Варенье из жёлтой черешни

Варенье из жёлтой черешни

Медицински доказано, что свежесобранные ягоды в перетертом или вареном виде – это наилучшее лекарство от простудных заболеваний и просто отличное средство для укрепления иммунитета холодной зимой. К морозному сезону нужно начинать готовиться уже летом, когда ягод видимо-невидимо на собственных дачах или же на фермерских базарах по цене, доступной каждому. Варенье из малины, черники, клубники, вишни – всё это знакомо и не ново, а вот вареный десерт из желтой или, как ее еще называют, белой черешни Вы когда-нибудь пробовали? Рецептов такого полезного десерта не сосчитать: традиционные способы обработки ягоды контрастируют с “вареными изысками”. Если у Вас есть время, можно приготовить необычное варенье из желтой черешни и орехов. Если времени, что называется, в обрез, тогда подойдет классический метод приготовления вкусного варева из светлой черешни.



1
Классический рецепт варенья из желтой черешни

Традиционный рецепт достаточно легок и прост. Он потребует минимальный набор продуктов. Trebat će vam:

  • 2 килиграмма желтой ягоды;
  • 750 миллилитров воды;
  • 2 килограмма сахара;
  • 1 свежий лимон;
  • 1 пакетик ванильного сахара или ванилина (по желанию).

Порядок действий приготовления такой же, как если бы варился десерт из любой другой ягоды:

  • Прежде всего, следует подготовить желтую черешню (перебрать, тщательно промыть, удалить косточки, веточки и пр.).
  • Затем следует вылить всю воду в кастрюльку, добавить имеющийся сахарный песок и поставить на плиту, довести до кипения. Не забывайте постоянно помешивать варево, так сахар быстрее растворится! А также помните о том, что пенку следует снимать шумовкой!
  • Как только сахар растворился полностью, нужно высыпать подготовленную ягоду в сироп, аккуратно перемешать деревянной лопаткой (ни в коем случае не пластмассовой!), снять с плиты и оставить на сутки – дать варенью настояться.
  • Sljedećeg dana, prije svega, morate pripremiti limun (temeljito oprati, izrezati na komade, prenositi sjeme) i dodati u tavu. Kuhajte slatku smjesu 6 minuta.
  • Nakon toga, potrebno je ukloniti tavu s peći, ostaviti ponovo 24 sata.
  • Sljedećeg dana ostaje samo da se džem prokuha, a zatim smanjite vatru, dodajte (po želji) vanilin ili vanilijski šećer i propadaju 15 minuta.
  • Posljednji korak je posluživanje rezultirajuće delicije. U ovoj fazi trebali biste pustiti svoju maštu.



2
Žute trešnje s kardamomom i orahom

Ako vam nije žao zbog vremena ili novca i želite iznenaditi prijatelje, poznanike i rodbinu, onda možete sofisticirati i pripremiti ukusne staklenke žutih trešanja s kardamomom s orahom. Popis sastojaka nevjerojatno se razlikuje od klasičnog recepta:

  • 1 kilogram žutih trešanja;
  • 1 kilogram šećera;
  • 1/2 šalice ružičaste vode (može se zamijeniti običnom filtriranom vodom);
  • 2-3 paketa Cardamomona;
  • 1 šaka oraha.

Algoritam za pripremu nije tako jednostavan kao u tradicionalnoj verziji Cooking Berry Treats:

  • Prvo, potrebno je pripremiti orah. Nakon što uštedite matice od školjke, trebate ih sipati 15 minuta kipućom vodom, a zatim ocijedite vodu i nježno prošetajte po svakoj matici nožem kako biste uklonili nepotrebni film.
  • Čim su matice završene, potrebno je početi pripremati bobice (operite, uklonite sjeme itd.). Imajte na umu da biste trebali pažljivo izvaditi kost kako ne biste oštetili trešnje. Da biste to učinili, možete upotrijebiti uobičajenu kosu.
  • U sredini svake bobice morate poslati mali komad oraha.
  • Sljedeći korak je priprema sirupa. Sve je ovdje, kao što je u klasičnoj verziji: Na dnu tane morate sipati šećer, dodati ružičastu vodu (ili običnu) i kuhati (vidi klasični recept).
  • Kad je sirup spreman, bobica se prolije u njega, a ova se smjesa dovodi do vrenja.
  • Zatim izvadite tavu s peći i ostavite 24 sata - pustite da se kuha.
  • Nakon jednog dana potrebno je prokuhati slatku tvar 5-6 minuta, a zatim isključiti vatru.

Moguće je odmah poslužiti takvu poslasticu za čaj, ali bolje je dati pekmez za kuhanje nekoliko tjedana.

3
Prednosti staklenki žutih trešanja

Jam je iscjeliteljski proizvod, a staklenke žutih trešanja - još više. Ova mala i neobična bobica sadrži čitav niz vitamina i elemenata u tragovima potrebnim za ljudsko tijelo. Ovdje imate askorbinsku kiselinu i vitamine grupe A, B i E, kao i željezo, fluor, fosfor, bakar, jod! Neka svaka čajanka ne bude samo ukusna, već i korisna!

Dodaj komentar

Vaša e-mail neće biti objavljena. Obvedna polja su označena *

zatvoriti