Att ha till sitt förfogande den lägsta uppsättningen produkter, kan du förbereda en läcker maträtt för din familj. Vi pratar om dumplings med potatis som kan skickas när som helst på dagen.
Hur man lagar dumplings med potatis - de nödvändiga produkterna
För testet behöver du:
- Vete mjöl - 4 msk.
- Ägg - 1 st.
- Vatten är varmt - 1 msk.
- Salt - 1 nypa.
För fyllningen behöver du:
- Potatis 0,5 kg.
- Lök - 1 st.
- Salt - 1 nypa.
- Mark peppar - att smaka.
- Vegetabilisk olja - 3 msk.
Hur man lagar dumplings med potatis - matlagningsdeg
Vi bryter ett rå ägg med en gaffel och blandar den med salt och varmt vatten. Passera denna flytande massa av all mjöl och rör en stor sked. Sätt ett stort skärbräda med mjöl och lägg mycket skål i den. Kontrollera degen och bilda en boll ut ur den. Deg täcker skålen så att den inte låtsas.
Hur man lagar dumplings med potatis - matlagning
Rengör potatisarna från skinnen och koka den tills beredskapen. Medan potatisen bryggs, ljuger finlök och stek det till en rosa färg på oljan. Med kokta potatis, dränera allt vatten och snabbt sprida potatis till tillståndet för potatismos. I puréen sätta rostade lök. Salt massa och peppar - alla blandar väl.
Hur man lagar dumplings med potatis - Teknikmodellering
Distribuera degen i fyra delar och rulla var och en. Använda en liten tunnväggig kopp skär cirklarna. På hälften av varje cirkel lägger du ut en tesked på påfyllningen och täcker den med den andra halvan. Ta kanten av dumplings.
Hur man lagar dumplings med potatis - matlagningsteknik
Matlagningsdumplings på två sätt: i vatten eller par.
- Варка в воде. Доведите до кипения 3 литра воды и хорошо ее посолите. Для аромата положите одну дольку чеснока и один лавровый листик. В кипящую воду выложите 10 -15 штук вареников и дождитесь их всплытия на поверхность. Чтобы вареники не прилипли ко дну, мешайте их большой ложкой, но очень аккуратно. Когда вареники всплывут, то варите их с этого момента 2 минуты. Выньте вареники из воды шумовкой и переложите на блюдо. Обязательно полейте вареники растопленным сливочным или горячим растительным маслом – так вареники не слипнутся. После первой партии сварите и все остальные вареники.
- Варка на пару. Решетку пароварки смажьте растительным маслом и выложите на нее вареники. Следите, чтобы изделия не касались друг друга. Включите пароварку и с момента ее закипания варите вареники 10 минут. Готовые вареники тоже смажьте маслом.
Блюдо с готовыми варениками держите в теплой духовке или на кастрюле с кипящей водой – так они долго будут горячими.
Как приготовить вареники с картошкой – с чем их подать
Традиционно вареники с картошкой подают со сметаной. Но они будут еще более вкусные, если к ним сделать такую зажарку:
- Нарежьте мелкими кубиками 100 г свежего сала.
- Разогрейте на сковороде 50 мл растительного масла.
- На масле обжарьте сало, чтобы получились шкварки.
- К шкваркам положите мелко рубленную репчатую луковицу – 1 большую или 2 маленьких.
- Доведите зажарку до готовности на среднем огне. Готовность определите по румяному луку.
Еще более вкусными и сытными вареники получатся, если в картофельное пюре вы положите немного отварной и перемолотой куриной печени или жареных грибов – их мелко порубите.