Om gästerna redan finns på tröskeln eller saknas tid för matlagning är det dags att använda en långsam spis. Det kommer att hjälpa till att laga en läcker kaka på kort tid. Vilken tårta kan bakas i den? Recept och matlagningsalternativ är väldigt mycket, du behöver bara göra ett val och lagra de nödvändiga ingredienserna.
Tårta i en långsam spis med gräddfil
Vilka ingredienser kommer att krävas
- Socker sand 300-350 g
- Kycklingägg Stor storlek 3 st.
- Vete mjöl 180 g
- Gräddfilfett från 20% 350-400 g
- Grönsak eller smör
Sekvensering
- 30 minuter före tillagning, få kycklingägg från kylskåpet. Under denna tid kommer de att få rumstemperatur.
- Använd kycklingägg med en mixer och lägger gradvis ett glas sockersand till dem. Alla ingredienser blandar grundligt med en gaffel eller en mixer i 8-10 minuter.
- Squake vete mjöl. Tillsätt 2-3 matskedar mjöl och blanda alla. Tillsätt det återstående mjölet i en skål och fortsätt att blanda allt tills sockret är helt upplöst, och massan förvärvar inte en enda konsistens.
- Smörj skålen med multikookerolja och placera degen i den.
- Baka roten med "Baking" eller "Biscuit" -läget i 50-60 minuter.
- Blanda den kalla gräddfilen med det återstående sockret. Whip mixerblandning tills den blir tjock. Det tar cirka 10 minuter.
- Lägg gräddfil i kylskåpet i 20-30 minuter.
- Ta bort den råa från den långsamma spisen och låt honom svalna. Skära den i 2 identiska delar.
- Smörj kakor med gräddfil (inklusive topp och sidor).
- Sätt en kokt tårta i kylskåpet i 40-50 minuter så att kakorna blötläggs med grädde.
Chokladkaka i en långsam spis
Vilka ingredienser kommer att krävas
- Socker sand 2,5 glasögon
- Kondenserad mjölk 200 g
- Vete mjöl 240 g
- Krämig naturlig olja 250 g
- Kefir 300 ml.
- Vinäger
- Kycklingägg av stor storlek (kategori C1, C0) 3 st.
- Kakaopulver 80-100 g
- Сода пищевая 1 ч.л.
- Шоколад молочный 30-40 г
- Молоко жирностью от 2,5% 20-30 мл.
- Vanilj
Sekvensering
- Взбейте куриные яйца вилкой или миксером до тех пор, пока они не превратятся в пену. Желательно предварительно достать их из холодильника, чтобы они приобрели комнатную температуру.
- Добавьте к яйцам стакан сахара и ванилин. Продолжайте взбивать смесь вилкой или миксером и постепенно добавьте в неё ещё пол стакана сахара и какао.
- Растопите 50 г сливочного масла и добавьте его к приготовленной смеси. Все ингредиенты перемешайте и вновь взбейте.
- Просейте муку и добавьте ее вместе с кефиром в миску. Все тщательно перемешайте и продолжайте все взбивать ещё 2-3 минуты.
- Погасите соду уксусом и добавьте ее к смеси. Взбивайте смесь 5-7 минут.
- Смажьте чашу мультиварки маслом и поместите в неё тесто. Закройте чашу мультиварки и включите режим «Выпечка».
- Во время выпекания коржа приступите к приготовлению крема. Для этого достаньте сливочное масло из холодильника и дождитесь, пока оно не растает.
- Смешайте масло со сгущенным молоком так, чтобы крем приобрёл однородную консистенцию. Добавьте к крему сахар и все хорошо взбейте с помощью миксера.
- Достаньте корж из мультиварки и разрежьте его на 3 одинаковые части.
- Смажьте коржи приготовленным кремом. Верхнюю часть торта смазывать не нужно.
- Растопите шоколад на водяной бане и добавьте к нему немного молока. Все хорошо перемешайте и сверху полейте смесью торт.
- Оставьте торт пропитываться на 1-1,5 часа.
Приготовленный в мультиварке торт – это вкусное угощение, которое можно подавать и к праздничному столу. Торт украсьте фруктами, ягодами или орехами.