Zhulien an'anaviy frantsuz oshxonasi bo'lganiga qaramay, uni deyarli butun dunyoning deyarli barcha mamlakatlarida tayyorlang. Uni har qanday restoranda va hatto umumiy ovqatlanishda topish mumkin. Bunday mashhurlikning siri shundaki, ushbu taom asl ozuqaga qo'shimcha ravishda ajoyib ta'mga ega. Tovuq go'shti, pishloq va qovurilgan qo'ziqorinlarning ajoyib kombinatsiyasi ham yaxshi ohangda qizdirilgan, hatto eng kuchli ocharchilikni ham to'yinganini va qoniqishini qoldirdi. Ushbu taomning diqqatga sazovorligi - krem \u200b\u200bva sariyog 'ishlatilgan Beshamel sousi, idishni noyob va nozik ta'mga ega. Ushbu noyob diddan zavqlanish uchun restoranga borish shart emas, chunki bunday taomni uyda tayyorlash mumkin.
Klassik julien tovuq bilan
Ushbu taom uchun retsept juda ko'p sevuvchilarni mazali va qoniqarli qilishni boshqarishga muvaffaq bo'ldi. Bu variant Yulyancha siz ushbu taom beriladigan ko'pgina joylarda uchrashishingiz mumkin. Uni tayyorlash uchun quyidagi ingredientlarni oling:
- tovuq (fileto);
- yangi shampendonlar;
- qattiq navlarning pishloqi;
- o'rta yog 'qaymoq;
- bir nechta osh qoshiq un;
- bir nechta lampochka;
- sariyog ';
- tuz.
Ushbu taom quyidagicha tayyorlanmoqda:
- Qo'ziqorinlar, piyoz va tovuq filetosi mayda kublarga kesilishi kerak va qattiq pishloq qirg'ichda yo'qotadi.
- Fry piyoz va tovuq plomba 1 daqiqa davomida qo'ziqorinlarni qo'shing va ularga 10 daqiqa tayyorlang. Salomlashish uchun unutmang.
- Bezamelni qovurilgan idishda Bezamel qovuring, qaymoq to'kib tashlang va bir bo'lak sariyog 'qo'shing. Sosda unli bo'lak bo'lishi kerak, shuning uchun pishirish jarayonida uni aralashtirish kerak. Tatib ko'rish uchun tayyor sous.
- Tovuq qo'ziqorin aralashmasini Coxnotes-ning aralashmasini yoyib, barcha tayyorlangan sousni to'ldiring, maydalangan pishloq tepasiga seping.
- Уберите кокотницы с жульеном в духовку, разогретую до 180 градусов на 15-20 минут до полного плавления сыра.
Оригинальный и быстрый вариант жульена в булочке
Если от приготовления жульена вас останавливает отсутствие необходимой посуды, то не стоит расстраиваться и отказывать себе в желании отведать этого сытного и вкусного блюда. Вы всегда можете выкрутиться из этой ситуации и приготовить жульен в булочке! Такая подача не только выручит вас, но и придаст блюду своеобразную изюминку.
Для приготовления жульена в булочке возьмите:
- куриное филе;
- qo'ziqorinlar;
- сыр;
- сливки;
- bir nechta osh qoshiq un;
- sariyog;
- несколько булочек среднего размера;
- соль по вкусу.
Процесс приготовления такого жульена состоит в следующем.
- Куриное филе и грибы нужно порезать небольшими кусочками, посолить и обжарить их в сливочном масле в течении 10-15 минут.
- Сыр натереть на средней терке, а из булочек вынуть весь мякиш.
- Булочки нужно убрать их в хорошо разогретую духовку на 5-10 минут.
- Когда грибы дадут сок, их стоит потушит еще около 10 минут, после чего залить молоко и добавить туда немного муки, соли и мускатного ореха.
- Готовую смесь нужно разложить по булочкам и как следует присыпать все тертым сыром.
- В разогретую до 180 градусов духовку уберите булочки с готовой начинкой и держите их там до тех пор, пока сыр не расплавится.
Сытный жульен для гурманов
Такой вариант жульена оценят те, кто привык к различным пищевым изыскам и классические варианты тех или иных блюд уже не вызывают у них бывалого восторга.
Для приготовления жульена для гурманов возьмите следующий набор продуктов:
- филе индейки;
- грибы шампиньоны;
- бекон ломтиками;
- сыр;
- сливки;
- sariyog;
- мука;
- соль, перец по вкусу;
- muskat yong'og'i.
Готовится такой жульен точно так же, как и классический его вариант.
Филе индейки, грибы шампиньоны и ломтики бекона нужно порезать небольшими кубиками и обжарить их на сливочном масле. Обжаривать нужно в такой последовательности: сначала филе индейки, потом грибы и в самую последнюю очередь кусочки бекона. Не забудьте всё хорошенечко посолить. Всё это займет у вас около 20-25 минут. В это время займитесь приготовлением соуса бешамель.
Для этого растопите кусочек сливочного масла, добавьте в него сливки и доведите соус до кипения. Уберите его с огня, добавьте немного муки и хорошо размешайте. Мука не должна образовывать комочки. В готовый соус добавьте мускатный орех, соль, перец по вкусу.
Разложите блюдо по жульенницам, залейте его соусом и сверху присыпьте тертым сыром.
Yuqoridan yuqori erishiguncha qizigan pechga olib tashlang.