Как приготовить самсу

Как приготовить самсу

Самса – вид восточной выпечки из жирного, чаще всего, слоеного теста с разнообразными начинками. Наиболее популярной считается самса с мясом, но ее также нередко готовят с сыром, грибами, овощами. Мы поделимся с вами рецептами приготовления самсы.

 



1
Как приготовить самсу с мясом

Зачастую в самсу кладут баранину, но это не является обязательным правилом. Можно использовать вместо нее свинину, говядину и даже курицу, а можно приготовить мясное ассорти. Вот какие ингредиенты мы возьмем для мясной самсы:

  • муку – 4 стакана;
  • воду – 1 стакан;
  • соль для теста – 1 ч.л.;
  • мясо – 0,5 кг;
  • лук – 2 головки;
  • сало – 100 г;
  • черный перец, зиру, соль для начинки – по вкусу;
  • яйцо – 1 шт.;
  • топленое масло – 100 г;
  • кунжут – 2 ст.л.

Делаем самсу с мясом таким способом:

  • В едва теплой воде размешаем 1 ч.л. соли, потом введем просеянную муку и приготовим тесто. Накроем его и спрячем в холод на полчаса.
  • Лук мелко порубим и нарежем мясо небольшими кубиками, а сало вытопим на сковороде. Образовавшийся жир, мясо, лук, зиру, черный перец и нужное количество соли перемешаем и получим начинку.
  • Растопим 100 г сливочного масла, тесто извлечем из холодильника, поделим на 6 частей, каждую из них раскатаем в тонкий пласт. Смажем 1 пласт остывшим топленым маслом, свернем рулетиком. Этот рулетик кладем на второй блин, тоже смазанный топленым маслом. Заворачиваем рулет снова. Поступаем так со всеми частями теста.
  • Полученный большой рулет прячем под пленку и ставим в холодильник на 1,5 часа.
  • Когда время пройдет, достанем рулет и поделим на 14-16 ломтиков. Каждый из них раскатаем, стараясь делать края более тонкими, чем серединку. По лепешкам разложим мясную начинку и слепим края самсы в виде треугольников.
  • Застелем противень пищевым пергаментом, смажем маслом и уложим самсу. Взболтаем яичный желток, смажем конвертики и посыплем кунжутом.
  • Печем самсу при температуре 180-200 °C 40-45 минут.



2
Сырная самса с грибами

Samsa uchun to'ldirishda go'sht o'rniga pishloq va qo'ziqorinlarni qo'yishingiz mumkin. Pishloq erigan va muzlatilgan pishloqqa qadar bunday pishiriq kerak. Ushbu retsept uchun qanday ingredientlar kerak:

  • un - 2 ko'zoynak;
  • яйцо – 1 шт.;
  • shakar - 1 osh qoshiq;
  • soda - 0,5 hl;
  • yog'li smetana - 150 g;
  • qaymoqli yog' - 50 g;
  • kungaboqar yog'i - 3 osh qoshiq;
  • piyoz - 1 dona .;
  • pishloq - 100 g;
  • qo'ziqorinlar - 400 g;
  • ta'mga tuz.

Qo'ziqorinlar bilan pishloqli samlarni tayyorlang:

  • Piyoz va qo'ziqorinlar mayda qopqog'ini va tayyor bo'lgungacha. Bu bizning to'ldirishimiz va tuzlash kerak bo'ladi.
  • Xamirni pishloq bilan birga tayyorlaymiz, chunki bu mayda qirg'ichga siqib chiqaramiz. Tuxum bilan sariyog 'va botqoqni yumshating.
  • Og'irlik shakar, tuz, smetana, pishloq va tuxum bilan sariyog '. Biz soda va sadoqatli un bilan aralashamiz. Bularning barchasi, biz yumshoq xamirni va film ostida muzlatgichga yarim soat davomida qo'yamiz.
  • Sovutilgan xamir kolbasani siljitadi va 12 tilimni kesib tashladi, ularning har biri pancakkada. Pelekning markaziga qo'ziqorinni to'ldirib, qirralarni yopishtiring, shunda u yarim doira paydo bo'ldi.
  • SAMlarni qoplaymiz, pishirib, pechga yuboring va 200 ° C dan 20-30 daqiqa pishiring.

3
Samsa kartoshka va piyoz bilan

Samsa har doim ham go'sht yoki pishloq bilan tayyorlanmaydi va o'simlik plombalari ko'pincha unga, masalan, kartoshka qo'shiladi. Ta'mni diversifikatsiya qilish uchun ko'katlar kartoshkada, masalan, piyoz patlari. Samsa uchun kartoshka to'ldirish bilan biz tayyorlaymiz:

  • puff rulman xamiri - 0,5 kg;
  • kartoshka - 0,5 kg;
  • yashil piyoz - 1 ta nur;
  • sarimsoq - 2 tish;
  • яйцо – 1 шт.;
  • seame - 2 osh qoshiq;
  • ta'mga tuz.

Shu tarzda SAMlarni kartoshka bilan tayyorlang:

  • Bu tez yordam mashinasida pishirish, shuning uchun biz xamirni tayyorlaymiz. Uni muzdan tushirish uchun, qadoqni bir necha soat davomida stol ustiga qoldiring.
  • Kartoshka maydalagichga toza va ter. Biz yashil piyoz va sarimsoqni zaryad qilamiz va ularni kartoshkaga qo'shamiz. Solim va ziravorni odatiy holga keltiring. Komponentlarni aralashtiring - Samsa uchun baho tayyor.
  • Muzlatilgan xamirni siljish pinni siljish va kvadrat bo'laklarga bo'linadi. Har bir qatlamning markaziga biz to'ldirishni joylashtiramiz va kvadrat konverting uchun tugatishni o'rnatamiz.
  • Biz pergament qog'ozni pishirish varag'i bilan sudrab, moyni moylang, kitobning varaqlarini quying.
  • Biz tuxumni olib, pishirishni moylaymiz, dubulyatsiyani seping.
  • 180 ° C haroratda biz Samlarni yarim soat pishiramiz.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

yaqin