Piahiya je ovocie prinesené z exotických krajín, ktoré sa v modernom Rusku stalo veľmi populárnym. Odporúčajú ho výživa. Fotografie procesu absorpcie Piahiya uverejňujú Fashionistas na ich Instagrame. Ako je toto ovocie správne?
Nezvyčajný plod patrí do rodiny kaktusov. Vo veľkosti pripomína obrovské jablko. Vzhľad je celkom špecifický. Pithaiya je ružová, s veľkými mierkami, ktorých konce sú natreté zelenou farbou. Ak odrežete ovocie, potom bude vo vnútri biely alebo fialový stred, s desiatkami a stovkami veľmi malých, nie príliš tvrdých kostí. Posledne menované sú rovnomerne rozptýlené pozdĺž sestry. Na východe sa nazýva „Dragon Heart“ alebo „Dragon Fruit“. A Indiáni ju nazývali „ostnatá hruška“. Piahiya má svoj vlastný fiktívny príbeh. Patrí do východných krajín, kde aj v staroveku ľudia verili v existenciu drakov. Podľa legendy sa Piahiya objavila v čase bitky o človeka a monštrum. Keď dlhí hrdinovia vyčerpali oheň, ktorý sa vyčerpal, toto ovocie vyletelo z úst namiesto plameňa na nich. Ľudia verili, že drak skrýva Piahiyu na najviac odľahlom mieste jeho tela. Plod sa im páčil natoľko, že kvôli tomu museli zničiť všetky báječné zvieratá.- Расстройствах желудка, пищевода, вздутие кишечника. Чаще всего советуют во время отдыха в экзотических странах есть питахайю для быстрого усвоения пищи.
- Сердечно-сосудистых болезнях, проблемах с эндокринной системой.
- Проблемах со зрением – рекомендуют и мякоть, и зерна, наполненные танином.
- Сахарном диабете, поскольку в этом плоде содержатся вещества, снижающие в крови уровень глюкозы.
- Недостатке кальция в теле, хрупких костях.
- Питахайю можно разрезать на две части и давать как десерт. Ее рекомендуют употреблять не только взрослым, но и детям после трех лет. Стоит убедиться, что у ребенка не будет аллергии.
- Есть фрукт нужно с помощью десертной ложки.
- Питахайю добавляют в йогурт или щербет.
- В Америке обычно этот фрукт взбивают в блендере вместе со сгущенкой, сыром маскарпоне и миндалем.
- Его добавляют в коктейли.
- Чтобы спастись от жары, можно смешать питахайю с лаймом или лимоном, добавить воды.
- Из фрукта делают варенье, мусс, соус.
- Высушенные цветы питахайи можно положить в чай для умопомрачительного аромата.
Микроэлементы, витамины, минералы, которые есть в питахайе, давно сделали ее любимым лакомством людей из стран-долгожителей. Косметологи не могли пройти мимо чарующего аромата и положительного влияния на кожу. Питахайю добавляют в крем, в маски, шампуни и гели. Ее косточки используют как скраб по очищению проблемных мест на теле.