Совсем скоро наступит сезон кабачков. Зеленый кладезь витаминов, так и просится на стол. Давайте разберемся, как вкусно потушить кабачки, чтобы блюдо навсегда осталось в семейной меню.
Как вкусно потушить кабачки – рецепт 1
Для того, чтобы приготовить тушеные кабачки с помидорами, нам нужны последующие ингредиенты:
- кабачки – 700 г;
- помидоры – 3 шт.;
- lök - 1 st.;
- morötter - 1 st.;
- чеснок – 3 зубчика;
- петрушка – 1 пучок;;
- vegetabilisk olja - 3 msk.;
- перец черный молотый – 0,5 ч.л.;
- salt att smaka.
Matlagning:
- Репчатый лук разрезаем на две половинки, затем половинки нарезаем тоненькими дужками.
- Морковь очищаем и нарезаем тонкими, продолговатыми брусочками.
- Томаты нарезаем небольшими кубиками.
- Молоденькие кабачки не требуют чистки, достаточно промыть их водой и отрезать хвостики. Овощи нарезаем кубикам.
- Чеснок давим или натираем на мелкой терке.
- Ставим сковородку на плиту и добавляем масло и чеснок. Обжариваем на протяжении пары минут.
- В сковородку добавляем нарезанный репчатый лук и пассируем его.
- Добавляем к луку морковь и обжариваем еще 5 минут на среднем огне.
- Добавляем помидоры и готовим еще 2 минуты.
- Добавляем нарезанные кабачки и тушим 20-25 минут, периодически помешиваем. Если жидкости в сковороде мало, то немного добавляем воды.
- За пару минуты до конца приготовления, добавляем мелко покрошенную зелень.
Вкусные тушеные кабачки с помидорами готовы к употреблению!
Как вкусно потушить кабачки – рецепт 2
Для того, чтобы приготовить тушеные кабачки со сливками, нам нужны последующие ингредиенты:
- кабачки – 500 г;
- сливки – 100 мл;
- vitlök - 2 kryddnejlikor;
- vegetabilisk olja - 3 msk.;
- петрушка – 1 пучок;
- перец молотый – 0,25 ч.л.;
- salt att smaka.
Matlagning:
- Кабачки промываем, обрезаем хвостики. Нарезаем кабачки колечками.
- Кабачки помещаем в емкость с подсоленной водой.
- Ставим емкость на огонь, после закипания, варим 4-6 минут.
- Чеснок натираем на мелкой терке или мелко его нарезаем.
- Крошим мелко петрушку.
- Обжариваем кабачки до золотистой корочки с обеих сторон.
- Salt zucchini, peppar, tillsätt sedan aromatisk vitlök och örter.
- Häll grönsakerna med grädde och sjuda under locket i 8-10 minuter.
Stewed zucchini med grädde kan ätas varm och kall, trevlig aptit!
Hur man medvetet lägger ut zucchini - recept 3
För att förbereda stuvad zucchini i tomatsås behöver vi efterföljande ingredienser:
- zucchini - 1 kg;
- lök-1-2 datorer.;
- morötter-1-2 datorer.;
- tomatpasta - 2 msk;
- чеснок – 3 зубчика;
- vegetabilisk olja-2-3 msk.;
- markpeppar - 0,5 tsk.;
- salt att smaka.
Matlagning:
- Skölj zucchini med vatten, skär av svansarna.
- Skär den tvättade zucchini i rutor.
- Vi rengör lökarna och morötter, skär sedan lökarna, och morötter är avlånga remsor.
- Tre vitlök på ett fint grater stekas i flera minuter.
- Tillsätt lök, morötter, vitlök i pannan och låt sedan sjuda i 4-7 minuter.
- Tillsätt zucchini i såsen, salt, peppar efter smak. Gryta under locket i 20-25 minuter.
Zucchini -stuvningen i tomatsås är redo!
Hur man levererar zucchini läcker - receptet 4
För att göra zucchini i gräddfil behöver vi efterföljande ingredienser:
- zucchini - 1,5 kg;
- sweet Pepper - 3st.;
- помидоры – 3 шт.;
- gräddfil - 250 g;
- vegetabilisk olja - 4 msk.;
- gröna - 1 paket;
- ground Pepper-0.5-0.7 Tsp.;
- salt att smaka.
Matlagning:
- Vi tvättar sötpepparna med vatten, tar bort kornen, skär i kuber.
- Vi placerar pepparen i en varm stekpanna med olja och passerar i 3-4 minuter.
- Rulla zucchini och skär i kuber.
- Tillsätt peppar, hackad zucchini, stek i 15 minuter, rör om.
- Vi tvättar tomaterna med vatten, skär i kuber cirka 1,5 cm och lägger dem till stekbehållaren. Stek i ytterligare 5 minuter.
- Täck pannan med ett lock och koka i 5 minuter.
- Tillsätt gräddfil till grönsaker. Salt och peppar efter smak, blanda. Gryta ytterligare 10-15 minuter. Några minuter före matlagningen, tillsätt täckta gröna, krossade vitlök.
Innan servering är det tillrådligt att låta skålen brygga i 20-30 minuter. Tack vare detta är alla komponenterna i diskarna mättade med sour grädde sås, därmed blir de mer doftande och smakligare. Stuvad zucchini i gräddfil kan serveras både med kött och en oberoende maträtt. Smaklig måltid!
Nu vet du hur läcker att släcka zucchini. Stuvade grönsaker är lågkalorier, doftande, välsmakande och frisk!