Vinterämnen av grönsakssallader - recept

Vinterämnen av grönsakssallader - recept

Vegetabiliska sallader i banker kan vara ett utmärkt alternativ till konserverade gurkor och tomater. Sallader kombineras perfekt med dagliga andra rätter och är en verklig dekoration av alla festliga bord.



1
Huvudförhållandena för salladerna är välsmakande och lagrade bra

  • För sallader använder de grönsaker som är helt mogna. Samtidigt tar de inte över eller något limmade.
  • Grönsaker och gröna innan skärning tvättas väl under rinnande vatten och torkas med våtservetter.
  • De klipper alla grönsaker med samma bitar eller skivor, så att de under värmebehandlingen förbereder jämnt.
  • För sallader används endast en matsal med stort salt och vinäger med en styrka på 6 eller 9 procent. För sura grönsaker är vinäger lämplig mer delikat, för känslig - starkare.
  • Banker och blockering av lock är nödvändigtvis steriliserade.
  • Nästan alla sallader kräver vattensterilisering, dvs. Distribution av fyllda burkar i en kastrull och ytterligare kokning. Om receptets sallader läggs ut i burkar i kall form, måste de vara nedsänkta i kallt vatten. Om salladerna är fyllda med varm fyllning, bör vattnet i pannan vara varmt.
  • Steriliseringstiden för varje specifik sallad kan vara annorlunda, men det är nödvändigt att starta nedräkningen från ögonblicket av kokande vatten i pannan.
  • När de steriliseras är burkarna täckta med lock.
  • Vatten under sterilisering av burkar når axlarna.
  • Sterminalfyllda banker stängs omedelbart efter att ha fått dem från kokande vatten.
  • De rullade -upp -bankerna utsätts för naturlig kylning och i inget fall får de ytterligare isolering med gamla filtar eller frottéhanddukar.
  • Redo -gjorda sallader lagras på en sval plats och i ett mörkt rum. Vid en för hög miljötemperatur riskerar banker exploderande och med till och med lätt belysning kan grönsaker i bankerna mörkna.



2
Sallad från gröna tomater "akvarell"

Ingredienser:

  • 1 кг лука репчатого;
  • 4 кг помидоров зеленых;
  • 1 кг моркови;
  • 1 кг болгарского перца (желтого и красного по 500 г).

Förberedelse:

  • Овощи нарезать и сложить в большой таз.
  • Добавить треть граненого стакана соли.
  • Выдержать овощи с солью 6 часов, чтобы появился сок.
  • В таз влить 500 мл кипящего растительного масла и всыпать 200 г сахарного песка.
  • Овощи тщательно перемешать и наполнить ими подготовленные банки.
  • Стерилизовать банки объемом в пол литра – 30 минут, объемом в один литр – 50 минут.

3
Салат из капусты “Оригинальный”

Взять такие овощи:

  • Капуста белокочанная – 1 кг;
  • Перец сладкий красный – 0,5 кг;
  • Лук репчатый – 0,5 кг;
  • Огурцы – 0,5 кг;
  • Помидоры бурые – о,5 кг.

Подробный рецепт:

  • Капусту нашинковать соломкой. Бланшировать в кипящей воде 2-3 минуты. Откинуть на сито, чтобы стекла влага.
  • Таким же образом поступить и с перцем, т.е. нарезать соломкой, бланшировать и избавиться от влаги.
  • Лук, томаты и огурцы нарезать тонкими дольками. Нарезанные овощи не смешивать.
  • В литровые банки выложить слоями подготовленные овощи. Толщина каждого слоя – 2 или 3 см. Овощи при укладке сдобрить специями. На литровую банку их пойдет такое количество: сухой лавровый лист большого размера – 1 шт.,перец горошком – 3 шт., горчица в семенах – 1/2 ч.л., семена кориандра – небольшая щепотка.
  • Сварить маринад из воды (1 литр), уксуса 9% (200 мл), соли (30 г), сахара (80 г).
  • Горячим маринадом залить банки с овощами и стерилизовать их 45 минут.

4
Салат из свеклы “Пикантный”

Запастись овощами:

  • Свекла – 4 кг;
  • Перец болгарский – 2 кг;
  • Лук – 2 кг;
  • Томаты красные – 2 кг;
  • Перец чили среднего размера – 3-4 шт.

Как готовить этот салат:

  • Лук нашинковать длинной соломкой. Так же подготовить и перец.
  • Лук и перец обжарить на растительном масле минут пять. Масла взять 200-300 мл.
  • Свеклу натереть на крупной терке. Томаты пропустить через мясорубку. Горький перец измельчить.
  • Выложить все свежие овощи в большую кастрюлю и подсолить. Тушить их 1 час, все время мешая деревянной ложкой.
  • К тушеной массе прибавить обжаренные лук и перец и массу подсолить по вкусу.
  • Тушить салат еще 10 минут, а потом разложить по горячим банкам.
  • Стерилизовать этот салат всего 10 минут, потому что овощи в нем уже все готовые.

Консервированные салаты подавать на стол, выложив их в салатницу и посыпав свежей зеленью. Ее очень легко зимой легко вырастить на подоконнике.

Lägg till en kommentar

Ditt e-postmeddelande kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

stänga