Ako vyrobiť želatínu?

Ako vyrobiť želatínu?

Želatína je bezfarebný prášok vyrobený z kostí hovädzieho dobytka a obsahuje veľa proteínových kolagénu. Želatína nemá charakteristický zápach, takže sa pridáva ako zahusťovadlo v želé podobných jedlám.



1
Ako vyrobiť želatínu kostí?

Niektoré ženy v domácnosti uprednostňujú ich zakúpenú želatínu vyrobenú doma z prírodných ustanovení. Je to nepríjemná vec, rozptyľujte mešity, ale stojí to za to, pretože výstup je prírodný produkt.

Budete potrebovať:

  • Hovädzie a bravčové nohy - 1 ks.
  • Kuracie labky, bravčová pokožka - 1/2 kg
  • Voda - asi dva litre

Kroky varenia:

  1. Umyté nohy vložte do povodia so studenou vodou v noci - namočte. Ráno nalejte vodu, vyčistite polotovary výrobky kefou a znova nalejte vodu tak, aby jej výška nad kosťami bola asi 3-4 cm.
  2. Vložte panvicu na oheň, nechajte ju variť, vyberte penu a znížte plyn na minimum (môžete ju dať na sprej). Nechajte variť trochu hodinu.
  3. Po uvedenom čase vyberte nádobu z ohňa, zabalte ju do teplej posteľnej skrinky, na vrchu - vložte na celofánovú vrecko. Nechajte to vychladnúť v tejto podobe. Čas - päť hodín.
  4. Odstráňte semená z vývaru (malo by byť viskózne a lepkavé), napätie. Výslednú suspenziu distribuujte do foriem a pošlite ju do mrazničky. Vydajte sa na núdzu, pridajte k želé alebo naliať jedlo.



2
Ako vyrobiť obchod so želatínou?

Kúpená želatína je zriedená elementárnou podľa pokynov, ale mnohí neskúsení kulinárski špecialisti nemôže dosiahnuť potrebnú konzistentnosť produktu. Zistíme, ako variť práškovú želatínu:

  • Nalejte množstvo prášku (pozri recept) obyčajnou vodou, nechajte ho napučať štyridsať alebo päť minút.
  • Vyplňte nádobu hrubým zavesením, nasaďte malú teplotu. Zahrievajte (bez varu), miešanie, pred rozpustením zŕn, potom odstráňte z tepla, trochu vychladnite a nalejte do potravín, ktoré je potrebné zatvoriť.
  • Zmiešajte komponenty a vložte na chladné miesto.
  • Желатиновые листочки делаются так: отделенные от пленки пластины замочите в холодной воде (10 минут), потом отожмите и – на водяную баню. Далее – добавляйте в стряпню по назначению.

3
Как использовать желатин?

Магазинный желатин в основном используют в сладких блюдах – сливочных муссах, бланманже, мармеладе. Рецепты самых интересных из них – в нашей подборке.

Фруктово-молочное желе

Составляющие:

  • Желатин – 20 г
  • Йогурт – 500 мл
  • Сметана жирная – 130 г
  • Мед, сахар – по 3 ст. л.
  • Черная смородина – 0,5 стакана
  • Цитрусовая цедра – 2 ст. л.
  • Ванильный сахар – 1 пакетик

Robíme:

  • Замочите в миске желатин в половине стакана воды. Время – 30 минут.
  • Нагрейте увеличившуюся смесь на тихом огне, готовьте – до полного растворения гранул
  • Протрите смородину через сито, смешайте с сахаром и медом.
  • Перемешайте в емкости и взбейте: йогурт, сметану, теплый желатин, ароматизаторы.
  • Добавьте в смородиновое пюре 1/3 часть кисломолочной заготовки, перемешайте.
  • Смажьте формочку маслом и готовьте желе, чередуя молочные и фруктовые слои, не забывая каждый слой выдерживать в морозильнике по 10 минут. Залив последний слой поставьте десерт в холодильник приблизительно на 50-60 минут.
  • Готовое желе выньте из формочки на тарелку. Украсьте цукатами или взбитыми сливками.

Бланманже

В это желе на молочной основе добавляются измельченный фундук, консервированные ананасы, ваниль.

Компоненты:

  • Молоко и сливки – по 300 мл
  • Сахар – 80 г
  • Желатин – 10 г
  • Стручок ванили

Готовим:

Растворите сахар в теплом молоке, добавьте зернышки ванили и разбухший желатин. В охладившуюся массу введите сливки, взбейте, заполните форму и – на застывание. Подавайте, полив ягодным сиропом к чаю, кофе, какао.

Итак, сделать желатин дома совсем несложно. Прислушайтесь к нашим советам и сможете приготовить вкусное, оригинальное и аппетитное блюдо, которое оценят ваши близкие и друзья.

 

 

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. Povinné polia sú označené *

zavrieť