Вкусные и полезные грибы – шампиньоны, можно купить в любом магазине. В последнее время спрос на этот товар увеличился, поэтому шампиньоны стали выращивать даже в домашних условиях. Грибы запекают, варят и жарят – каждая хозяйка обязана научиться готовить этот полезный продукт.
Как жарить шампиньоны на сковороде – с чего начать и как правильно подготовить грибы
Выбор продукта в магазине – грибы выбирайте упругие, светлые и без темных пятен. Бытует мнение, что грибы нежелательно мыть в воде, но тогда в продукте нужно быть уверенным на 100%, а это практически невозможно. Поэтому грибы нужно или промыть под краном, а потом дождаться, когда вода стечет, или же аккуратно протереть влажным полотенцем каждый грибочек. Почему нежелательно мыть грибы и проявлять такую заботу? Грибы, как губка впитывают жидкость и поэтому после обильного мытья станут водянистыми.
Как поступить правильно: быстро ополоснуть грибы под краном или обтереть каждый мокрым полотенцем, затем вооружившись острым небольшим ножом, счистить со шляпки верхний слой.
Нарезка грибов: сначала нужно отрезать ножку, затем разрезать шляпку на 2 части. Если гриб большой, тогда на 3 равные части. Небольшие по размеру грибы оставляют, не разрезая.
Если грибы достали из морозильной камеры, перед жаркой их предварительно не размораживают, а сразу кладут на сковородку с прогретым маслом. Такие шампиньоны жарят под открытой крышкой, помешивая, чтобы не пригорали.
Как жарить шампиньоны на сковороде
Грибы и сметана – это классика, воспользуемся простым и проверенным рецептом, чтобы приготовить шампиньоны.
Mi ćemo trebati:
- шампиньоны свежие – 500 г;
- луковица – 1 шт.;
- сметана – 100 г;
- соль, перец – по вкусу;
- масло растительное для жарки.
Как правильно жарить грибы:
- Prvo, očistite žarulju, morate ga brusiti što je manje moguće, a zatim će se gljive ispasti sve više i više ukusnije. Ali luk je potreban samo nožom, koristite miješalicu ili se kombinira neželjena.
- Koristite duboku tavu za prženje. Potrebno je uliti 3 tbsp. Ulje, stavite na srednju vatru.
- Kada se ulje zagrije, ulijte luk, pržite u prekrasnu zlatnu nijansu.
- Mi uspijevamo gledati luk u isto vrijeme tako da nema spaljenog i priprema za prženje šampinjons.
- Čim je luk spreman, dodajte gljive. Odmah dodijeli malo tekućine i smanjenje veličine i trebaju biti. Postupno, tekućina će ispariti, a gljive će početi peći. Ovaj trenutak se preporučuje da ne propustite tako da se šampinjoni ravnomjerno pripremaju.
- To je upravo to vrijeme je vrijeme za bijeg i dodavanje začina, pomiješajte gljive - izlijte kiselo vrhnje i lagano se pomaknite.
- Zatim pripremamo gljive ispod zatvorenog poklopca tako da kiselo vrhnje dosegne stupanj kipu. Na to, svi šampignoni su spremni, ostaje kako bi istaknuo gotovom jelu. Na primjer, ulijte 3 tbsp u tavu. Suho bijelo vino ili izaziva završenu posudu s naribanim sirom.
Prženi šampinjoni u tavi na jednostavan način
Postoji brz način kuhanja šampinjons, koji će rado iskoristiti hostese dijeta. Za pripremu gljiva, neće biti neophodno kiselo vrhnje, količina ulja je minimizirana.
Proizvodi:
- šampignons - 500 g;
- luk - 2 kom;
- sol i crna paprika - okus;
- biljni ulje - 1 tbsp.
Kako pržiti gljive:
- Mi uzeti debeli wok tava, sipati ulje u nju, staviti na štednjak.
- Čistimo luk, izrezati semina ili izrezati čak i svaku polovicu u 2 dijela, poslati na tavu. Mljeti na slabo zlatnu nijansu.
- Ispratimo gljive, sušimo, razdvojimo noge, izrezali slamu, postavili u tavu.
- Sve mješovite, čekaju tekućinu za isparavanje. Pržite gljive s lukom, ne zaboravljajući periodično miješanje, dodajte sol i začini da kušaju.
Takve se gljive koriste kao prilog ili kao neovisna posuda.
Hvala! Sviđa mi se kisela krema.
Hvala.
nitko ne piše koliko dugo za pržite gljive?
Dovoljno je 20 minuta.