Gulkaram - katta miqdordagi foydali moddalar bo'lgan mahsulot. Unda taqqoslanadigan ta'mga ega emas, tana tomonidan yaxshi so'riladi, u allergiya keltirib chiqarmaydi, shuning uchun u parhez ovqatlanishiga olib kelmaydi va hatto bola birinchi changi uchun tavsiya etiladi. Sabzavotni 1 yilgacha uyda muvaffaqiyatli saqlash mumkin, ammo bunga erishish uchun siz ba'zi asarining ba'zi qoidalarini bilishingiz kerak.
Hammayoqni va saqlash sharoitlarini tayyorlash
Uzoq muddatli saqlash uchun keyinchalik keyinroq (kuz) xilma-xilligini olish yaxshidir. Yangi vilkalar-ni, zararsiz tanlang. Ular tashqarida bir necha soat quritiladi, keyin xonaga o'tkaziladi. Gulkaram uchun harorat rejimi 0 dan +2 gr gacha qulay va namlik darajasi 85-95% ni tashkil qiladi. Harorat 0 dan past xonada tushirilganda, inflorescence muzlatilgan va ko'payganda ular unib chiqadi. Agar havo juda quruq bo'lsa, u ularning xiralashishiga olib keladi.
Gulkaram saqlash usullari
Hammayoqni turli yo'llar bilan saqlash mumkin: muzlatgichda, muzlatgichda, balkonda, podvalda yoki qabrlarda. Ushbu usullarning birortasi o'ziga xos nuanslarga ega. Bu ular bilan tanishish uchun faqat o'zingiz tanishish uchun tanishish kerak.
Muzlatgichda
Arktlar mayda inflorescences, oziq-ovqat plyonkasiga o'ralgan va muzlatgichga sabzavot uchun maxsus bo'linmaga soling. Ba'zida uzoq muddatli saqlash bilan o'ralgan o'rashni o'zgartirish kerak. Vaqt o'tishi bilan infloresces yo'q bo'lib, zarar etkazilishini to'xtatish uchun ularni o'z vaqtida va o'chirish kerak. Sovutgichda saqlanganda, harorat farqlari istalmaganligini bilish juda muhim, aks holda karam vaqti o'zgaradi va yaroqsiz bo'ladi.
Hammayoqni muzlatgichga uzaytirish uchun muzlatgichda u püskürtülür bo'lishi mumkin. Inflorescences kavanozga soling va sho'r suv quyiladi (1 l suv 1 osh qoshiq). Har qanday taom tayyorlash uchun sabzavot kerak bo'lganda, u sho'rdan chiqib, yaxshilab yuviladi.
Muzlatgichda
Самый надежный метод хранения цветной капусты это морозильник. Соцветия бланшируют или же отваривают приблизительно 4 мин. в слегка подсоленной воде. Затем дают остыть и хорошо просушивают, чтобы при заморозке они не слиплись. Складывают в контейнеры и/или п/э пакеты. Повторно капусту замораживать недопустимо, вот почему в морозильник рекомендуется отправлять ее порционно.
В погребе или подвале
Если имеется погреб или подвал, то это отличный вариант для продолжительного хранения капусты свежей. Кочаны подвешивают на определенном расстоянии друг от друга, и в таком положении соцветия остаются невредимыми.
Можно хранить вилки в ящиках. Их складывают в выстланных пленкой ящиках, оставляя некоторое расстояние между ними для вентиляции. Сверху тару так же накрывают затемненной пленкой. Нужно проверять, чтобы со временем не образовался водный конденсат.
Если ящиков нет, кочаны можно просто разложить на полках, но тогда периодически их надо переворачивать и удалять сгнившие листья.
Капуста так же хорошо сохранится и в песке. Кочан углубляют в кучку песка вместе с корешками.
На балконе
При отсутствии подвального помещения или погреба цветную капусту есть возможность хранить на балконе. Главное, чтобы он был утепленным, и температура там не опускалась ниже 0 даже в морозные дни. Условия и методы хранения – такие же, как в погребе.
Сроки хранения капусты
Как сохранить по возможности дольше продукт качественным? Это зависит в первую очередь от условий его хранения. Сложенные в песке или в ящики вилки сохранят свою свежесть около шести месяцев.
В холодильнике плод без обертывания хранится не более одной недели. Завернутый в пленку кочан будет храниться примерно 1 месяц, а в морозильнике – целый год. При условии поддержания нужного температурного режима на балконе капуста сохранит свои хороший товарный вид и отличные вкусовые качества около месяца.
Ознакомившись с правилами хранения этого полезного овоща и следуя им, вы сможете иметь этот замечательный продукт на своем столе круглый год.