Торт – коронное блюдо праздничного мероприятия. Чтобы он остался в памяти гостей и домочадцев на длительный период, необходимо побеспокоиться о его оригинальном и необычном украшении.
Практически каждая домохозяйка способна своими руками приготовить красивые розочки из крема, которые станут достойным украшением сладкого десерта. Для этого необходимо знать все тонкости кондитерской работы, а также технологию изготовления основы для сладких украшений. Эта статья раскроет секреты опытных кулинаров, подскажет, как правильно сделать оригинальную розочку для торта или пирожного в домашних условиях.
Основа для розочек из крема
Цветы для украшения тортов изготавливают из различных съедобных материалов. To uključuje:
- ягоды;
- voće;
- marcipan;
- krema;
- сладкую мастику (она готовится из мягкого жевательного зефира – маршмэллоу).
Если ягоды, фрукты, марципан и мастика используются хозяйками не так уж и часто, то крем – достаточно популярный материал для формирования розочек на торты, пирожные и другие десерты. Красивые розочки из крема станут достойным украшением различных десертов.
Подходящие кремы для розы
Чтобы сделать красивую и оригинальную розочку своими руками для украшения торта, необходимо приготовить подходящий крем. Он может быть:
- ulje;
- protein;
- krema.
Приготовление одной розочки не займет более 10-15 секунд. Единственное условие продуктивной работы кулинара-кондитера – крем должен быть эластичным и плотным, чтобы украшения не теряли свою форму. Розочки из белкового крема нельзя располагать на влажной поверхности торта, так как они могут раствориться!
Технология приготовления крема для розочек: рецепты
Белковый крем
Sastojci:
- 3 яйца;
- 700 г сахарной пудры;
- 10 мл свежевыжатого лимонного сока;
- 10 мл глицерина (для достижения белого цвета крема);
- bojanje hrane.
Priprema:
- Яичные белки перетирают с половиной сахарной пудры.
- Sok, glicerin i boja dodaju se rezultirajućoj smjesi.
- Preostali prah postupno se dovodi do gotove mase.
- Sadržaj spremnika pretučen je mikserom pri malim brzinama.
Krem s proteinima
Sastojci:
- 5 jaja;
- 100 ml vode;
- 1.5 žlica. Sahara;
- 10 ml limunovog soka.
Priprema:
- Voda se izliva u gulaš, dovede do vrenja.
- Sok se izliva u kipuću tekućinu, a šećer se izlije, kuhajte dok se ne pojave prvi mjehurići.
- Proteini jaja se ohlade u hladnjaku, tuku mikserom do stanja dok pjena ne bude jaka.
- Gotov sirup uredno se ubrizgava u šlag proteina tankim tokom.
- Smjesa se tuče 15-20 minuta.
- Gotov vrhnje prebacuje se u torbu slastičarnice.
Vrhnje ulja
Ulje vrhnje može se pripremiti sa šećerom, prahom ili kondenziranim mlijekom.
Sastojci:
- 200 g maslaca;
- 1 žlica šećera.
Šećer se može zamijeniti prahom ili kondenziranim mlijekom.
Priprema:
- Ulje se miješa sa šećerom.
- Mikser se tuče sve dok se valovi ne pojave na smjesi.
- Gotova krema se ohladi.
Krem ruže: upute za pripremu cvjetnih ukrasa
Za posao će vam trebati:
- torba za tijesto;
- posebne mlaznice za izradu ruža;
- završena krema;
- pergament;
- osnova za ružu (mali komad kolača od biskvit konusa Cone -u obliku kolača);
- poseban nokat koji se koristi u kuhanju.
Priprema:
- Mali kvadrati su izrezani iz pergamenta (trebali bi biti nešto veći od veličine navodne ruže).
- Pripremljeni kvadrat iz pergamenta pričvršćen je na bazu kulinarskog nokta ("biljka" na kremu).
- Baza biskvita pričvršćena je na nokat pergamentom (trebao bi imati konusni oblik).
- Krema se prenosi u torbu od slastičara s posebnom mlaznicom (za stvaranje ruža).
- Prvi sloj se primjenjuje na bazu u obliku konusa - jezgru cvijeta.
- Oni čine drugi sloj - formiraju tri latice (svaka od njih treba zauzeti 1/3 mjesta).
- Treći sloj je 5 latica (za svaku laticu - 1/5 dio).
- Četvrti sloj je 7 latica (1/7 konusa biskvita za svaki od elemenata).
- Gotovi cvijet uredno se uklanja s nokta, premješten u hladnjak radi potpunog otvrdnjavanja (spremne ruže koriste se za ukrašavanje deserta).
Domaće krem \u200b\u200bruže vrijedno su ukras deserta. Njihovo kuhanje neće trebati puno vremena, a originalni kolač postat će kruna jelo svečanog stola.