Hech kim mazali shirinlikni rad etmaydi. Do'konda shirinliklar sotib olmang, o'zingiz mazali marmadiy tayyorlang. Do'konda juda ko'p zararli kimyoviy qo'shimchalar mavjud va marmma hujjati zararsiz va nihoyatda mazali bo'ladi.
Citrus mevalaridan marmladli ravishda marmladli qilish
Marmelad tayyorlash uchun siz alohida apellyatsiya yoki boshqa tsitrus mevalaridan foydalanishingiz mumkin. Bizning retseptimizda biz greyfurt va limon sharbati bilan bezatamiz.
Sizga kerak bo'ladi:
- 1 kg apelsin;
- 2 kg greyfurt;
- 3 kg shakar;
- 200 ml yangi limon sharbati;
- 1 choy qoshiq yer doljinlari;
- vanil sumkasining yarmi.
Greyfurt va apelsinlar teri, suyaklar va filmlardan yaxshi va bepul yuvishadi. Pulli kartoshkaning izchiligiga pulpani maydalang. Olingan pyuresi kartoshka, doljin, vanil va limon sharbatini qo'ying. Hammasini shakar bilan o'rang, yaxshilab aralashtiring. Biz pechkaga idishni o'rnatamiz, qaynab turgan va past olovda qalinlashgan massani qaynatamiz. Bu yarim soat yoki biroz ko'proq vaqtni oladi. Marmaladni pergalasiz yoki maxsus qoliplarda joylashtiring, muzli shakar bilan seping va uni muzlatgichda qoldiring.
MARMAMADATNI JAMUNI QANDAY QILISh
Har qanday murabbodan foydalaning. Eng mazali shirinlik gilos va smorod murabbodan olinadi. 2 stakan murabbo, bitta limon, yarim stakan suv va 20 g jelatin oling. Biz shirinliklar tayyorlashga o'tamiz:
- jelatinni suv bilan to'kib tashlang va u shishib ketguncha kuting;
- jobni elakdan artib oling yoki go'sht maydalagichdan o'ting. Siz blenderdan foydalanishingiz mumkin;
- limonni yarmiga kesib, sharbatni siqib chiqaring;
- kun bo'yi qozonda siz zerikarli murabbo joylashtirasiz. Panni pechkaga qo'ying. Biz ommaviy qaynatilganini ko'rdik - jelatinni muloyimlik bilan aralashtiramiz;
- pechkadagi olovni o'chiring va limon sharbatini panning tarkibiga quying;
- massani yana aralashtiring;
- massalarni qoliplarga qarab qo'ying va muzlatgichga qotishga qo'ying.
Bolalar uchun marmmiyani qanday qilib aylantirish kerak
Детки очень любят яркие магазинные пакетики с жевательным мармеладом. Но зачем ребенку химия? Приготовьте эту сладость дома из любого ягодного или фруктового сока. Sizga kerak bo'ladi:
- 120 мл сока и столько же воды;
- 5 ст. ложек сока лимонного;
- 400 г сахара;
- 20 г желатина;
- апельсиновые и лимонные цедры, перетертые через сито – по 1 ст. ложке.
Сначала соком залейте желатин, и пусть в стороне постоит. Пока желатин набухает, принимаемся за приготовление:
- в отельной посудине соедините воду с сахаром, лимонным соком и перетертой цедрой;
- дайте массе время закипеть и проварите на маленьком огоньке минут пять, постоянно помешивая. За это время сахар растворится;
- снимайте кастрюлю с огня и сразу влейте в массу желатин;
- мешайте содержимое кастрюли до полной однородности;
- отставьте заготовку мармелада в сторонку для остывания;
- остывший мармелад процедите и вынимаете из него цедру;
- залейте полученную массу в формочки и на ночь поставьте в холодильник.
Застывшую сладость вынимайте из форм и угостите детей вкусными тянучками!
Полезные рекомендации
Для мармелада берите зрелые, и даже перезревшие фрукты, но не гнилые. Для улучшения вкуса во время варки добавляйте в массу гвоздику, корицу, ваниль. Экспериментируйте со вкусом! Готовьте сладость маленькими порциями – чем меньше времени варите, тем скорей жидкость испарится, и качество десерта вас порадует. Не забывайте помешивать мармеладную массу!
Проверить готовность десерта просто – капните немного ложкой мармелада на холодную тарелку. Если не растечется – сладость готова. Готовый мармелад можете не помещать сразу в силиконовые формочки. Налейте его на противень, а после застывания разрежьте ножом на разные фигурки. Интересный вариант – многослойный десерт. Залейте слоями различные разновидности мармелада друг на друга. К примеру, сначала наливаете в формочку немного мармелада из смородины, после его застывания налейте на смородину яблочный десерт.
При комнатной температуре храните в пустой конфетной коробке сладость две недели. Но вряд ли вкусный мармелад, приготовленный вами с любовью для домочадцев, пролежит на кухне так долго!