Qanday qilib qo'ziqorin sho'rvani shampigndan pishiriladi?

Qanday qilib qo'ziqorin sho'rvani shampigndan pishiriladi?

Nafaqat go'sht, balki qo'ziqorin bulon ham tanani kerakli oqsil bilan to'ldirishga qodir. O'simlik oqsilida katta miqdordagi proteinni o'z ichiga oladi. Champigndan yasalgan qo'ziqorin sho'rva - bu dietada bo'lgan yoki postga rioya qilinganlarga mos keladigan mazali, engil va past -calorie taomidir.



1
Qo'pol sho'rva uchun klassik retsept

Tarkibi:

  • 500 g. Citrignons.
  • 1-2 lampochka (o'lchamiga qarab).
  • 1 sabzi.
  • 2 ta kartoshka (yoki 150 g vertikels).
  • Yangi maydanoz.
  • Qatiq.
  • Tuz, ziravorlar.

Ovqat pishirish bosqichlari:

  • Dastlabki bosqich - bu qo'ziqorin bulonni tayyorlash. Buning uchun qo'ziqorinlar yaxshilab yuvilishi va 2 yoki 4 qismga kesilishi kerak (o'lchamiga qarab).
  • 2.5-3 litr suvni panga quying va unga qo'ziqorinni joylashtiring.
  • Idishni o'rta olovga yuboring. Pishirish vaqti qaynoq suvdan 45 minutdan keyin.
  • Bulyonni tayyorlash tugashidan 10-15 daqiqa oldin, qovurilganlarni tayyorlash uchun davom eting. Qobig'idan qobiq va yuving.
  • Piyoz mayda tug'ralgan, sabzi maydalanishi kerak.
  • Chiqish panaga kesilgan sabzavotlarni yuboring.
  • Kamonda yorug'lik xiralashgan bo'lmaguncha ularni qovuring.
  • Siz bulondan qaynatilgan qo'ziqorinlarni olib tashlaysiz, ular ozgina soviydilar.
  • Qo'ziqorinlarni mayda kesib tashlang, ularni panjara ichiga Panga va sabziga yuboring, ozgina qovuring.
  • Agar kartoshka sho'rvaga qo'shilasa, uni tozalanishi, yuviladi va kub shaklida kesilishi kerak.
  • Qo'ziqorin bulonini qaynatishga olib keling. Buning uchun kartoshka yuboring.
  • Kartoshka deyarli tayyor bo'lganda qo'ziqorin va sabzavotlarni panjaga qo'llang. Agar veriklellus kartoshka o'rniga ishlatiladigan, sabzavotli qo'ziqorinlar panjara ichiga va 5-7 daqiqadan so'ng - Vermicellidan keyin.
  • Tuz, ziravorlarni qo'shing va yana 3-5 daqiqa qaynatish uchun sho'rva bering. Olovni o'chiring.

Готовый суп должен настояться не менее получаса. Сметану и нарубленную зелень лучше добавлять не в кастрюлю, а непосредственно в тарелку.



2
Рецепт грибного супа из шампиньонов со сливками

Tarkibi:

  • 400 г шампиньонов.
  • 2 некрупные головки лука.
  • 1,5 стакана (300-400 мл) сливок.
  • 2-3 клубня картофеля.
  • Соль, перец, специи (базилик, смесь прованских трав).

Ovqat pishirish bosqichlari:

  1. Вымойте и нарежьте овощи. Лук очищаете и мелко шинкуете. Грибы нарезаете неширокими пластинами, картофель – мелкими кубиками.
  2. Наливаете в кастрюлю воду (не более 0,5 л), добавляете картофель и ставите посуду на огонь.
  3. Наливаете в сковороду растительное масло. Обжариваете на среднем огне лук (он должен стать прозрачным).
  4. Далее увеличиваете пламя и отправляете в сковороду грибы.
  5. Грибы жарите до готовности, регулярно помешивая продукты в сковороде.
  6. Отправляете содержимое сковороды в кастрюлю.
  7. Продолжаете варить суп порядка 20 минут.
  8. Далее вливаете в кастрюлю сливки, добавляете соль и специи.
  9. Доводите жидкость до кипения. Варите суп еще 5 минут.

3
Рецепт грибного супа из шампиньонов с плавленым сыром

Tarkibi:

  • 300 г шампиньонов.
  • По 1 шт. лука и моркови.
  • 2-3 картофелины.
  • 100 мл. сливок или молока.
  • 2 плавленых сырка (по 100 г каждый).
  • Пучок свежей зелени.
  • O'simlik moyi.
  • Соль, перец.

Ovqat pishirish bosqichlari:

  1. Налейте в кастрюлю порядка 2 л воды. Ставите посуду на огонь.
  2. В это время очищаете картофель и нарезаете его некрупными кубиками.
  3. Корнеплод отправляете в кипящую вод на 10 минут.
  4. Очищаете и шинкуете лук и морковь. Грибы тщательно моете и нарезаете тонкими пластинками.
  5. Отправляете овощи и грибы в раскаленное растительное масло. Далее уменьшаете огонь, и обжариваете продукты в течение 5 минут.
  6. Готовую зажарку отправляете в суп. Варите блюдо еще 10 минут.
  7. Мелко нарезаете плавленые сырки и зелень.
  8. Добавляете в суп сливки, сырки, соль и специи. Доводите блюдо до кипения.
  9. Выключаете огонь, вносите в кастрюлю нарубленную зелень.
  10. Накрываете посуду крышкой и даете супу настояться 10 минут.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

yaqin