Как замариновать волнушки

Как замариновать волнушки

Не проходите в лесу мимо волнушек! Эти грибы хоть и относятся к условно съедобным, но их можно солить и мариновать. Они станут отличной закуской не только на повседневном столе, но и на празднике. Приготовление волнушек потребует предварительной подготовки, а из представленных ниже рецептов их маринования в банках вы обязательно найдете свой.



1
Как замариновать волнушки – подготовка

Подготовьте волнушки к маринованию:

  • очищаете грибы от земли и лесного мусора. Гнилые и червивые экземпляры без сожаления выбрасывайте;
  • обрежьте у грибов ножки внизу на 2/3 их длины;
  • налейте в кастрюлю или таз холодную воду и замачиваете в ней волнушки на 2 дня. Регулярно меняете воду. Это помогает убрать с лесных даров горечь, которая проявляется при мариновании;
  • через два дня промойте волнушки под холодной водой в дуршлаге;
  • просушите и приступайте к маринованию.



2
Как замариновать волнушки по классическому рецепту

Необходимые продукты:

  • 0,5 л воды;
  • 1 кг волнушек;
  • 15 г сахара;
  • 10 г соли крупной;
  • 10 шт. горошин перца черного;
  • 10 г уксуса;
  • 2 листа лавровых;
  • 5 шт. гвоздики;
  • 2-3 г семян тмина и укропа на ваше усмотрение.

Подготовленные грибы проварите 20-30 минут и откидаете на дуршлаг, чтобы вытекла вся жидкость. Снимайте пенку во время варки. Пока грибы варятся – подготовьте банки с крышками для маринованных волнушек. Налейте в кастрюлю новую воду, растворяете там соль с сахаром. Добавляете лавровый лист и перец с гвоздикой. Прокипятите на плите пару минут. Помещаете в маринад грибы и варите 20 минут после закипания. Раскладываете грибы по банкам емкостью 0,5 л и в каждую из них залейте по половинке чайной ложки уксуса. На банку 1 л – целая ложка. Заливаете волнушки маринадом и закатайте крышками. Банки укутайте теплым одеялом или пледом. Грибы хорошо промаринуются, и долго хранятся в холодном месте.

3
Как замариновать волнушки с овощами

Приготовьте:

  • небольшую морковку;
  • o'rta o'lchamdagi lampochka;
  • 1 кг волнушек;
  • 3 ta sarimsoq tishlari;
  • sirka osh qoshiq;
  • 1 osh qoshiq. qoshiq shakar;
  • 2 osh qoshiq. tuz qoshiq;
  • 4 narsa. Chiroqlar;
  • 7 qora qalampir no'xat;
  • 2 Laurel barglari.

Tuzni suvga soling. 1 litr suvda bir osh qoshiq mavjud. Keling, tuzli suv bilan qaynatib, u erda to'lqin qo'ying. Ko'pikni olib tashlash orqali 20 daqiqa. Keyingi, sizning harakatlaringiz quyidagicha:

  • payvandlash qo'ziqorinlarini olib, kolorderga olib chiqing, shunda barcha ortiqcha shisha suyuqligi;
  • sabzi - sabzi - doiralar bilan piyoz kesing. Buyuk sarimsoq tishlari yarmiga teging, mayda tegmang;
  • pishirishni tuzating. Barcha ziravorlarni toza suvda qiling va tuz bilan shakarni yuboring va sabzavot tayyorlanadi;
  • tuklash va sirka qo'shing, biz u erga to'lqinlar yuboramiz;
  • 20 daqiqa muzokaralar olib boring;
  • tayyorlangan banklarda yoting va ular pishirilgan qo'ziqorinlarda marinen quying;
  • slaydlarni qopqoq bilan qoplaydi va to'lqinlarni sovutadi.

Omborda yoki muzlatgichda saqlang. Bir oy davomida siz mehmonlar va uy xo'jaliklarini davolashingiz mumkin.

4
To'lqinlarni qanday olish kerak - noyob did bilan saqlanish

Приготовьте:

  • bir nechta smorodina va gilos barglari;
  • 1 кг волнушек;
  • 10 qora qalampir no'xat;
  • 1 Ro'yxat Xena;
  • 1-2 arpabodiyon soyabonlar;
  • 3 Laurel varaqlari;
  • 5 osh qoshiq. l. Tuz.

To'lqinlar oldindan tayyorlangan suvda tuzlangan suvda 20 daqiqa davom etadi. Ko'pikni otishni unutmang. Qo'ziqorinlar pishirilgan pandan suyuqlikni to'kib tashlang. To'lqinlar sovuq suv bilan kran ostida chayqaladi. Idishga suv quying va pechka kiying. Qaynatilgandan so'ng, barcha ziravorlar va giloslarni qo'ying. Tuzlash uchun uch daqiqadan ko'p bo'lmaganda pishiring. Keyingi hududiy hududlar:

  • stolda sterilizatsiya qilingan banklar sifatida belgilanadi;
  • to'lqinlarni banklarga qarab yotqizish;
  • to'lqinlar bilan banklarda qaynatilgan marinani quying;
  • banklarni qopqoq bilan torting;
  • paketni qo'ziqorinlar bilan stoldagi panellar ostiga qo'ying va salqin qoldiring. Sovutilgan saqlashni yerto'la yoki muzlatgichda joylashtiring.

Siz qishda juda katta darajada qo'riqdingiz. MEHORRON FOYDALANIShNI 30-50 kun o'tgach, quchoqlar ochish yaxshidir. Ular sovuq joyda turishadi va ashaklarning ajoyib ta'mi sizga befarq ta'mga ta'sir qiladi.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

yaqin