Как сделать домашние чипсы

Как сделать домашние чипсы

Картофельные чипсы – излюбленное лакомство многих, которое пользуется огромным спросом как у детей, так и у взрослых. Однако из-за большого количества различных добавок, входящих в их состав, чипсы считаются вредной пищей и не рекомендуются к ежедневному употреблению. Чтобы обезопасить свой организм от воздействия усилителей вкуса и запаха, крахмала и генетически модифицированных продуктов, а также различных стабилизаторов, можно отказаться от потребления покупных чипсов и заменить их домашними, приготовить которые самостоятельно совсем не сложно.

1
Одним из наиболее популярных способов приготовления домашних чипсов является их запекание в духовом шкафу. Для этого выберите несколько ровных крупных картофелин и тщательно промойте их в теплой воде. Очистите кожуру и при помощи овощерезки или острого ножа нарежьте картофель на тонкие ломтики, толщина которых не должна превышать 3-4 миллиметра. После этого сложите нарезанные ломтики в глубокую тарелку, заправьте подсолнечным маслом, хорошо посолите и тщательно перемешайте. Для усиления вкуса можно добавить немного паприки или перца. После этого разложите картофель на противень в один слой и поместите в духовку, разогретую до 190-210 градусов, на 10-15 минут. Основным преимуществом этого метода является большое количество готового продукта, получаемого за один раз.

2
Keyingi usul - chiplarni panada tayyorlash. Pishirish jarayonini davom ettirishdan oldin, panni to'g'ri isitish kerak. Shuning uchun uni pechkaga qo'yish tavsiya etiladi va faqat kartoshkani yuvishni boshlagandan keyingina. Tozalangan kartoshkani tilimga qisqartiring, uning qalinligi sizning ixtiyoriyligingizda tanlanadi. Biroq, siz ularni juda qalin qilmaslik kerak, chunki siz ularni yaxshi qovurolmaysiz va siz pirpar chiplarini unutishingiz mumkin. Shundan so'ng, kungaboqar yog'ini 3-5 santimetr qatlam bilan panga quying. Issiq bo'lganda, kartoshkaning bir bo'laklarini pastga tushiring va ularni oltingacha qovuring. 5-6 daqiqadan so'ng, yog 'chiplarini olib tashlang va ortiqcha yog'dan xalos bo'lish uchun ularni qog'oz sochiqqa qo'ying. Kartoshka yaxshi qovurilgan va yoqib yubormaslik uchun faqat bitta qoidaga rioya qiling - qisqa vaqt ichida maksimal issiqlik, qalin issiqlik, qalin issiqlik va ularni yon tomondan aylantirgan holda.

3
Mikroto'lqinli pechda pishirish chiplari eng oddiy va tezkor usul. Yuvilgan va tozalangan kartoshkani ingichka tilimga kesib tashlang, so'ngra ularni filtrga olib boring va ortiqcha kraxmaldan xalos bo'lish uchun sovuq suv ostida sovuq suv ostida yuving. Suv quyib, tug'ralgan kartoshkani shisha plastinka ustiga qo'yib, uni pishiriq qog'oz bilan yopib qo'ydi. Agar so'ralsa, kartoshka o'simlik moyi bilan moyil bo'lishi yoki paprika bilan sepilishi mumkin. Keyin plastinkani 3-4 daqiqa davomida 3-4 daqiqa davomida joylashtiring va maksimal quvvatni kiriting. Turli xil pechlar turli xil kuchga ega ekan, kartoshka yonishiga yo'l qo'ymaslik uchun undan uzoqlashishga harakat qiling, chunki u oltin pirpis chiplarga aylangan paytda uni olib tashlang.

Siz uyda tayyorlagan kartoshka chiplari do'konda sotib olingandan ko'ra ko'proq ta'm va xavfsizroq bo'ladi. Va siz allaqachon tez va osonroq qilishingiz mumkinligini va eng muhimi - ular mutlaqo zararsiz bo'lib, farzandlaringizning sog'lig'ingizga zarar etkazmaydi.

Izoh qo'shish

Sizning elektron pochtangiz e'lon qilinmaydi. Majburiy maydonlar belgilangan *

закрыть