Как жарить шампиньоны на сковороде

Как жарить шампиньоны на сковороде

Вкусные и полезные грибы – шампиньоны, можно купить в любом магазине. В последнее время спрос на этот товар увеличился, поэтому шампиньоны стали выращивать даже в домашних условиях. Грибы запекают, варят и жарят – каждая хозяйка обязана научиться готовить этот полезный продукт.



1
 Как жарить шампиньоны на сковороде – с чего начать и как правильно подготовить грибы

Выбор продукта в магазине – грибы выбирайте упругие, светлые и без темных пятен. Бытует мнение, что грибы нежелательно мыть в воде, но тогда в продукте нужно быть уверенным на 100%, а это практически невозможно. Поэтому грибы нужно или промыть под краном, а потом дождаться, когда вода стечет, или же аккуратно протереть влажным полотенцем каждый грибочек. Почему нежелательно мыть грибы и проявлять такую заботу? Грибы, как губка впитывают жидкость и поэтому после обильного мытья станут водянистыми.

Как поступить правильно: быстро ополоснуть грибы под краном или обтереть каждый мокрым полотенцем, затем вооружившись острым небольшим ножом, счистить со шляпки верхний слой.

Нарезка грибов: сначала нужно отрезать ножку, затем разрезать шляпку на 2 части. Если гриб большой, тогда на 3 равные части. Небольшие по размеру грибы оставляют, не разрезая.

Если грибы достали из морозильной камеры, перед жаркой их предварительно не размораживают, а сразу кладут на сковородку с прогретым маслом. Такие шампиньоны жарят под открытой крышкой, помешивая, чтобы не пригорали.



2
Как жарить шампиньоны на сковороде

Грибы и сметана – это классика, воспользуемся простым и проверенным рецептом, чтобы приготовить шампиньоны.

Mi ćemo trebati:

  • шампиньоны свежие – 500 г;
  • луковица – 1 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • соль, перец – по вкусу;
  • масло растительное для жарки.

Как правильно жарить грибы:

  • Prvo, očistite žarulju, morate ga brusiti što je manje moguće, a zatim će se gljive ispasti sve više i više ukusnije. Ali luk je potreban samo nožom, koristite miješalicu ili se kombinira neželjena.
  • Koristite duboku tavu za prženje. Potrebno je uliti 3 tbsp. Ulje, stavite na srednju vatru.
  • Kada se ulje zagrije, ulijte luk, pržite u prekrasnu zlatnu nijansu.
  • Mi uspijevamo gledati luk u isto vrijeme tako da nema spaljenog i priprema za prženje šampinjons.
  • Čim je luk spreman, dodajte gljive. Odmah dodijeli malo tekućine i smanjenje veličine i trebaju biti. Postupno, tekućina će ispariti, a gljive će početi peći. Ovaj trenutak se preporučuje da ne propustite tako da se šampinjoni ravnomjerno pripremaju.
  • To je upravo to vrijeme je vrijeme za bijeg i dodavanje začina, pomiješajte gljive - izlijte kiselo vrhnje i lagano se pomaknite.
  • Zatim pripremamo gljive ispod zatvorenog poklopca tako da kiselo vrhnje dosegne stupanj kipu. Na to, svi šampignoni su spremni, ostaje kako bi istaknuo gotovom jelu. Na primjer, ulijte 3 tbsp u tavu. Suho bijelo vino ili izaziva završenu posudu s naribanim sirom.

3
Prženi šampinjoni u tavi na jednostavan način

Postoji brz način kuhanja šampinjons, koji će rado iskoristiti hostese dijeta. Za pripremu gljiva, neće biti neophodno kiselo vrhnje, količina ulja je minimizirana.

Proizvodi:

  • šampignons - 500 g;
  • luk - 2 kom;
  • sol i crna paprika - okus;
  • biljni ulje - 1 tbsp.

Kako pržiti gljive:

  • Mi uzeti debeli wok tava, sipati ulje u nju, staviti na štednjak.
  • Čistimo luk, izrezati semina ili izrezati čak i svaku polovicu u 2 dijela, poslati na tavu. Mljeti na slabo zlatnu nijansu.
  • Ispratimo gljive, sušimo, razdvojimo noge, izrezali slamu, postavili u tavu.
  • Sve mješovite, čekaju tekućinu za isparavanje. Pržite gljive s lukom, ne zaboravljajući periodično miješanje, dodajte sol i začini da kušaju.

Takve se gljive koriste kao prilog ili kao neovisna posuda.

OSIP 04/28/2018 u 22:49.

Hvala! Sviđa mi se kisela krema.

Odgovoriti
Michael 07/17/2018 u 20:07

Hvala.

Odgovoriti
Oleg. 05/04/2019 u 20:56.

nitko ne piše koliko dugo za pržite gljive?

Odgovoriti
Andrejski 02/10/2019 u 13:21

Dovoljno je 20 minuta.

Odgovoriti

Dodaj komentar

Vaša e-pošta neće biti objavljena. Obvezna polja su označena *

zatvoriti