Hur man gör hemnudlar för soppa - recept

Hur man gör hemnudlar för soppa - recept

Om dina familjemedlemmar är ovilliga att äta första rätter, se till att förbereda soppa med hemlagade nudlar. För att förbereda pasta hemma, är valfritt en erfaren kock. I vår artikel hittar du de enklaste recepten av hemlagade nudlar, som definitivt kommer att fråga dina släktingar.



1
Klassiskt nudelrecept

Nudlar kan användas inte bara för beredning av de första rätter, utan också för pasta och till och med sallader. Vi erbjuder dig ett klassiskt hemnudelalternativ som är lämpligt för alla rätter.

Obligatoriska ingredienser:

  • vetemjöl (välj uteslutande högsta kvalitet) - 300 g;
  • kycklingägg - 2-3 st;
  • vegetabilisk raffinerad olja - 1 tsk;
  • salt - nypa;
  • vattenkokt, kylt till rumstemperatur - 1 msk.

Om du har stora kycklingägg, kommer det att finnas två bitar, om äggen är små - 3 st.

  • 1 steg - Sök mjöl och häll det i en djup platta, i mitten gör en liten urtag;
  • 2 Steg - tillsätt ägg exakt i mitten (där utgrävningen gjordes) och börja knåda degen;
  • 3 -steg - Tillsätt vegetabilisk olja och vatten, fortsätt att knåda degen;
  • 4 steg - förhindra degen tills den håller hela mjölet;
  • 5 steg - om degen fortsätter att hålla sig till händerna - tillsätt 1 tsk. Vatten och fortsätt knådningen.
  • 6 steg - till ytan där du rullar degen, häll lite mjöl;
  • 7 Steg - deg delas upp i tre lika delar och var och en av dem rullar upp till en minsta tjocklek (2-3 mm.)
  • 8 Steg - Testrullning bör göras av en rullande stift, rulla deg tills den börjar växla (det är från tjocklek och beror på den estetiska utsikten över de färdiga rätter);
  • 9 Steg - Rullade pannkakor bör torka lite, för detta täcker dem med en köksskivhandduk (det är viktigt att handduken inte är fluffig och inte lämnade trådtestet);
  • 10 этап — через 20 мин. каждый блин скатайте в трубочку (если трубочка начала ломаться, значит вы пересушили тесто);
  • 11 этап — каждую трубочку начните резать на мелкие полоски (нарезку необходимо выполнять острым ножом).

Готовую лапшу можно использовать сразу после приготовления или оставить подсыхать. Лапшу можно хранить в полиэтиленовом пакете или пластиковом контейнере.



2
Диетическая домашняя лапша

Девушки, которые следят за фигурой, отказывают себе в употреблении супа из домашней лапши. Мы подобрали специальный рецепт лапши, которые не прибавят вам лишние килограммы.

Obligatoriska ingredienser:

  • рисовая мука или мука из твердых сортов пшеницы;
  • яичные желтки — 2 шт.;
  • охлажденная вода (можно предварительно заморозить) — 3 ст.л.;
  • salt är en nypa.

Процесс приготовления лапши совсем несложный, но многие хозяйки бояться ее готовить. Если выполнять все этапы четко и правильно, то макаронные изделия в домашних условиях получатся с первого раза.

  • 1 шаг — муку просейте через сито, пересыпьте в глубокую тарелку;
  • 2 шаг — отделите белки от желтков (желательно, чтобы яйца были комнатной температуры), добавьте в муку;
  • 3 шаг — начните замес тела и понемногу добавляйте воду (точное количество воды указать невозможно, приблизительно 1,5 -2 ст.л., смотрите на состояние теста);
  • 4 шаг — добавьте соли и продолжайте замес теста, пока оно не станет крутым и не будет липнуть к рукам;
  • 5 шаг — тесто оберните пищевой пленкой и уберите в холодильник на 20 мин.;
  • 6 шаг — посыпьте рабочую поверхность мукой и переложите на нее охлажденное, крутое тесто;
  • 7 шаг — разделите тесто на 2 равные части, раскатайте скалкой до толщины 5 мм.;
  • 8 шаг — полученные лепешки закрепить у края стола, чтобы тесто началось растягиваться под своим весом (лепешки должны быть практически прозрачными) и дать лепешкам немного подсохнуть естественным способом;
  • 9 шаг — подсушенные лепешки сложить в трубочку и начать разрезать на мелкие полоски (длину и ширину готовой лапши вы выбираете индивидуально).

Лапша готова к использованию сразу после нарезки.

Также вы можете приготовить лапшу из гречневой или ржаной муки. Хранить готовую лапшу лучше в контейнере, предварительно подсушить в духовом шкафу.

Lägg till en kommentar

Ditt e-postmeddelande kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

stänga