Hur man gör vitlöksås hemma?

Hur man gör vitlöksås hemma?

Spicy sås framställd med tillägg av kryddor kommer att avslöja nya produktanteckningar, ger den vanliga maträtten intressant och unik smak. Populära kryddiga kosttillskott inkluderar vitlök. Hur man lagar en kryddig vitlök tankning?



1
Recept för skapandet av vitlöksdressing med grädde



1 recept

Förbereda:

  • 6-7 vitlök tänder;
  • 650 ml hög fetthalt;
  • 60 g smör;
  • 40 ml olivolja;
  • 100 g vetemjöl;
  • 100 g fast ost (till exempel parmesan);
  • 30 ml kyckling eller vegetabilisk buljong;
  • 2 chipping salter;
  • ground Pepper - At Will.

Steg av matlagning:

  1. Det krämiga oljesfragmentet är uppdelat i små kuber och skickar till skelettet för att värma upp.
  2. När oljan är monterad, lägg följande ingredienser - olja från oliver, salt och peppar. Vitlöks tänder blir av med huden, försiktigt smalleele (eller stör morteln) och lägger också till kastrullen eller stekpannan. Titta på att kryddan blir mjuk, men inte rostad.
  3. Nästa steg är introduktionen av siktmjöl. Glöm inte att ständigt röra massan, eftersom klumparna inte kommer att göra sig i lång tid. Tomit-kompositionen på en liten eld är 1-2 minuter - så snart han börjar tjock och mörk, är det dags att ta bort det från elden.
  4. Sätt en annan stekpanna på spisen, förbehåll för IT-kräm och buljong. När kompositionen kokar, återställ den till den tidigare beredda massan.
  5. Re-skicka rätter i brand. Ställ in flammens minsta effekt. När tankningen startar bubblan, lägg till dina favorit kryddor och kryddor. Vänta i ungefär en minut och stäng av elden.
  6. Gnugga osten maximalt och omedelbart lägg den till såsen. Blanda komponenterna och lämna tankning under locket i 30 minuter, inte glömma att rör om var 10: e minut.

2 recept

Förbereda:

  • 2-3 vitlökständer;
  • 1 tsk. krossad färsk dill;
  • 100 ml kräm;
  • 100 g smält eller gräddeost;
  • salt;
  • av nypa av oregano och svartpeppar.

Steg av matlagning:

  1. Приготовление блюда происходит на водяной бане. По этой причине стоит сразу подготовить удобные для работы емкости подходящего размера.
  2. Поместите в пиалу сливочный сыр. Если вы используете плавленую сырную массу, натрите ее на мелкой терке. Далее вводите соль и перец.
  3. Ставите пиалу на баню. Термическое воздействие продолжается до превращения содержимого пиалы в однородную массу. Соус следует регулярно помешивать.
  4. Теперь пришла очередь очищенного и максимально измельченного чеснока, орегано и зелени. Перемешайте компоненты и оставьте на бане еще на 1 минуту.
  5. Снимите пиалу – заправка готова.

2
Рецепт создания чесночной заправки с грецким орехом

Förbereda:

  • 5-6 чесночных зубьев;
  • 15 г свежей кинзы;
  • 3 щепотки хмели-сунели;
  • 60 г ядер грецких орешек;
  • 5-7 мл соевого соуса;
  • 170 г сметаны (или йогурта высокой жирности);
  • 10 мл (2 ч. л.) сока лимона;
  • en nypa salt.

Steg av matlagning:

  1. Ядра орешек отправляете в сухую сковороду и обжариваете в течение 5 минут. Удаляете шелуху и измельчаете продукт до максимально мелкой фракции (в крошку). Лучше всего использовать блендер, ступку или кофемолку.
  2. В чашу к орехам добавляете цитрусовый сок, соевый соус, соль и хмели-сунели.
  3. Удаляете чесночную шелуху, а после измельчаете пряность и добавляете к общей массе.
  4. Далее в эту же посуду вносите нашинкованную зелень и сметану.
  5. Перемешайте компоненты. Придайте заправке однородную консистенцию, измельчив все составляющие блендером.
  6. Оставьте соус на полчаса. Теперь он готов к подаче.

3
Рецепт создания чесночной заправки с ряженкой

Förbereda:

  • 4-5 зубьев чеснока;
  • стакан (220 мл) ряженки – жирность продукта не менее 4%;
  • 200 г сметаны жирностью более 15%;
  • 150 г майонеза;
  • четверть лимона;
  • 0,5 TSP. socker;
  • специи на ваш вкус.

Steg av matlagning:

  1. В одной емкости соединяете майонез, ряженку и сметану. Используя миксер, взбиваете полученный состав в течение 3 минут.
  2. Когда состав приобретет однородную консистенцию, введите соль, приправы и специи. Вновь перемешайте компоненты. Выжмите в заправку сок четверти цитруса.
  3. Очистив чеснок, измельчаете его в ступке. Добавьте в соус чеснок и сахарный песок.
  4. Взбейте состав. Поместите заправку в холод на 2 часа.
  5. Соус к подаче готов!

Lägg till en kommentar

Ditt e-postmeddelande kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

stänga