Bir do'konda sotib olish mumkin, ammo agar ular uyda pishirsalar - bu mazali va o'ziga xos bo'ladi.
Tayyorlash sirlari mazhabiy moddalar:
- Agar xamirni puflab yoğurma-ni yoğursangiz, kartoshka kraxmalini qo'shilsa, kartoshka chayqalganida kartoshka maydalang, keyin pishirilgan bulutlar yalang'och va yumshoq bo'ladi.
- Bir oz erigan sariyog 'xamirturush xamiriga xamirturushni qo'shib, to'liq eritilmaydi, shuning uchun xamir tuzilishi yomonlashadi.
- Shakar kukuni bilan sepilmasdan oldin ularni sariyog 'bilan yog'lang va ulardan yoqimli hid bilan ta'minlanadi.
Bunda - xamirni tayyorlash qanchalik chiroyli
Sizga kerak bo'lgan quyruqlar uchun:
- 600 g un;
- 1 stakan sut;
- 100-150 g shakar;
- 100 g sariyog 'yog'i;
- 2 tuxum;
- 12 g quruq xamirturush yoki 20 g yangi;
- bir chimdik tuz va vanillin.
Tayyorgarlik:
- Bir piyolada unni aralashtiring (1 choy qoshiq), xamirturush, sumkaning yarmini quying, aralashtiring va suyuq joyni 30 daqiqa davomida yoki suyuqroq xamirga qadar iliq joyga qo'ying Ikkiubluum, yuqori esa yorilib ketadi.
- Chuqur piyolada, iliq sutni bir muncha vaqt tuxum, yog ', shakar, tuz, vanil va Opara bilan aralashtiring.
- Qo'llaringizdan o'sib chiqmaguncha xamirni yoğurdik. Agar xamir juda qalin bo'lsa, suyuqlik bo'lsa, bir nechta osh qoshiq sut qo'shing, agar suyuq undir.
- Xamirni un bilan bezatamiz, sochiq bilan yoping va u 1,5 soatgacha issiq joyga qo'ying.
- Agar siz plomba moddalarni to'ldirish bilan pishirmoqchi bo'lsangiz, unda siz 1 osh qoshiqni olishingiz kerak. qoshiq.
.
"Gul" bulka qilish qanchalik chiroyli
- Xamirdan 4 ta kichik to'plarni silkitamiz va 5-chi kamroq.
- 4 to'plar doiralarga ingichka bo'lib, ularni pichoq bilan kesib tashlaydi, shunda hamma narsa hajmi bir xil.
- Eritilgan sariyog 'bilan moylash va shakar bilan seping. Biz bir tomondan qoziqqa joylashtirdik.
- Yulduzlarning o'rtasidan biz o'rtaga shikast etkazmaslik uchun 8 ta kesma qilamiz.
- Выворачиваем середину в месте надрезов так, чтобы видно было слои и получилось что-то наподобие лепестка.
- Из 5-го шарика скатываем длинный жгут, сворачиваем его как улитку и прилепляем в середину цветка.
- Даем подойти 20-30 минут, смазываем смешанным с сахаром и 1 ст. ложкой воды желтком и ставим в духовку печься при 180-190°C, 20-30 минут.
Как красиво сделать булочки «Рыбы»
Такие булочки можно сделать с тушеной капустой.
- Пласт теста раскатываем в круг.
- На средину круга, по всей длине выкладываем начинку: там, где будет голова – больше, где хвост – меньше.
- С одного и другого свободного края, где нет начинки, и где будет голова и хвост, пласт надрезаем.
- Закрываем начинку полосками с одной и другой стороны.
- Оформляем рыбу: со стороны головы делаем рыбе рот, хвост приплющиваем вилкой.
- Кладем на лист, даем подняться 20-30 минут, смазываем желтками и печем.
Как красиво сделать булочки – рогалики
Рогалики можно сделать с разными начинками: густым повидлом, яблоками, орехами с сахаром, маком, творогом.
- Раскатываем продолговатый пласт теста.
- С одного края кладем начинку, а на другом крае делаем надрезы, но не до конца.
- Скручиваем рулетиком, а затем немного сгибаем.
- Даем рогаликам подняться, смазываем желтком и печем.
Как красиво сделать булочки «Розы»
- Из теста раскатываем небольшие кружки.
- Надрезаем их с 4 сторон.
- В средину кладем 1 чайн. ложку начинки из яблок.
- Поднимаем 1 лепесток, наполовину накрыв им начинку.
- Затем поднимаем остальные лепестки, придав форму полу распустившейся розы.
- Даем подняться булочкам, смазываем их желтком и печем.
Итак, мы научились печь красивые булочки со сладкой и несладкой начинкой.