Как да приготвите тесто на бира

Как да приготвите тесто на бира

Тестото, приготвено на бира, е идеално за пържене на риба, пилешко месо, колбаси, зеленчуци и др. Оказва се много нежно и буйно, а готовите ястия придобиват вкусен свеж и оригинален вкус.

1
Има няколко вида готвене на бухалка на бира: класически, дантелени и френски. Всеки от тях се характеризира със състав. Помислете за всяка от рецептите по -подробно. В крайна сметка ще получите препоръки за допълнителни добавки и продукти, които могат да се приготвят на тесто за бира.

2
Класическо тесто. Не забравяйте, че всички течни компоненти за прилеп трябва да бъдат студени. Вземете една чаша лека бира, същото количество брашно и щипка сол. Внимателно смесете тези компоненти. След това вземете лъжица и я потопете в тестото. Това се прави, за да се провери желаната консистенция. Ако го покрие равномерно и повърхността на лъжицата няма да свети - всичко е готово.

3
Дантелено тесто. Вземете две чаши лека бира и същото количество брашно. Смесете компонентите. След това нарязайте ситно зелените и го добавете към цялостната композиция. Накрая сложете сол и подправки на вкус. Смесете отново всички компоненти, както в първия случай. Всичко е готово.

4
Френско тесто. Вземете две сурови яйца и отделете протеините от жълтъците. Поставете два контейнера в хладилника. Изсипете една чаша брашно в дълбока купа. Добавете подправки там и след това направете вдлъбнатина. Вземете две чаши студена лека бира и ги изсипете в вдлъбнатината. Добавете охладени жълтъци и две супени лъжици растително масло. Изсипете сол в студени протеини и ги разбийте добре, за да образувате пяна. Изсипете ги на всички останали компоненти. Смесете добре всички съставки. Можете да ги победите с размахване или миксер до хомогенно състояние. Всичко е готово! Важно е да следвате всички препоръки, тогава тестото ще се окаже ефирно, леко и пищно.

5
Ароматные добавки. Вы можете включить свою фантазию и добавить в кляр на пиве дополнительные ингредиенты. Отлично подойдут свежие и сушеные травы, мелко нарезанные овощи, например, лук, чеснок, сладкий перец, грибы. Эти компоненты предпочтительнее добавлять в густой кляр, поскольку жидкий может не удержать их при жарке. Маститые повара добавляют в кляр даже картофель или тыкву в виде пюре. Еще одна отличная добавка – молотые орехи разных видов и твердые сорта сыра.

6
Блюда из пивного кляра. Чаще всего пивной кляр используют для приготовления рыбы. Но многие хозяйки уже поняли, что он может отлично подойти и к другим продуктам. Оригинальный вкус кляра будет хорошо сочетаться с отбивными, филе, шампиньонами, креветками, кабачками, крабовыми палочками, сладким перцем, луком, баклажанами, цветной или брюссельской капустой, брокколи.

7
Препоръки:

  • Используйте кляр сразу после приготовления.
  • Помните, что растительное масло, на котором вы будете готовить кляр, должно быть очень горячим. Чтобы узнать его готовность, капните немного кляра на сковородку. Если он затанцует – пора. В противном случае кляр получится жирным. Если вы хорошо прогреете фритюр, образуется аккуратная корочка, которая не позволит проникнуть маслу внутрь.
  • Чтобы кляр не сползал с продуктов, присыпьте их мукой.
  • При жарке следите, чтобы продукты не соприкасались между собой.
  • Когда образуется золотая корочка, выловите продукты и выложите их на бумажную салфетку. Это позволит лишнему жиру уйти.

Как видите, приготовление кляра является очень простым. Вы можете дополнить его любыми подходящими ингредиентами. Даже французский вариант не отнимет у вас много времени, а блюдо приобретет необычный и восхитительный вкус!

Добави коментар

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

близо