Liquors sú voňavé nápoje, ktoré sa podľa tradícií podávajú po obede alebo večeri a konzumujú sa v malých dávkach. Likéry dostávajú mená z trávy alebo bobúľ, na ktorých sú naplnené. Pripravte si domáce likéry hlavne dvoma spôsobmi: do hotovej šťavy z bobúľ alebo ovocia sa pridáva cukor, alkohol alebo vodka; Bobule alebo bylinky sa naliavajú s vodkou a trvajú na tom.
1
Keď robia alkohol, okrem bylín, pre arómu a špecifickú chuť, pridajú sa rôzne koreniny. Táto séria korenia zahŕňa škoricu, čierne korenie, klinčeky, kôru z citrusových ovocia, kávových zŕn a mnohých rôznych koreňov s rôznymi chuťovými vlastnosťami. Na prípravu nejakého alkoholu je potrebných viac ako dvadsať voňavých rastlín a korení.
2
Pri príprave alkoholu nie sú komponenty fermentované. Proces výroby alkoholu sa nazýva miešanie. Jednoducho povedané, v určitých rozmeroch je zmiešanie rôznych zložiek podľa receptu. Hlavnými komponentmi budú vodka alebo alkohol a voda. Ďalšie - rôzne aromatické komponenty, vlastne to, čo robí z alkoholu alkohol. Za takýchto podmienok nie je ľahké dosiahnuť bohatú chuť a arómu, takže výber ingrediencií sa vykonáva opatrne a opatrne, musíte improvizovať. Zapíšte si improvizácie, aby sa v prípade, že sa ukáže, že sa jej recept nestratí.
3
Berry Liquors sú veľmi populárne. Na prípravu malinového likéru to urobte. Vezmite si jeden kilogram maliny a dôkladne to vysvetlite, potom sa malinová hmota naleje s jedným literom alkoholu a nechajte ho variť pätnásť dní. Infúzia sa musí pravidelne otrasovať. Potom vezmite kilogram cukru, zaspajte do liter vody a varte sirup, ochladený a nalial sa do infúzie. Nechajú to variť pár týždňov. Potom sú filtrované a naliate sa do fliaš.
4
Ликер из земляники готовится так. Возьмите килограмм свежей земляники, высыпьте ее в емкость и залейте спиртом, чтобы покрылась ягода. Настаивайте два дня в теплом и темном месте, а потом слейте спирт. Залейте эту же землянику одним литром воды и настаивайте три дня, потом добавьте два килограмма сахара и сварите сироп. Спирт смешайте с сиропом и выдержите десять дней. Потом фильтруйте и разливайте по емкостям.
5
Популярным ликером из трав является мятный. Приготовьте двадцать листов мяты и залейте их литром водки. Плотно закупорьте и настаивайте две недели. После водку фильтруют, засыпают в нее стакан сахара и нагревают, чтобы он растворился. После охлаждения ликер можно разлить по бутылкам.
6
Для розового ликера соберите лепестки чайной розы, засыпьте в бутыль и залейте водкой. Настаивайте на солнце неделю. Потом слейте и профильтруйте водку. Из литра воды и килограмма сахара сварите сироп и, дав ему охладиться, смешайте с водкой. Можно добавить немножко пищевого красителя для цвета.
7
Ликер из орехов также является достаточно популярным напитком. Возьмите с полсотни зеленых грецких орехов, разрежьте их пополам, засыпьте в емкость и залейте литром спирта. Добавьте корицы и гвоздики, закупорьте и настаивайте месяц. Потом слейте спирт и смешайте с сахарным сиропом, сваренным один к одному. Дайте настояться еще десять дней – и можно дегустировать.
8
Чтобы получить ароматный ликер из кофе, действуйте следующим образом. Пятьдесят грамм молотого натурального кофе нужно залить одним стаканом воды и закипятить. Настаивать следует пару дней в закрытой посуде. Потом отвар необходимо отфильтровать и добавить литр водки. В эту смесь добавьте стакан сахара и подогрейте, чтобы сахар растаял. Затем неделю настаивают, фильтруют и разливают.
Как видите, приготовление ликера занимает гораздо меньше времени, чем изготовление вина, потому что используются готовые продукты и соответственно технологический процесс упрощается.