 11 bosqich - toza doka qoplash uchun idishning bo'yni (suyuqlikni muntazam ravishda tekshiring, suyuqlikni muntazam ravishda tekshiring va loyqa aylanishi bilan, tabiiy mahsulot tayyor!).

Uy qurilishi sirkasi - 2 yil.

3
Apple sirkalari (2-sonli retsept)

Sizning e'tiboringizga tabiiy sirka ishlab chiqarishning yana bir usuli taqdim etiladi.

Необходимые ингредиенты:

  • suvli olma - 3 kg .;
  • gilos qora non - 100 g;
  • asal - 100 g;
  • suv - 0,5 litr.

Sirka tayyorlash uchun faqat shisha yoki loy tanklaridan foydalaning. Metall konteynerlardan foydalanishga yo'l qo'yilmaydi.

  • 1 bosqich - olma yuving, bo'laklarga bo'ling va go'sht maydalagichdan o'ting;
  • 2 bosqich - tayyorlangan mevalar salqin suv quying va asal qo'shing;
  • 3 bosqich - yaxshilab aralashtirilgan aralashmani aralashtiring;
  • 4 bosqich - non qo'shing va 10 kun davomida qorong'i joyda olib tashlang;
  • 5 qadam - Belgilangan davrdan so'ng biz filtrni o'qiymiz, pressni yaxshilash uchun;
  • 6 bosqich - shisha idishni sterilizatsiya qiling va natijada suyuqlikni quying;
  • 7 bosqich - keling, 40 kun davomida sirka beraylik.

Bosh sahifa Apple vinlagan har bir bekati uchun oshxonada ajoyib yordamchi bo'ladi.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

закрыть