Nafaqat go'sht, balki qo'ziqorin bulon ham tanani kerakli oqsil bilan to'ldirishga qodir. O'simlik oqsilida katta miqdordagi proteinni o'z ichiga oladi. Champigndan yasalgan qo'ziqorin sho'rva - bu dietada bo'lgan yoki postga rioya qilinganlarga mos keladigan mazali, engil va past -calorie taomidir.
Qo'pol sho'rva uchun klassik retsept
Tarkibi:
- 500 g. Citrignons.
- 1-2 lampochka (o'lchamiga qarab).
- 1 sabzi.
- 2 ta kartoshka (yoki 150 g vertikels).
- Yangi maydanoz.
- Qatiq.
- Tuz, ziravorlar.
Ovqat pishirish bosqichlari:
- Dastlabki bosqich - bu qo'ziqorin bulonni tayyorlash. Buning uchun qo'ziqorinlar yaxshilab yuvilishi va 2 yoki 4 qismga kesilishi kerak (o'lchamiga qarab).
- 2.5-3 litr suvni panga quying va unga qo'ziqorinni joylashtiring.
- Idishni o'rta olovga yuboring. Pishirish vaqti qaynoq suvdan 45 minutdan keyin.
- Bulyonni tayyorlash tugashidan 10-15 daqiqa oldin, qovurilganlarni tayyorlash uchun davom eting. Qobig'idan qobiq va yuving.
- Piyoz mayda tug'ralgan, sabzi maydalanishi kerak.
- Chiqish panaga kesilgan sabzavotlarni yuboring.
- Kamonda yorug'lik xiralashgan bo'lmaguncha ularni qovuring.
- Siz bulondan qaynatilgan qo'ziqorinlarni olib tashlaysiz, ular ozgina soviydilar.
- Qo'ziqorinlarni mayda kesib tashlang, ularni panjara ichiga Panga va sabziga yuboring, ozgina qovuring.
- Agar kartoshka sho'rvaga qo'shilasa, uni tozalanishi, yuviladi va kub shaklida kesilishi kerak.
- Qo'ziqorin bulonini qaynatishga olib keling. Buning uchun kartoshka yuboring.
- Kartoshka deyarli tayyor bo'lganda qo'ziqorin va sabzavotlarni panjaga qo'llang. Agar veriklellus kartoshka o'rniga ishlatiladigan, sabzavotli qo'ziqorinlar panjara ichiga va 5-7 daqiqadan so'ng - Vermicellidan keyin.
- Tuz, ziravorlarni qo'shing va yana 3-5 daqiqa qaynatish uchun sho'rva bering. Olovni o'chiring.
Готовый суп должен настояться не менее получаса. Сметану и нарубленную зелень лучше добавлять не в кастрюлю, а непосредственно в тарелку.
Рецепт грибного супа из шампиньонов со сливками
Tarkibi:
- 400 г шампиньонов.
- 2 некрупные головки лука.
- 1,5 стакана (300-400 мл) сливок.
- 2-3 клубня картофеля.
- Соль, перец, специи (базилик, смесь прованских трав).
Ovqat pishirish bosqichlari:
- Вымойте и нарежьте овощи. Лук очищаете и мелко шинкуете. Грибы нарезаете неширокими пластинами, картофель – мелкими кубиками.
- Наливаете в кастрюлю воду (не более 0,5 л), добавляете картофель и ставите посуду на огонь.
- Наливаете в сковороду растительное масло. Обжариваете на среднем огне лук (он должен стать прозрачным).
- Далее увеличиваете пламя и отправляете в сковороду грибы.
- Грибы жарите до готовности, регулярно помешивая продукты в сковороде.
- Отправляете содержимое сковороды в кастрюлю.
- Продолжаете варить суп порядка 20 минут.
- Далее вливаете в кастрюлю сливки, добавляете соль и специи.
- Доводите жидкость до кипения. Варите суп еще 5 минут.
Рецепт грибного супа из шампиньонов с плавленым сыром
Tarkibi:
- 300 г шампиньонов.
- По 1 шт. лука и моркови.
- 2-3 картофелины.
- 100 мл. сливок или молока.
- 2 плавленых сырка (по 100 г каждый).
- Пучок свежей зелени.
- O'simlik moyi.
- Соль, перец.
Ovqat pishirish bosqichlari:
- Налейте в кастрюлю порядка 2 л воды. Ставите посуду на огонь.
- В это время очищаете картофель и нарезаете его некрупными кубиками.
- Корнеплод отправляете в кипящую вод на 10 минут.
- Очищаете и шинкуете лук и морковь. Грибы тщательно моете и нарезаете тонкими пластинками.
- Отправляете овощи и грибы в раскаленное растительное масло. Далее уменьшаете огонь, и обжариваете продукты в течение 5 минут.
- Готовую зажарку отправляете в суп. Варите блюдо еще 10 минут.
- Мелко нарезаете плавленые сырки и зелень.
- Добавляете в суп сливки, сырки, соль и специи. Доводите блюдо до кипения.
- Выключаете огонь, вносите в кастрюлю нарубленную зелень.
- Накрываете посуду крышкой и даете супу настояться 10 минут.