Morda nihče ne želi kupiti sočne koruze koruze ob morju. Ta kultura žit ljubi tako odrasle kot otroke. Poleg tega, da je izjemno okusna, ima koruza koristne lastnosti. Redna uporaba rumenih zrn prispeva k odstranjevanju žlindre in toksinov iz telesa, normalizira delo črevesja, preprečuje nastanek ledvičnih kamnov, zmanjšuje tveganje za razvoj bolezni srca. V našem članku smo zbrali najbolj okusne in zdrave jedi iz koruze.
Koruza v rdeči omaki
Takšno jed bodo ocenili ljudje, ki imajo ustrezno prehrano. Še posebej bo pritegnil vegani. Končana koruza lahko služi kot glavna jed ali dodatek k kateri koli stranski vrstici.
Zahtevane sestavine:
- konzervirana koruza - 200 g;
- Čebula - 1 računalnik;
- bazilika sveže - po okusu;
- krasnodarska omaka - 2 žlici.;
- paradižnik - 1 računalnik;
- zelenjava ali oljčno olje - za cvrtje;
- sol finega brušenja - okus;
- voda - 100 ml;
- tleh ingver - ščepec.
Raven kompleksnosti je lahek, čas kuhanja - 10 min. Če ne želite uporabljati izbrane koruze, ga lahko zamenjate s kuhanim.
- 1 korak - predgrevanje olja v ponvi in \u200b\u200bdodajte koruzo;
- 2 koraka - čebula in paradižnik Fino sesekljamo, pošljite v posodo, temeljito premešamo, opekline;
- 3 korak - omaka se poveže z vodo, zmešamo in jo prelijemo v posodo;
- 4 korak - Dodajte začimbe, nadaljujte z ugasnitvijo na nizki toploti 5-7 min;
- 5 Korak - pripravljena jed, ki jo okrasite baziliko (tudi zelenice se lahko fino sesekljajo).
Koruza v rdeči omaki je lahko vroče ali toplo.

Prehranska mehiška juha
Ta jed se šteje za tradicionalno v Mehiki. Pripravljen je na počitnice in postrežemo pred glavnimi jedmi, saj taka juha prispeva k hitri absorpciji in občutek prenajedanja se ne pojavi. Nutricionisti priporočajo uporabo te jedi za tiste, ki želijo hitro in učinkovito izgubiti težo.
Zahtevane sestavine:
- piščančji file - 2 kos. Srednja velikost;
- Čebula - 2 kos;
- bay Leaf - 1 PC.
- кукуруза консервированная или отварная — 150 г;
- острый красный перец — 1 шт.;
- растительное масло — для жарки;
- соль — по вкусу;
- смесь перцев — добавить по желанию.
Общее время приготовления — 40 мин., уровень сложности — средний.
- 1 шаг — отварите куриное филе с луковицей и лавровым листом (чтобы бульон получился прозрачным, после закипания слейте воду и залейте филе чистой водой);
- 2 шаг — разогреть растительное масло (по желанию можно заменить на сливочное), добавить кукурузу, обжаривать на слабом огне;
- 3 шаг — острый перец и одну луковицу мелко нарезать, семечки не использовать (для работы с красным острым рекомендуется надеть перчатки);
- 4 шаг — перец добавить к кукурузе, продолжать обжаривать еще 5 мин.;
- 5 шаг — извлечь филе из бульона, мелко нарезать, отправить обжариваться на сковороду;
- 6 шаг — бульон процедить, слегка поджаренные ингредиенты переместить в глубокую тарелку, добавить 0,5 ст. бульона;
- 7 шаг — с помощью блендера перетереть до однородной массы (консистенция должна напоминать пюре);
- 8 шаг — заливаем полученное пюре бульоном, добавляем специи по вкусу.
Такой диетический суп можно употреблять в горячем или охлажденном виде.

Кукурузные оладьи на скорую руку
Приготовить вкусный и полезный завтрак поможет консервированная кукуруза. Также такие оладьи подойдут в качестве перекуса.
Zahtevane sestavine:
- куриное филе — 1 шт.;
- кукуруза — 150 г;
- яйцо куриное — 2 шт.;
- соль — по вкусу;
- сметана (с низким процентом жирности) — 1 ст.л.;
- мука пшеничная или кукурузная — 1 ст.л.;
- растительное рафинированное масло без запаха — для жарки.
Общее время приготовления блюда — 20 мин.; уровень сложности — легкий.
- 1 шаг — куриное филе вымыть, обсушить и мелко нарезать;
- 2 шаг — в глубокую тарелку высыпать кукурузу и филе, добавить сметану, тщательно перемешать;
- 3 шаг — вводим яйца, муку и соль, замешиваем “тесто”;
- 4 шаг — разогреть растительное масло на сковороде, с помощью ложки сформировать небольшие лепешки, которые необходимо обжарить.
Если оладьи будут плохо переворачиваться, советуем добавить еще немного муки.

Не забывайте, что кукурузу можно консервировать, добавлять в салаты, пиццу, мясные закуски. Dober tek!









