Hur man skär lök

Hur man skär lök

Doftande lök ger en speciell smak till våra rätter, men korrekt skärning av grönsaken är halva framgången. Huvuduppgiften för varje hemmafru när du slipar är att få samma bitar. Professionella kockar krossar ofta grönsaken med kuber med rekordhastighet. Det är mycket möjligt att uppnå sådan skicklighet, det är värt att öva och följa en viss metod.



1
Vass kniv

Försök att använda skarpa och säkra knivar för att förbereda ingrediensen.

  • Håll enheten korrekt. Det första steget i att undervisa knivar är den rätta platsen för fingrarna. För maximal kontroll, klicka på kniven tummen och pekfingret och faktiskt klamra bort bladet. Se till att du arbetar med en vass kniv.
  • Placera fingrarna på vänster hand korrekt. Håll ändarna borta från kniven, fixa löken med dem och minimera faran. Under den nya rörelsen flyttar du vägledaren för nästa snitt.



2
Hur man skär lök: Metod 1

Många kockar stänger av den övre delen och slutet av roten innan de börjar slipa. För en vanlig hemmafru underlättar de rötter övergivna kvarhållandet av skikt tillsammans när de skärs. Avståndet mellan skärningarna i etapper 6-7 kommer att avgöra storleken på de slutliga kuberna. För en medelstorlek räcker det att lämna 6 mm till 12 mm, för små 3-6 mm.

  • Skär löken i hälften från rot till spets. Skär inte några av ändarna!
  • Lägg hälften av löken med en platt sida ner på en skärbräda.
  • Skär försiktigt lökspetsen (skarp ände överst). Skär inte roten eller rundad bas av lök.
  • Rengör de första skikten av skal. Det första torkade skiktet avlägsnas vanligtvis snabbt, men det andra eller tredje under dem kräver lite ansträngning. Så snart du helt rengör dem kommer anslutningen till roten inte att låta dem bryta sig loss från huvudet. Det är just det sätt som roten håller bågen i ena änden som underlättar snittet och fingrarna kommer att vara säkra.

  • Нарежьте лук горизонтально. Делайте разрезы, которые параллельны разделочной доске, в зависимости от нужного размера. Ваш нож автоматически остановится у корня, который держит луковицу вместе.
  • Разрежьте головку по вертикали, перпендикулярно первым надрезам.
  • Держите нож так, чтобы он был параллелен отрубленному кончику, а затем удалите весь корень. Из каждого разреза должно получиться несколько кубиков.

3
Как нарезать лук поперек колец

Существует два способа нарезки луковых колец. Первый подходит для мариновки овоща, приготовления пиццы или лукового гарнира.

  • Первые шаги такие же: разрежьте лук, отрежьте хвост и очистите его.
  • Отрежьте кусочек (6 мм) с одной стороны, чтобы создать плоскую поверхность для устойчивой нарезки.
  • Положите луковицу вниз на доску и нарезайте ее поперек колец. На последнем этапе вы можете легко разбить полукруг на отдельные кусочки: от большого к малому.

4
Луковая нарезка вдоль колец

Для карамелизации овоща поверх картофельного пюре или классического французского супа лук принято измельчать немного по-другому. В приведенном выше методе неравномерные полукольца после 30 минутного медленного кипения просто развалятся. Для приготовления таких блюд лучше всего нарезать овощ, повернув его на 90 градусов. Кусочки выходят одинакового размера, поэтому легко перенесут длительное приготовление в сковородке.

5
Грубое измельчение

Иногда в кулинарии необходимо применить большие, равномерные кусочки лука, например, при приготовлении шашлыка или варке куриного бульона.

  • Возьмите половинку луковицы и сделайте 3-4 надреза от корня до хвостика, а затем 3-4 разреза из стороны в сторону. Нарезка готова!

6
Нарезка лука кольцами с помощью держателя

Для облегчения овощной нарезки кольцами можно применить специальные держатели, которые не только удержат луковицу металлическими зубцами, но и обезопасят пальцы. Наденьте приспособление на очищенную головку и нарезайте острым ножом поперек. Кольца получаются очень тонкие и равномерные.

Действительно, способов измельчения лука множество – главное знать, какое блюдо вы будете готовить, а также постараться выполнить работу очень аккуратно.

Lägg till en kommentar

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

stänga