Как заготовить кабачки на зиму

Как заготовить кабачки на зиму

Заготовки на зиму — ответственная пора для каждой хозяйки. Когда за окном холодная зима, так хочется открыть баночку с консервацией и ощутить вкус лета. Сегодня мы расскажем, как заготовить кабачки. Наши рецепты подойдут даже начинающим хозяйкам.



1
Заморозка овощей

Самый простой вид зимней заготовки овощей — это заморозка. Кабачки легко поддаются данному способу и долго сохраняют свои полезные свойства. Замороженные цукини можно использовать для приготовления рагу, соте, супов-пюре и овощных смузи. Готовить кабачки домашней заморозки можно даже для грудничка. Сделать такую полезную заготовку не составит труда:

  • 1 шаг — кабачки тщательно промыть под проточной водой (если используете молодые овощи, то кожуру очищать нет необходимости, для более зрелых — обработку лучше произвести);
  • 2 шаг — нарезаем овощи кубиками или кружочками (форма будет зависеть от желаемого блюда, мы рекомендуем заготовить ассорти);
  • 3 шаг — вскипятить воду, подготовленные кабачки переместить в дуршлаг и прокипятить 1 мин. (данная процедура поможет сохранить вкусовые качества овощей до 6 месяцев);
  • 4 шаг — сразу после кипячения, кабачки переместить в холодную воду и выложить на бумажные полотенца;
  • 5 шаг — подождать, пока лишняя влага впитается и убрать овощи в пластиковый контейнер или специальные пакеты для заморозки;
  • 6 шаг — отправляем емкость в морозилку, через сутки, не открывая пакет, перемешиваем цукини, чтобы кусочки не слиплись.

Замороженные кабачки необходимо готовить сразу после того, как достали их из морозилки. Предварительно размораживать их не нужно. Повторную заморозку проводить запрещено.



2
Маринуем кабачки на зиму со вкусом грибов

Те, кто пробует это блюдо впервые, уверены, что их угощают грибами. Эта отличная заготовка на зиму обязательно понравится всем членам семьи. Готовить ее очень просто.

Что понадобится:

  • молодые очищенные цукини — 1,5 кг;
  • уксус столовый — 125 мл;
  • hidsiz tozalangan o'simlik yog'i - 125 ml;
  • qora maydalangan qalampir - 1 osh qoshiq.
  • sarimsoq - 1 bosh;
  • dill - 2 nur;
  • shakar qumi - 2 osh qoshiq;
  • tuz tuzi - 1 osh qoshiq. slayd bilan;
  • soyabon arpabodiyon - 5 dona .;
  • qalampir no'xat - 3 dona. Har bir banda uchun.

Saqlash uchun biz kichik hajmdagi idishlardan foydalanishni tavsiya etamiz (1 l dan oshmaydi). Kerakli banklar siz uchun qulay bo'lgan har qanday usul bilan sterilizatsiya qilinishi kerak (qaynoq suvda yoki mikroto'lqinli pechda).

  • 1 qadam - qovoq sovuq suv ostida yuving, qobig'ini tozalang;
  • 2 bosqich - biz uzunligi 2-2,5 sm uzunlikdagi mayda bo'laklarga kesishni boshlaymiz;
  • 3 bosqich - biz sabzavotlarni chuqur idishga qo'shamiz;
  • 4 bosqich - sarimsoq nozik oziq-ovqat mahsulotlarini oziqlantiradi (qirg'ichdan foydalanish shart emas) va qovoqqa jo'nating;
  • 5 bosqich - ilmoq keskin kesma, qovoq bilan idishga o'ting;
  • 6 bosqich - teng nisbatda sirka va o'simlik yog'ini qo'shing;
  • 7 bosqich - Biz ziravorlar bilan aralashtiramiz, yaxshilab aralashtiramiz (biz silikon pichoq yoki yog'och qoshiqdan foydalanamiz);
  • 8 qadam - qopqog'ini yoping, muzlatgichda 4 soat tuzlashga jo'nang (agar qovoq biroz qiyin bo'lsa, uni tuzatish tartibi 8 soatga oshirish mumkin);
  • 9 bosqich - qovoq sharbatiga olib kelishi mumkin (siz birinchi tatib ko'ring, sabzavot yumshoq bo'ladi, ta'm zaiflikning ta'mni eslatadi);
  • 10 bosqich - steril idishlarning pastki qismida, arpabodiyonning 1 soyella, lurel vagonining yarmi va xushbo'y qalampir;
  • 11 bosqich - yog'och qoshiq yordamida konservalangan qovoq idishlari bilan to'ldiramiz, shunda havoga kirish imkoniyati yo'q, shunda havoga kirish deyarli satrda to'ldirilishi kerak;
  • 12 bosqich - konteynerni qopqoq bilan yoping (ular sterilizatsiya qilish tavsiya etiladi);
  • 13 bosqichli konteynerlar chuqur panada, uning pastki qismida mato quyish, bo'ynga suv quying va 10 daqiqa qaynatib oling (qaynoq suv tarkibiga kirmasligi kerak);
  • 14 bosqich - Biz banklarga asrashning kalitlaridan foydalangan holda minamiz, aylantiring va siqishni tekshiramiz;
  • 15 bosqich - issiq choyshab bilan bo'sh idishlarni yoping va ular tabiiy yo'l bilan sovutilganda kuting;
  • 16 bosqich - sovutish qutilari to'g'ridan-to'g'ri quyosh nuri bo'lmagan holda salqin joyda harakat qiladilar.

Uy Billet konservadan bir oy ichida iste'mol qilinishi mumkin.

Endi qovoqdan mazali va foydali qish ishlarini qanday qilib yasashni bilasiz.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

yaqin