Žele – ovaj jednostavan i вкусный desert. On je sami уваренный bobica i voće сок s šećer. NA proizlaziti ispada sirup, a nakon hlađenje je li on превращается u žele. Ali žele može biti получиться ne s svatko sok. Превращение связано s присутствием такого компонента kao pektin. On придает сокам i voće желирующие svojstva. Tako выбирать potreba neдозревшие i najviše кислые voće, u koji pektin više всего.
Pripremiti danas žele dovoljno jednostavno, ali tamo je neki propisi, koji potreba držati se. Kruška, дыни i арбузы ne рекомендуется koristiti, jer kao oni vrlo sočan. Сок kivi i ananas разрушает spoj желатина, što može biti donijeti do da, što žele ne застынет. Если držati se recepti, zatim hladnoća desert получится ne samo lijep, ali i вкусный.
1) Как сделать м олочное žele
Ovo je najviše jednostavan desert, nakon svega koristiti skup продукты не надо. Za приготовления потребуется kat литра mlijeko, 3 ложки сахара, ваниль, желатин. Cimet, добавленная u mlijeko придаст aroma proizvod.
Za početak potreba залить mlijeko желатин i čekati, pozdrav smjesa plivati. Zatim toplina mlijeko i miješati prije полного otapanje желатина. NA полученную masa dodati vanilin i šećer. Nakon ovaj dati остыть prije 20 градусов, разлить u специальные формы i staviti u hladnjak. Spreman молочное žele limenka ukrasiti листочками мяты, a također заправить pekmez, sirup, čokolada.
2) Как сделать с метанное žele
NA качестве desert на любой odmor prikladan kiselo vrhnje žele. Сама na sami kiselo vrhnje s šećer vrlo вкусная, ali predstaviti nju u oblik desert ne получится. Tako kućanice pripremiti kiselo vrhnje žele s drugačiji sastojci, koji na duša ne samo детям, ali i взрослым.
Za приготовления takav desert s разноцветным žele понадобится 3 ambalaža drugačiji žele, kat naočale сахара, kat литра kiselo vrhnje i желатин. Za početak potreba čini само žele. Za ovaj potreba pratiti инструкции на paket. Spreman žele izrezati на кусочки i mjesto u формы.
Zatim желатин залить voda i donijeti prije ključanje. Nakon ovaj dodati tamo šećer i взбитую kiselo vrhnje. svi miješati za priznanica равномерной массы, koji вылить u формы s spreman žele i poslati u hladnoća.
3) Как сделать ф руктовое žele
Osnovni, temeljni takav žele je kompot ili сок. Tako postupak приготовления voće žele potreba početi s kompot ili покупки sok. Жидкость должна imati комнатную temperatura. Unaprijediti залить желатин pola naočale hladnoća voda, dati набухнуть. Na pomozite voda бани toplina masa prije превращения u густой riješenje. Zatim spojiti ovaj riješenje s kompot i dati остыть. Nakon ovaj разлить u емкости i odloži u hladnjak. Ukrasiti voće žele limenka мятой.
4) Как сделать желе « Cappuccino»
Za приготовления takav desert potreba upiti желатин u kava. Nakon 40 минут dodati više kava s šećer. Na pomozite voda бани zagrijati se smjesa, do желатин растворился. Dati остыть. Preostalo kava spojiti s ликером i желатином. Полученную smjesa разлить na креманкам.
Nakon ići, kao desert остынет potpuno, его limenka poslužiti, украсив взбитыми krema.
5) Желе Sunce u бокале
naranča desert osvježiti ljeto i dati минуты zadovoljstvo непревзойденным ukus. Za начала нужно pripremiti желатин. Uzeti naranča, Čist его. Pulpa kriška кусочками, посыпать сахаром, чтобы появился сок. NA ovaj vrijeme limenka pripremiti šećer sirup. Za ovaj u кастрюлю s šećer dodati voda, a također натертую цедру. Staviti на vatra. Tamo isto влить spreman желатин i сок naranča, dodati malo limun кислоты. naprezanje полученную smjesa. NA формы влить masa i staviti na stranu u hladnjak. Iznad limenka staviti дольки naranča.
Danas существует gomila recepti приготовления žele. Ovo je объясняется oni, što unesi limenka любые фрукты и pića, u volumen broj i alkohol. Najviše atraktivan на pogled являются многослойные разноцветные десерты s кусочками voće.