Milovníci sladkých a užitočných pečení určite ocenia recept na prípravu kráľovského tvarohu s náplňou Chata. Okrem toho, každá matka by mala vedieť, ako pripraviť túto sladkosť, pretože deti budú radi, že budú vkusnení, najmä tí, ktorí naozaj neradi jedia rôzne užitočné mliečne výrobky. Budeme sa s vami podeliť o vynikajúci recept, ako variť tento úžasný dezert v peci.
História výskytu kráľovského syra
Slovo Vatrashka pochádza zo slova "Vatra", čo znamená oheň. Naši predkovia pečená Watra vo forme kruhu nie je náhodná. Tento dezert bol s nimi spojený s teplým slnkom.
Vytvorili veľmi veľký koláč, aby si vychutnali dezert celú veľkú rodinu. Rovnako ako pravidlo, každý deň dovoliť jesť túto pochúťku, nemohla, takže ho pripravili výlučne na dovolenku. Ale nie vždy, aby bola Vatra sladká, niekedy bola tiež solená. Niektoré hostesky špecificky zmiešal pšeničnú múku s ražom na rozptýlenie cesta a cibuľa boli pridané do chatového syra, ktorý vyhodil aj ďalšie korenie.
Mimochodom, náplň nie je vždy len tvaroh. Mnohí, ak by chceli, aby bol tort, aby bol sladký, používaný džem alebo ovocie a cesto sa dostali. A tí, ktorí chceli, aby sa slané Watra, mohli použiť zemiakové kaše zemiaky ako plnenie, a cesto hnete na kvasinkách.
Recept kráľovskej vlny v rúre
Прежде всего, нужно отметить, что королевская ватрушка – это не открытый пирог, как он подается во многих кафе и ресторанах. Это закрытый пирожок из песочного теста с вкусной творожной начинкой, в которую также добавляются сахар, яйца. В результате творог превращается в нежное суфле.Поэтому такой, казалось бы на первый взгляд, простой пирог, может стать настоящим украшением любого праздничного стола.
Ингредиенты, которые нужны для приготовления королевской ватрушки:
- сливочное масло – 200 г (вместо масла можно использовать и маргарин);
- сахар – 500 г (половина на тесто, половина на начинку);
- пшеничная мука высшего сорта – 740 г;
- сода – 1/2 ч.л;
- соль – буквально одна щепотка;
- яйца – 4-5 шт;
- творог – 500 г;
- ванилин – буквально 1 щепотка.
Процесс приготовления королевской ватрушки:
- Сначала вам нужно приготовить крошку. Для этого масло, немного подтаявшее, нужно натереть на терку. Смешиваем это масло с мукой и вымешиваем.
- Погасите соду уксусом, а затем добавьте ее в крошку и снова все вымешайте. В результате у вас должно получиться песочное тесто, из которого мы будем формировать ватрушку.
- Теперь приготовьте творожную начинку. Смешайте творог, сахар и яйца. Сразу же добавьте на этом этапе ванилин. Можно дополнительные специи и ингредиенты для начинки тоже использовать. Например, очень хорошо с творогом будет сочетаться арахис или миндаль.
- Дно формы для выпекания, которую вы выберете, смажьте маслом, а потом выложите на нее треть песочного теста, сформировав корж.
- На корж поместите творожную начинку, а сверху нее оставшуюся часть песочного теста.
- Разогрейте духовку до 180°, а затем поместите в нее ватрушку. Готовиться такой десерт может 30-40 мин.
После того, как ватрушка остынет, ее можно подать на стол.