Ako vyrobiť želatínu

Ako vyrobiť želatínu

Želatína sa predáva vo forme hrubého prášku alebo dosiek. Aby sa použil v miskách, jeden a druhý sa musí zriediť. Želatína je zriedená akoukoľvek tekutinou (voda, džús, vývar) - závisí od toho, ktorá misa sa k nej pridá neskôr. Môže to byť ovocná želé, kyslá krémová sufla, mäso alebo rybolov. Pomocou želatíny môžete dokonca variť koláč. Teraz vám povieme, ako chovať želatínu, a dáme s jej použitím niekoľko najjednoduchších receptov.

1
Zriedená želatína v prášku, ako je tento:

  1. Nalejte toľko želatíny do vedra, ako je uvedené v špecifickom recepte. Pre referenciu: 15 g želatíny (bez vrchu) sa umiestni do jednej štandardnej lyžice.
  2. Nalejte ho piatimi polievkovými lyžicami teplej vody, šťavy alebo vývaru.
  3. Nechajte želatínu napučiavať-bude trvať 10-15 minút.
  4. Nalejte do opuchnutej želatíny pol pohára tej istej tekutiny, v ktorej opuchol.
  5. Vložte vedro do vodného kúpeľa a neustále miešajte obsah, uistite sa, že v vedre je hrubá viskózna hmota. Uistite sa, že obsah sa nevaruje.
  6. Ak po vodnom kúpeli zostalo v nádobe rozpustené zrno želatíny, potom obsah namáhajte kuchynským namáhaním.

2
Pridajte zriedenú želatínu do hlavnej tekutiny, ktorú použijete pre misku. Zároveň sa uistite, že množstvo tekutiny požadovanej v recepte nie je porušené. Napríklad, ak je k dispozícii 1 liter šťavy na prípravu želé, potom 5 polievkových lyžíc (pozri č. 2 v odseku 1) a polovicu skla (pozri č. 4 v odseku 1) Z tohto litra.

3
Želatína, ktorá sa predáva vo forme záznamov, sa rozvedie trochu inak:

  1. Nalejte požadovaný počet dosiek studenou vodou.
  2. Po 5 až 7 minútach vypustite vodu a doštičky dobre vytlačte z vlhkosti.
  3. Vložte opuchnuté platne do vedra a nalejte šťavu, vývar alebo vodu.
  4. Ковшик поместите на водяную баню и постоянно мешайте смесь. Следите, чтобы она не закипела.
  5. Готовую желатиновую массу влейте в основную жидкость.

4
Для любых блюд (желе, заливное, холодец) требуется такое количество желатина, рассчитанное на один литр жидкости:

  • для слабо желированного блюда, как бы “дышащего” – 15 г;
  • для нормального желе – 20 г;
  • для очень крепкого желе – 25 г.

Крепкое желе может использоваться для того, чтобы из него вырезать украшения для любых блюд.

5
С помощью желатина можно приготовить вкусное и оригинальное фруктово-сметанное желе:

  1. Разведите в воде 10 г желатина.
  2. Взбейте 500 мл сметаны и 1 стакан сахара.
  3. Во взбитую сметану влейте разведенный желатин и хорошо перемешайте.
  4. Возьмите четыре прозрачных бокала и в каждый влейте по 125 мл сметанной массы.
  5. Поставьте бокалы в холодильник на 2-3 часа.
  6. Из 10 г желатина и 500 фруктового сока делайте вторую часть желе.
  7. На застывшее сметанное желе выложите кусочки свежих фруктов или ягоды.
  8. Залейте их подготовленной фруктовой смесью.
  9. Бокалы с двухслойным желе еще раз поставьте в холодильник для застывания.

6
Хотите удивить друзей и близких? Приготовьте необычный торт, используя желатин.

  1. Испеките бисквит или купите магазинный – всего 500 г.
  2. Нарежьте бисквит кубиками размером 2 на 2 см.
  3. Такими же кубиками нарежьте банан, киви, клубнику, мандарины. Фрукты берите любые, но их в общем должно быть тоже 500 г.
  4. Из одного литра сметаны и 25 г желатина приготовьте сметанную смесь. Перед добавлением в сметану разведенного желатина взбейте ее с двумя стаканами сахара.
  5. Возьмите глубокую миску и застелите ее пищевой пленкой.
  6. На дно миски налейте один стакан сметанно-желатиновой смеси.
  7. На сметану выложите вперемешку кусочки бисквита и кусочки фруктов.
  8. Этот слой залейте сметаной.
  9. Далее опять выложите бисквит и фрукты.
  10. Заполните миску доверху, чередуя сметанные и бисквитно-фруктовые слои.
  11. Отправьте миску в холодильник на ночь.
  12. Перед подачей опустите миску с тортом на пару секунд в горячую воду.
  13. Сверху на миску приложите большое плоское блюдо и все вместе переверните так, чтобы торт оказался на блюде.
  14. Снимите с торта пленку и нарежьте его на порции.

Если вы сварили холодец, а он не застыл, то разогрейте его и на этом бульоне разведите желатин. Добавьте его в блюдо и поставьте в холодное место – холодец будет спасен.

Pridať komentár

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

zavrieť