Chupa Chups je viacfarebný lahodný karamel vo forme lopty na palici. To je jeden z milovaných batoľatá, ktoré neustále trápia rodičov. Ale tieto karamely sa často stávajú príčinou nielen rozsiahleho plytvania peňazí, ale aj problémy s zdravím detí vo forme alergií a porúch potravín. Ak je táto téma blízko vás, a pochybujete o obchodoch s obchodom - pripravte chupy s vlastnými rukami!
Ako urobiť Chupa chupp "hojnosť ovocia"
V predvečer ročných období čerstvých bobúľ a ovocia, tento recept na domáce chupy stojí za to brať poznámku. Takže proces varenia tohto majstrovského diela je nasledovný:
- Vezmite 250 g akéhokoľvek bobule pre svoju chuť (môžete urobiť bobuľový mix alebo použiť každý pohľad samostatne). To môže byť banány, kivi, hrušky, yoshta, maliny a iné bobule.
- Porazte bobule v mixéri a s sladkosťami, pridajte 150 g cukru a 5 polieskov. l. Med. V závislosti od typu bobule sa množstvo môže líšiť, takže vyskúšajte chuť chuti tak, aby bola dostatočne sladká.
- Výsledná hmotnosť je teraz posunutá do panvice a variť na nízku teplotu počas 40 minút, často sa mieša.
- Po tom, mazajte okrúhle formy olejom a distribuujete karamelovú hmotu, palice špáradlá alebo plastové lode.
- Dajte Chups do chladničky za mrazené.
Ako urobiť Chup chupp "šťavnatú náladu"
Kým čerstvé bobule nespustili, môžete použiť všetky rôzne bobuliarske príchute vo forme šťavy a morse. Recept je veľmi jednoduchý, takže si môžete bezpečne prilákať malých pomocníkov.
Varenie:
- Vezmite 150 g šťavy a 400 g cukru, umiestnite tieto výrobky do scenérie a vložte varenie.
- Keď sa tekutina začne hádzať, znižuje plyn a spustí sa, aby sa intenzívne miešal 20 minút.
- Potom si zachovávajte karamel zo sporáku a nechajte ho trochu vychladnúť.
- Vlhčite ruky s vodou, zadajte lyžičku trochu karamelovú hmotu a valí loptu do dlane.
- Теперь вставьте в него палочку и положите на тарелку.
- Таким образов используйте всю карамель.
- Теперь все чупа-чупсы задекорируйте кондитерской посыпкой или шоколадной крошкой и отправьте на час в холодильник.
Как сделать чупа чупс «Шокобум»
Можно немного поэкспериментировать и приготовить настоящий шоколадный чупа-чупс.
Varenie:
- Смешайте в металлической посуде 400 г сахара, 20 г какао, 25 г меда, 50 мл воды и 50 мл растительного масла (рафинированного!).
- Уваривайте шоколадную массу, пока она не начнет сильно густеть.
- Потом из немного остывшей карамели накатайте круглых леденцов, воткните в них палочки.
- При желании можно чупа-чупсы обсыпать ореховой крошкой или кокосом.
Как сделать чупа чупс «Стакан молока»
Сделать карамель не просто вкусной, но и очень полезной, можно путем добавлением молочных продуктов.
Сделать это можно так:
- В сотейнике перемешайте 100 г сливок, 200 г сахара и пакетик ванилина.
- Сливки можно заменить молоком, но тогда необходимо добавить жирности. Для этого потребуется 40 г масла.
- Нагрейте молочную массу до полного растворения сахара и дайте ей немного провариться.
- Когда масса обретет карамельный запах и цвет, снимите посуду с огня.
- Разлейте карамель по формам или сформируйте шарики, воткните в карамельки палочки и дайте ей немного времени, чтобы затвердеть.
Вот так легко приготовить домашний Chupa Chups без хлопот и сложных ингредиентов. Теперь вы сможете порадовать своих или соседских детишек карамельными конфетками.