Avstriya desertsidan ko'ra kiyinish yo'q. Eng mashhur Vena Cores - bu "Zaxer" shokoladli tortidir. Bu havo pechene, o'rik murabbo bilan singdirilgan, shokolad muzli. Agar siz uyda bu ajoyib shirinlikni pishirishni xohlasangiz, biz ushbu maqolada sizni tasavvur qiladigan "Zaxer" pirojnoe "Zaxer" dan foydalanishni taklif qilamiz.
Kekning paydo bo'lishi tarixi "Zaxer"
Frants Zacher ismli 16 yoshli yigit - bu qandolatchilik san'ati bo'yicha asarini o'tkazish uchun retsept muallifi. 1832 yilda u diplomat Avstriyaning Oshtiyozining yordamchisi bo'lib ishlagan. Ompirlangan kunlarda, Valnich katta voqeadan aziyat chekayotgani uchun o'z sudining oshpazlarini so'radi.
"Zaxer" keki va barcha Maktunchining barcha mehmonlarini va diplomatning o'zi engib o'tadigan lazzatlikka aylandi. Biroq, shirin darhol sotib olmadi. Ushbu tadbirdan keyin ko'p yil o'tgach, butun dunyo, yoshlar ixtiro qilingan pirojnoe uchun retseptni qadrlashi uchun butun dunyo juda ko'p foyda keltiradi.
Franzda allaqachon o'g'li Edvard qandolat do'koni ochilib, korporativ tortini ochdi va avstriyaliklar u haqida birinchi bo'lib, keyin barcha evropaliklar edi.
Vena pirojnomasi uchun retsept "Zaxer"
Shokoladli shirinlikni tayyorlash uchun sizga bunday mahsulot turlari kerak bo'ladi:
- 250 ml toza suv;
- 3 tuxum;
- 25 g kakao kukuni;
- 125 g sariyog 'va shakar qumi;
- 150 g un;
- 60 g yer bomoli;
- 260 g qora shokolad;
- 110 g o'rik murabbo;
- 160 g qaymoq.
Shokoladli pirog tayyorlash jarayoni "Zaker:
- Birinchisi, siz tortni pishiradigan shaklni tayyorlashdir. Metall dumaloq shaklni olish, ichki qismini sariyog 'bilan moylash tavsiya etiladi va uni un bilan torting.
- После этого переходите к замесу теста для бисквита. Сначала вам нужно будет приготовить шоколадный ганаш. Для этого вам нужно разломать на кусочки 100 г шоколада, разрезать на такие же кусочки сливочное масло, а затем поставить эту смесь на водяную баню. Помешивая, дожидайтесь, пока шоколад и масло превратятся в единую массу. Когда шоколадный ганаш будет готов, снимите его с плиты и оставьте его, чтобы он остывал.
- Тем временем отделите желтки от белком. В желтки вам нужно добавить 65 г сахара и взбить их миксером, пока они не превратятся в пышную однородную массу.
- После этого смешайте желтки с шоколадным ганашем и снова все взбейте миксером.
- Просейте муку и добавьте ее в яично-шоколадную заготовку.
- После этого взбейте белки с оставшимся сахаром до той степени, чтобы получился пышный белковый крем.
- Смешайте этот крем с шоколадным тестом, чтобы у вас получилась однородная масса.
- Выложите тесто в форму для выпекания и разогрейте духовку до 180°, а затем отправьте в нее выпекаться бисквит. Это будет длиться 40-50 мин.
- Когда бисквит будет готов, достаньте его из духовки, разделите на 2 части, разрезав бисквит горизонтально.
- Смажьте каждую половину абрикосовым джемом. Соедините 2 коржа, а затем смажьте верхушку оставшимся абрикосовым джемом.
- Приготовьте шоколадный ганаш по такому же принципу, как мы уже описывали.
- Смажьте получившейся глазурью всю поверхность торта.
- Из кондитерского мешка выдавите шоколадом надпись с названием торта. После этого лакомство можно подавать к столу и наслаждаться его неповторимым вкусом с чашкой ароматного кофе.