Королевская ватрушка с творогом в духовке – рецепт

Королевская ватрушка с творогом в духовке – рецепт

Любители сладкой и полезной выпечки обязательно оценят рецепт приготовления королевской ватрушки с творожной начинкой. Кроме того, каждая мама должна знать, как готовить эту сладость, потому что ею с удовольствием будут лакомиться малыши, особенно те, которые не очень любят употреблять в пищу разные полезные кисломолочные продукты. Мы поделимся с вами отличным рецептом, как приготовить этот удивительный десерт в духовке.



1
История возникновения королевской ватрушки

Слово ватрушка происходит от слова “ватра”, что означает огонь. Наши предки пекли ватры в форме круга не случайно. Этот десерт ассоциировался у них с теплым солнцем.

Они формировали очень большой корж для того, чтобы полакомиться десертом могла вся большая семья. Как правило, каждый день позволить себе есть это лакомство люди не могли, поэтому готовили его исключительно в праздники. Но не всегда ватра была сладкой, иногда ее также делали соленой. Некоторые хозяйки специально смешивали пшеничную муку с ржаной, чтобы замешать тесто, а в творог добавляли обжаренный на сковороде лук, который приправляли еще дополнительными специями.

Кстати, начинка тоже не всегда была только творожной. Многие, если хотели, чтобы пирог получился сладким, использовали джем или фрукты, а тесто делали слоеным. А те, кто хотел сделать соленую ватру, могли в качестве начинки использовать картофельное пюре, а тесто замешивали на дрожжах.



2
Рецепт королевской ватрушки в духовке

Her şeyden önce, Royal Cheesecake'in birçok kafede ve restoranda servis edildiği için açık bir pasta olmadığı belirtilmelidir. Bu, şeker ve yumurtaların da eklendiği lezzetli süzme peynir dolgulu kapalı bir kum hamuru turtasıdır. Sonuç olarak, süzme peynir hassas bir sufle haline gelir. Bu nedenle, böyle görünen basit bir pasta, ilk bakışta, herhangi bir şenlik masasının gerçek bir dekorasyonu haline gelebilir.

Kraliyet Cheesecake'in hazırlanması için gereken malzemeler:

  • tereyağı - 200 g (yağ yerine margarin kullanabilirsiniz);
  • şeker - 500 g (hamur başına yarım, dolgu için yarısı);
  • yüksek dereceli buğday unu - 740 g;
  • soda - 1/2 çay kaşığı;
  • tuz - kelimenin tam anlamıyla bir tutam;
  • yumurta-4-5 adet;
  • süzme peynir - 500 g;
  • vanilin - Kelimenin tam anlamıyla 1 tutam.

Kraliyet Cheesecakes pişirme süreci:

  1. Önce bebeği pişirmelisin. Bunu yapmak için, hafif eritilmiş yağ rendelenmelidir. Bu yağı un ile karıştırın ve yoğurun.
  2. Soda sirkesi ekleyin ve sonra bebeğe ekleyin ve her şeyi tekrar yoğurun. Sonuç olarak, bir cheesecake oluşturacağımız bir kum hamuru almalısınız.
  3. Şimdi lor dolguyu hazırlayın. Süzme peynir, şeker ve yumurtaları karıştırın. Vanillin'i hemen bu aşamaya ekleyin. Doldurma için ek baharatlar ve malzemeler de kullanabilirsiniz. Örneğin, fıstık veya badem süzme peynir ile çok iyi birleştirilecektir.
  4. Seçtiğiniz pişirme şeklinin tabanı, yağ ile yağlayın ve sonra kekleri oluşturarak kum hamurunun üçte birini koyun.
  5. Lor dolguyu pastanın üzerine ve geri kalan kum hamurunun üzerine yerleştirin.
  6. Fırını 180 ° 'ye ısıtın ve sonra cheesecake'i içine yerleştirin. Böyle bir tatlı 30-40 dakika hazırlanabilir.

Cheesecake soğuduktan sonra masada servis edilebilir.

Yorum ekle

E-postanız yayınlanmayacak. Zorunlu alanlar işaretlenmiştir *

kapat