Om du blir frågad av en sådan fråga, har du troligen köpt en frusen halvfabrikat i butiken och vet nu inte hur du stekar cheburekarna.
Så framför dig ett paket med färdiga frysta pastier, och du förstår inte, måste du avfrost dem för att steka, eller det kan göras rätt så, inte underskott.
Hur man stekar chebureki
För att enkelt klara av uppgiften behöver du:
- tjockväggig stekpanna;
- frusna chebureks;
- vegetabilisk olja.
Hur stekar du en färdig produkt:
- Sätt pannan på spisen, sätt på den långsamma uppvärmningen.
- Efter 1-2 minuter, häll vegetabilisk olja. Oljor ångrar inte, det är nödvändigt att Cheburek bokstavligen köpte i olja.
- Oljan används bäst - det vill säga luktfri, om det är oraffinerat, kan det också användas, bara pastier kommer att visa sig med en outsider arom. Inte alla gillar det.
- När oljan värms upp, ges den vanligtvis ca 3-4 minuter, du kan börja stekning.
- Hur man får reda på om oljan var glad nog? Lyssna, den heta oljan börjar spricka, och bubblor kan bildas på ytan. Om så är fallet är det dags att agera.
- Sätt flera chebureks i en stekpanna. Utvärdera panelen i förväg, eftersom det är bättre att inte lägga många frysta halvfabrikat, eftersom de under påverkan av höga temperaturer kan hålla fast. Det är bäst att steka Chebureks i små satser, 3-4 stycken för 1 gång.
- Fry chebureks å ena sidan som behövs inom 5-7 minuter, vänd sedan och fortsätt roasting av samma tid.
- Brand - Genomsnitt, se till att en vacker krispig skorpa bildas, kan du vända produkten till den andra sidan.
- Жарить чебуреки нужно только с открытой крышкой. Если вы заметили, что корочка получилась сухая, а вам нравятся слегка влажные чебуреки, то после того, как вы их прожарили, нужно добавить к маслу немного водички, уменьшить огонь, сложить все чебуреки (готовые) в сковородку, накрыть крышкой и пропарить в течение 1-2-х минут.
Второй способ жарки чебуреков
И другой вариант жарки готового продукта, когда вы самостоятельно сделали чебуреки и не замораживали их.
Тогда жарить нужно немного иначе:
- поставьте на средний огонь сковороду на 2 минуты;
- когда сковородка нагреется, налейте растительное масло. Жарить чебуреки лучше всего в большом количестве масла, приблизительно 3 см, от дна сковородки. Если больше – еще лучше;
- масло должно хорошо нагреться, на это выделяется до 4-х минут. Готовность масла определить просто: оно будет потрескивать, можно даже бросить в масло щепотку муки (совсем чуть-чуть) или кусочек теста (остаток от лепки чебуреков). Если вы увидели, что масло зашипело, тесто сразу же начало покрываться румяной корочкой, то пора приступать к жарке чебуреков;
- осторожно нужно выложить 2,3 или 4 изделия на сковородку, проследить за тем, чтобы они не слиплись друг с другом, чтобы было достаточно места;
- время для обжаривания чебурека с одной стороны – 3 минуты, пока не образуется румяная корочка, затем чебурек нужно перевернуть и продолжить обжаривание;
- готовые чебуреки нужно складывать в большую кастрюлю или миску, сразу же накрывать крышкой, чтобы они не остывали.