Vad ska jag laga mat från Adyghe Cheese?

Vad ska jag laga mat från Adyghe Cheese?

Den läckra Adyghe -osten är mjuk, smälter i munnen - en verklig delikatess. I skickliga händer kommer han att gnista i alla rätter där tillägg av ost är lämpligt. Sallader, bakverk, huvudrätter - det kommer att vara på plats överallt. Dessutom serveras stekt Adyghe-ost som en oberoende maträtt, i kombination med en söt och sur sås-detta är ett riktigt mästerverk.



1
Tomatsallad med adygheost

Denna maträtt kan tillskrivas kategorin diet, men detta minskar inte på något fall dess smak. Osten kommer att hjälpa till att få tillräckligt, tomaterna kommer att uppdateras, de gröna kommer att lägga till pikanta anteckningar.

Förening:

  • 1 söt bulgarisk peppar, det är bättre att ta gult - för kontrast och estetik.
  • 1 stor köttig tomat.
  • Adyghe Cheese - 100 gram.
  • Grönsak (solros, oliv) olja - 1 matsked.
  • Balsamic Vinegar - 1 tesked.
  • Salt, peppar - för att smaka.
  • Alla örter efter kockens bedömning (oregano, cisis, persilja, basilika). Dill i denna sallad är inte lämplig på grund av för ljus smak som kommer att överskugga alla andra. Basilika och tomater med ost är en idealisk ensemble.

Träning:

  • Grädda peppar i ugnen (190 grader, 20 minuter), fritt från skalet och frön med partitioner, skär i tunna ränder.
  • Tvätta tomaterna, skär i skivor. Om överskottsvätskan i salladen inte behövs kan frön tas bort från tomat.
  • Skär osten i små kuber.

Salladsenhet:

  • Lägg remsor av peppar i salladskålen, tomater på toppen, ost på dem. Strö över olja, tillsätt balsamvinäger, strö med hackade örter.
  • Om det finns ett behov kan salladen blandas, men du måste göra detta noggrant och försöka att inte skada osten.
  • Skålen är klar, du kan servera till bordet.



2
Stekt adygheost med tranbärssås

Это блюдо – классика жанра. Нет ничего вкуснее жареного сыра с клюквенным соусом. Потрясающее сочетание, способное разбудить гурмана в любом человеке, даже в том, который до этого момента был равнодушен к еде.

Что потребуется для приготовления:

  • 200 грамм адыгейского сыра.
  • 50 грамм муки.
  • Панировочные сухари или манная крупа.
  • Сырое куриное яйцо.
  • Масло для жарки (лучше взять сливочное) по требованию.
  • Ягоды клюквы – 30 грамм.
  • Клюквенный сок или морс – 150 мл.
  • Крахмал – половина чайной ложки.
  • Листья салата для украшения и сервировки.
  • Соль, сахар, перец черный молотый, специи по вкусу.

Приготовление жареного сыра:

  • Адыгейский сыр нарезать на небольшие прямоугольники произвольного размера, 1 см высотой.
  • Каждый кусочек обвалять в муке, обмакнуть во взбитое яйцо, затем обвалять в панировке или манке.
  • Сковороду с маслом сильно разогреть, не давая маслу начать гореть, обжарить сыр с обеих сторон. Индикатор готовности – золотистая корочка.

Приготовление соуса:

  • Морс или сок поставить на огонь, хорошо разогреть.
  • Добавить сахар по вкусу, для баланса можно немного посолить и добавить перца для остроты.
  • Крахмал предварительно растворить в воде, влить в горячую жидкость.
  • Ягоды клюквы растолочь, добавить в соус.
  • Подождать, пока соус загустеет, снять с огня, протереть сквозь сито для однородности.

Блюдо готово. Сыр нужно выложить на тарелку на листья салата. Соус можно подать в креманке или соуснике, либо сразу полить им сыр.

3
Лепешки с адыгейским сыром и зеленью

Традиционное блюдо поразит простотой и вкусом.

Что потребуется для приготовления:

  • 1 стакан свежего кефира любой жирности.
  • 2 столовые ложки муки, но может потребоваться больше, если кефир окажется жидким.
  • 1 столовая ложка любого растительного масла.
  • 1/2 чайная ложка соды.
  • 400 грамм адыгейского сыра.
  • Кинза – средний пучок.
  • Масло сливочное для того, чтобы смазать готовые лепешки – по необходимости.
  • Salt att smaka.

Förberedelse:

  • Муку просеять, всыпать в миску, где будет замешиваться тесто.
  • К ней добавить соль и соду. Все смешать.
  • Кефир разогреть на водяной бане или в микроволновке, влить в муку.
  • Туда же добавить растительное масло.
  • Перемешать, замесить тесто до такого состояния, пока оно не перестанет прилипать к рукам.
  • Колобок теста необходимо отставить в сторону для отдыха на 10 минут, накрыв миску полотенцем или замотав пищевой пленкой.
  • Кинзу вымыть, обсушить, мелко покрошить.
  • Адыгейский сыр раскрошить вручную, смешать с кинзой, посолить и поперчить по вкусу (адыгейский сыр обычно пресный).
  • Тесто разделить на равные порции, раскатать из каждой блинчик.
  • Från handstenen av fyllningen för att bilda en boll, sätt i mitten av pannkaka, linda den och rulla ut igen.
  • Pellet Fry på en torr panna, skiftning på en platt tallrik, smörj med smör.
  • Alla samma sak att göra med andra pellets. Servera hur man byter bröd eller ett oberoende mellanmål.

Adygei Cheese är en utmärkt ingrediens för många rätter. Recept med sitt deltagande är rikligt, det viktigaste är önskan att lära sig något nytt!

Lägg till en kommentar

Ditt e-postmeddelande kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

stänga