Как готовить яйцо пашот

Как готовить яйцо пашот

Отварные и жареные яйца очень часто спасают хозяйку, когда нужно быстро и вкусно накормить семью. Но если вы любите экспериментировать и удивлять своих близких, то научитесь готовить яйцо пашот. Под довольно странным названием скрывается обычное вареное яйцо всмятку, но приготовленное без скорлупы.



1
Родина яйца пашот

Яйцо пашот придумали французские повара, которые любят простую, но изысканную кухню. Имеется ввиду, что из довольно доступных продуктов они готовят довольно оригинальные блюда. Яйцо пашот они подают с жареным беконом, с хрустящими гренками, с отварными овощами. А еще к яйцу пашот хорошо подходят всевозможные соусы. Самым известным блюдом с использованием такого яйца считается “Яйцо Бенедикт”, рецепт которого будет описан в конце этой статьи.



2
Необходимы продукты и посуда для приготовления яйца пашот

Для блюда используются только самые свежие яйца, у которых белок очень густой. Эта густота не дает ему расслаиваться. Итак, вам нужно приготовить:

  • яйца сырые – 1 или 2 шт, в зависимости от количества приготавливаемых порций;
  • вода – 1 л;
  • уксус 9% – 1 ст.л. (способствует быстрому сворачиванию белка).

Кроме этого, возьмите:

  • глубокий ковшик;
  • большую ложку;
  • чайную чашку или небольшой половник;
  • hluk.

3
Как готовить яйца пашот традиционным способом

Для приготовления яйца пашот потребуется некоторая сноровка и внимательность. Итак:

  • В ковшик налейте воду и поставьте на горячую плиту – дождитесь закипания.
  • В чайную чашку очень аккуратно выпустите сырое яйцо, чтобы желток в нем остался целым.
  • В кипящую воду влейте уксус.
  • Большой ложкой размешайте кипящую воду, чтобы в ней образовалась воронка.
  • Поднесите к ковшику чашку с яйцом и очень быстро вылейте его в крутящуюся водяную воронку. При точном соблюдении этого этапа белок обернется вокруг желтка и начнет сворачиваться.
  • Znížte požiar na minimum a varte vajíčko, až kým sa bielkovina nestane hustá - trvá asi 3 až 5 minút. Žĺtok by mal zostať úplne tekutý.
  • Vyberte vajíčko z vriacej vody a položte ho na tanier zakrytú papierovou utierkou.

Varte každé nové vajíčko oddelene od predchádzajúceho.

4
Ako uvariť orbu vajíčka s kuchynskými pomôckami

Zvyčajne, keď prvýkrát nie je každá žena v domácnosti, aby starostlivo pripravila vajíčko - bielkovina sa nechce omotať okolo žĺtka. Stáva sa to buď z príliš malého lievika, alebo zo skutočnosti, že vajce sa do neho veľmi pomaly rozlieva. Dnes v každom obchode si môžete kúpiť špeciálne silikónové formy pre vajíčko Pashot. V tejto forme sa musí uvoľniť čerstvé vajce a už je umiestnené vo vriacej vode. Formy sú vybavené špeciálnymi rukovätiami, s ktorými sú vytiahnuté z vriacej vody. Tento spôsob varenia vajíčok je dlhší-7-10 minút. Ale potom by sa nemal ocot pridať do vody, ako v prvom prípade.

5
Ako variť vajíčko Pashot pomocou improvizovaných prostriedkov

Niektoré ženy v domácnosti dobre pripravujú vaječný past v plastovom vrecku. Zoberie sa najmenšia veľkosť a do nej sa uvoľní surové vajce. Predtým sa taška namarí zvnútra rastlinným olejom. Obsah je úhľadne presunutý do rohu vrecka a taška je zviazaná niťou. Potom závit prilepí na vidličku alebo do akejkoľvek vhodnej položky a taška je spustená na vriacu vodu. Keď sa proteín stane úplne bielym, vajíčko sa vytiahne z vrecka.

6
Ako variť vajíčko Benedikta

Najskôr pripravte bielu omáčku. V mikrovlnnej rúre roztavte 100 g masla. Zmiešajte dva surové žĺtky s čajovou lyžičkou citrónovej šťavy. Vložte žĺtky do vodného kúpeľa a keď sú horúce, zriedite ich olejom. Za slnka omáčka a dajte trochu mleté \u200b\u200bbiele korenie.

V hriankovači smažte plátok bieleho chleba. Na toast položte kúsok šunky alebo vyprážanej slaniny. Na mäsový výrobok vložte vajíčko Pashot a nalejte ho horúcou omáčkou. Zrežte vajíčko tak, aby z neho začal žĺtok prúdiť. Ak je v dome červený kaviár, vyzdobte ho jedlom.

Video uverejnené nižšie bude jasne hovoriť o tom, ako správne pripraviť vajíčko Pashot.

Pridať komentár

Váš e-mail nebude zverejnený. Povinné polia sú označené *

zavrieť