Арахис нравится жителям многих стран мира. Везде имеются свои секреты приготовления. Самый простой способ — жарка, и здесь не обошлось без своих хитростей, разнообразных техник, которые нужно учитывать. Растение относится к бобовым, имеет название арахис, в переводе «паук» (из-за рисунка скорлупы).
1
Орех арахиса применяется в кулинарии благодаря доступности, специфическому вкусу и насыщенности питательными веществами. Растение содержит больше 50% растительных жиров, витамины А, В, Е, Д, РР, железо, аминокислоты, клетчатку и магний. Один из составляющих — триптофан, перерабатывающийся в серотонин. Он улучшает настроение и блокирует депрессию. Земляной орех усиливает концентрацию внимания, удаляет токсины и стабилизирует гормоны. Сырой арахис тяжело переваривается и не обладает хорошим вкусом. Поэтому его жарят. А перед обработкой освобождают от скорлупы.
2
Арахис жареный на сковороде. Разогрейте сковородку и поместите туда перебранные орешки. Смазывать поверхность сковородки не требуется. Время жарки зависит от мощности плиты, количества продукта и степени первоначальной сухости. Обычно занимает 12–18 мин. Орехи постоянно перемешивают. Когда они подрумянятся и начнут потрескивать – продукт готов. Запомните, после выключения конфорки арахис жарится дальше, до охлаждения. После приготовления сразу переложите продукт в иную тару. Жарить арахис можно и в растительном масле.
3
Ядра арахиса, пожаренные в микроволновке. Sada je takva tehnička inovacija dostupna u bilo kojoj kuhinji. Uključen je za zagrijavanje proizvoda, ali može se koristiti za prženje orašastih plodova. Prvo ih sortiramo (bacite suho, šarmantno). Zatim ih peremo i oružje u spremniku stakla ili keramike. Nije potrebno ukloniti vanjski film, razdvojen je nakon prženja. Pržite zemljanu maticu u mikrovalnoj prosječnoj snazi \u200b\u200bod 10 minuta. Nakon što otvorite mikrovalnu pećnicu, pomiješajte sadržaj i odvojite jezgru matice od ljuske. I nastavljamo pržiti još 15 minuta. Ako želite kuhati slane orašaste plodove, usred prženja, morate ih slati.
4
Arachis recept u pećnici. Duže vrijeme kuhanja. Instaliramo 170–200 ° C i razmazimo pećnicu od 11–16 minuta. Maticu izlijte tankim slojem na lim za pečenje i pržite 20-25 minuta, redovito miješajući. Ako želite učiniti zemljane orašaste plodove slanim, izvadite lim za pečenje iz pećnice, prskajte slanom vodom i vratite ga natrag pet minuta. Neke domaćice to rade prije prženja. Bolje je soliti matice vruće, temeljito ih miješajući nakon toga. Količina soli ovisi o ukusu, ali ne pretjerujte. Obično stavite žličicu soli na čašu kikirikija.
5
Što učiniti ako su matice u školjci? Kad odaberete kikiriki, uzdrmajte voće. Ako čujete kako se jezgro matica pomiče unutar školjke, proizvod se ne smije kupiti. To znači da je bio osušen. Kupite voće koje se praktički ne kreću u školjci. Možete ih očistiti. Količina kikirikija je nestabilna i zgnječena rukama. Ali možete pržiti kikiriki u školjci. Postavimo ga na zagrijani lim za pečenje (samo će se pećnica nositi s takvim zadatkom), postavite temperaturu od 190 ° C i pržite 25 minuta. Ne možete se miješati, ali pažljivo nadgledajte tako da plodovi ne izgaraju.
Priprema kikirikija kod kuće omogućuje vam uštedu novca, a kućni orasi su mnogo ukusniji. U orašaste plodove dodajte ne samo sol ili šećer u prahu, već i začine po vlastitom nahođenju. To će dati pikantni ukus i učiniti ih jedinstvenim. Čuvajte pržene kikiriki u papirnatim vrećama na suhom mjestu.