Как сделать розу из крема

Как сделать розу из крема

Торт – коронное блюдо праздничного мероприятия. Чтобы он остался в памяти гостей и домочадцев на длительный период, необходимо побеспокоиться о его оригинальном и необычном украшении.

Практически каждая домохозяйка способна своими руками приготовить красивые розочки из крема, которые станут достойным украшением сладкого десерта. Для этого необходимо знать все тонкости кондитерской работы, а также технологию изготовления основы для сладких украшений. Эта статья раскроет секреты опытных кулинаров, подскажет, как правильно сделать оригинальную розочку для торта или пирожного в домашних условиях.



1
Основа для розочек из крема

Цветы для украшения тортов изготавливают из различных съедобных материалов. To uključuje:

  • ягоды;
  • voće;
  • marcipan;
  • krema;
  • сладкую мастику (она готовится из мягкого жевательного зефира – маршмэллоу).

Если ягоды, фрукты, марципан и мастика используются хозяйками не так уж и часто, то крем – достаточно популярный материал для формирования розочек на торты, пирожные и другие десерты. Красивые розочки из крема станут достойным украшением различных десертов.



2
Подходящие кремы для розы

Чтобы сделать красивую и оригинальную розочку своими руками для украшения торта, необходимо приготовить подходящий крем. Он может быть:

  • ulje;
  • protein;
  • krema.

Приготовление одной розочки не займет более 10-15 секунд. Единственное условие продуктивной работы кулинара-кондитера – крем должен быть эластичным и плотным, чтобы украшения не теряли свою форму. Розочки из белкового крема нельзя располагать на влажной поверхности торта, так как они могут раствориться!

3
Технология приготовления крема для розочек: рецепты

Белковый крем

Sastojci:

  • 3 яйца;
  • 700 г сахарной пудры;
  • 10 мл свежевыжатого лимонного сока;
  • 10 мл глицерина (для достижения белого цвета крема);
  • bojanje hrane.

Priprema:

  • Яичные белки перетирают с половиной сахарной пудры.
  • Sok, glicerin i boja dodaju se rezultirajućoj smjesi.
  • Preostali prah postupno se dovodi do gotove mase.
  • Sadržaj spremnika pretučen je mikserom pri malim brzinama.

Krem s proteinima

Sastojci:

  • 5 jaja;
  • 100 ml vode;
  • 1.5 žlica. Sahara;
  • 10 ml limunovog soka.

Priprema:

  • Voda se izliva u gulaš, dovede do vrenja.
  • Sok se izliva u kipuću tekućinu, a šećer se izlije, kuhajte dok se ne pojave prvi mjehurići.
  • Proteini jaja se ohlade u hladnjaku, tuku mikserom do stanja dok pjena ne bude jaka.
  • Gotov sirup uredno se ubrizgava u šlag proteina tankim tokom.
  • Smjesa se tuče 15-20 minuta.
  • Gotov vrhnje prebacuje se u torbu slastičarnice.

Vrhnje ulja

Ulje vrhnje može se pripremiti sa šećerom, prahom ili kondenziranim mlijekom.

Sastojci:

  • 200 g maslaca;
  • 1 žlica šećera.

Šećer se može zamijeniti prahom ili kondenziranim mlijekom.

Priprema:

  • Ulje se miješa sa šećerom.
  • Mikser se tuče sve dok se valovi ne pojave na smjesi.
  • Gotova krema se ohladi.

4
Krem ruže: upute za pripremu cvjetnih ukrasa

Za posao će vam trebati:

  • torba za tijesto;
  • posebne mlaznice za izradu ruža;
  • završena krema;
  • pergament;
  • osnova za ružu (mali komad kolača od biskvit konusa Cone -u obliku kolača);
  • poseban nokat koji se koristi u kuhanju.

Priprema:

  • Mali kvadrati su izrezani iz pergamenta (trebali bi biti nešto veći od veličine navodne ruže).
  • Pripremljeni kvadrat iz pergamenta pričvršćen je na bazu kulinarskog nokta ("biljka" na kremu).
  • Baza biskvita pričvršćena je na nokat pergamentom (trebao bi imati konusni oblik).
  • Krema se prenosi u torbu od slastičara s posebnom mlaznicom (za stvaranje ruža).
  • Prvi sloj se primjenjuje na bazu u obliku konusa - jezgru cvijeta.
  • Oni čine drugi sloj - formiraju tri latice (svaka od njih treba zauzeti 1/3 mjesta).
  • Treći sloj je 5 latica (za svaku laticu - 1/5 dio).
  • Četvrti sloj je 7 latica (1/7 konusa biskvita za svaki od elemenata).
  • Gotovi cvijet uredno se uklanja s nokta, premješten u hladnjak radi potpunog otvrdnjavanja (spremne ruže koriste se za ukrašavanje deserta).

Domaće krem \u200b\u200bruže vrijedno su ukras deserta. Njihovo kuhanje neće trebati puno vremena, a originalni kolač postat će kruna jelo svečanog stola.

Dodaj komentar

Vaša e-mail neće biti objavljena. Obvedna polja su označena *

zatvoriti