Как приготовить спагетти

Как приготовить спагетти

Спагетти могут стать гарниром практически к любому блюду. Они готовятся несколькими способами. Но многие хозяйки боятся использовать этот вид пасты, так как не знают технологию ее приготовления. Благодаря этой статье вы научитесь не только правильно варить спагетти, но и делать из них самые вкусные блюда.



1
Как приготовить спагетти – секреты варки

  • По внешнему виду данная паста напоминает тонкую соломку. Во время приготовления спагетти важно учесть, что макароны увеличиваются в 3 раза. Но отмерять их принято в сухом виде. Так на одну порцию необходимо 50 г продукта.

  • Спагетти принято варить. При этом существует определенная пропорция сухого продукта и воды. На каждые 200 г пасты необходимо использовать 2 литра жидкости. Такое обилие воды не случайно, так макароны проварятся со всех сторон, и им не будет тесно в кастрюле.
  • Существует мнение, что спагетти готовится только специальной посуде. Опытные хозяйки утверждают, что кастрюля может быть любой, но с толстым дном. Главное условие вкусного блюда – соблюдать технологию его приготовления.
  • Наполните кастрюлю очищенной водой, доведите ее до кипения. Чтобы раскрыть вкус пасты, в воду необходимо добавить соль. На 100 г продукта используйте не больше 10 г соли.

Savjet. Лучше всего добавлять при варке спагетти морскую соль, так как она обладает насыщенным вкусом. Но вместе с тем, такая соль более соленая, поэтому ее потребуется меньшее количество на 100 г продукта.

  • Существует еще одна важная особенность варки спагетти – обязательно добавьте столовую ложку растительного масла в кипяток. Оно не даст спагетти слипнуться во время варки и покроет тонкой пленкой уже готовый продукт. Так вам не придется дополнительно использовать масло в блюде.

  • Pasta je položena samo u vruću vodu. Ako stavite špagete u hladnu tekućinu, oni će se brzo pridržavati. Također ne možete ispravno izračunati vrijeme kuhanja.
  • Špageti se prvo spuštaju u kipuću vodu s jedne strane. Zatim, dok ih omekšaju, nježno pritisnite pastu za gornji dio i postupno je spustite u kipuću vodu.

  • Ako ne uspijete u takvom postupku, koristite redovnu tavu za kuhanje, ali samo s visokim zidovima.

  • Tijekom kuhanja, često miješajte špagete kako se ne drže zajedno i zaostaju za dnom posuđa.

  • Vrijeme kuhanja ovisi o njegovoj raznolikosti i jelu u kojem planirate koristiti proizvod. Dakle, špageti iz sorti čvrste pšenice pripremaju se duže od obične tjestenine. Za prilog s mesom, špageti se kuhaju oko 8 minuta, za salate kuhajte pastu 10 minuta. Ako u jelo dodate vrući umak, proizvod proizvod ne više od 6 minuta.

Važno! Svaka vrsta špageta ima različito vrijeme kuhanja. Stoga pažljivo proučite upute za svaku novu sortu tjestenine za vas.

  • Ocijedite kipuću vodu iz spremne tjestenine. Ako planirate koristiti špagete kao prilog, a zatim ih odmah prebacite natrag u praznu tavu.

  • Za tepsice i salate tjesteninu se moraju oprati hladnom vodom. Stoga zaustavljate postupak njihove pripreme.



2
Kako kuhati špagete s umakom od slanine i rajčice

Uobičajeno je pripremiti razne umake za pastu, ali posebno ukusno jelo dobiva se preljevom od rajčice. Za pripremu 200 g špageta trebat će vam sljedeći proizvodi:

  • mesna juha - 400 ml;
  • crveno vino - 1 žlica;
  • luk - 1 PC.;
  • češnjak - 2 zuba;
  • cherry rajčice - 12 PC.;
  • arugula ili salata - 1 snop;
  • tsukkini - 1 PC.;
  • pasta od rajčice - 1 žlica. l.;
  • tvrdi sir - 100 g;
  • sol i začini po ukusu.

Recept:

  • Korak 1. Razrijedite vodu za kuhanje špageta s juhom, ali koristite samo polovicu njegovog volumena. S njim će jelo ispasti više zadovoljavajuće. Dodajte biljno ulje nema potrebe, jer je mesna juha masna.

  • Korak 2. Kad tekućina ključa, dodajte sol i položite pastu. Nakon nekoliko sekundi, spustite špagete potpuno u kipuću vodu.

  • Korak 3. Ostavite tjesteninu da kuha navedeno vrijeme na paketu. U isto vrijeme, ne zaboravite ih miješati.

  • Korak 4. Dok špageti kuhaju, pripremite benzinsku postaju. Izrežite luk i prođite u vrućem ulju u tavi. Smanjite vatru na minimum.

  • Korak 4. Kad luk stekne zlatnu boju, dodajte mu zdrobljenu slaninu. Umjesto toga, možete koristiti mljeveno meso. Smjesu lagano pržite.

  • Korak 5. Povećajte vatru na maksimalnu oznaku i dodajte pastu od rajčice. Dobro ga pomiješajte s lukom i slaninom.

  • Korak 6. Izrežite rajčicu trešnje na kriške ili na pola, dodajte u tavu. Izlijte vino odmah i stavite nasjeckani češnjak. Smjesu gurnite oko 5 minuta tako da alkohol potpuno ispari.

  • Korak 7. Izrežite Tsukkini na kocke i dodajte u umak od rajčice u tavu. U ovoj fazi jelo začinite začinima i soli. Po želji možete dodati akutni kečap, ali to nije potrebno.

  • Korak 8. Preostali juhu izlijte u smjesu i pirjajte umak dok se u njemu ne ispari tekućina. Benzinska stanica treba biti gusta.

  • Korak 9. U međuvremenu, špagete treba kuhati s vama. Sjetite se paste na colander.

  • Korak 10. Zatim utrljajte sir na grubu granicu.

  • Korak 11. Isperite, sortirajte i osušite zelenilo od viška vlage. Stavite ga ravnomjerno na tanjur.

  • Korak 12. Pomiješajte špagete s umakom do ujednačene konzistencije i porcije na tanjur.

  • Korak 13. Poslužite jelo, nakon što ga posipate naribanim sirom.

Priprema špageta kod kuće vrlo je jednostavno ako promatrate tehnologiju kuhanja i slijedite recept. Dobar tek!

Zaleđe 10.01.2019. U 21:41

Jelo je vrlo dobro, a možete vidjeti što piše profesionalac, ali samo napišite, molim vas koliko dodati začine. Osobno, prilikom kuhanja, ne mogu odrediti okus

Odgovor

Dodaj komentar

Vaša e-mail neće biti objavljena. Obvedna polja su označena *

zatvoriti