Арахис харесва жителите на много страни по света. Навсякъде има техните тайни на готвене. Най -лесният начин е пърженето и тук не беше без вашите трикове, различни техники, които трябва да се вземат предвид. Растението се отнася до бобови растения, има името фъстъци, преведено "паяк" (поради модела на черупката).
1
Арахис гайка Използва се при готвене поради достъпност, специфичен вкус и насищане с хранителни вещества. Растението съдържа повече от 50% от растителните мазнини, витамини А, В, Е, Д, РП, желязо, аминокиселини, фибри и магнезий. Един от компонентите е триптофан, обработен в серотонин. Подобрява настроението и блокира депресията. Земният орех засилва концентрацията, премахва токсините и стабилизира хормоните. Суровите фъстъци се усвояват силно и нямат добър вкус. Следователно той е пържен. И преди обработката, те се освобождават от черупката.
2
Арахис пържено в тиган. Загрейте тиган и поставете избраните ядки там. Смазване на повърхността на тигана не се изисква. Времето за пържене зависи от силата на печката, количеството на продукта и степента на първоначална сухота. Обикновено отнема 12-18 минути. Ядките са постоянно смесени. Когато се покафенеят и започнат да се напукват, продуктът е готов. Не забравяйте, че след изключването на горелката фъстъците се пържат допълнително, докато се охладят. След готвене незабавно прехвърлете продукта в друг контейнер. Можете да пържите фъстъци в растително масло.
3
Ядра Arahis, оцветени в микровълновата. Сейчас такое техническое новшество имеется на любой кухне. Ее включают для разогрева продуктов, но можно применить для поджаривания орехов. Сначала их перебираем (выбрасываем сухие, прелые). Далее их моем и мокрым укладываем в емкость из стекла либо керамики. Внешнюю пленку убирать необязательно, она отделяется после поджаривания. Жарим земляной орех в микроволновке на средней мощности 10 минут. После открываем микроволновку, перемешиваем содержимое и отделяем от шелухи ядра ореха. И продолжаем жарить еще 15 минут. Если вы хотите приготовить соленые орешки, в середине жарки нужно их подсолить.
4
Рецепт арахиса в духовке. Время приготовления дольше. Устанавливаем 170–200 °C и греем духовой шкаф минут 11–16. Орех высыпаем тоненьким слоем на противень и обжариваем в течение 20–25 минут, регулярно помешивая. Если хотите сделать земляные орехи солеными, достаньте противень из духовки, побрызгайте соленой водой и поместите назад на пять минут. Некоторые хозяйки проделывают это перед началом жарки. Подсолить орехи лучше горячими, тщательно перемешав их после этого. Количество соли зависит от вкуса, но не переусердствуйте. Обычно кладут чайную ложку соли на стакан арахиса.
5
Что делать, если орехи в скорлупе? При выборе арахиса потрусите плодом. Если слышите, как перемещается ядро ореха внутри скорлупы, продукт покупать не следует. Это значит, что он усох. Приобретайте плоды, практически не двигающиеся в скорлупе. Можно их почистить. Кожура у арахиса нетвердая и раздавливается руками. Но можно пожарить арахиса в скорлупе. Выкладываем его на разогретый противень (лишь духовка справится с таким заданием), устанавливаем температуру 190°C и жарим 25 минут. Можно не помешивать, но следить внимательно, чтобы плоды не подгорели.
Приготовление арахиса дома позволяет сэкономить деньги, и домашние орехи значительно вкуснее. Добавляйте к орешкам не только соль или сахарную пудру, но и специи по вашему усмотрению. Это придаст пикантный вкус и сделает их неповторимыми. Храните жареный арахис в пакетах из бумаги в сухом месте.