Как приготовить камбалу

Как приготовить камбалу

Рыба камбала отличается нежным вкусом и отсутствием в ней мелких костей. А еще у камбалы нет чешуи, которую так не любят хозяйки. Чтобы подготовить рыбу к готовке, у нее достаточно обрезать плавники и хвост, ну и конечно удалить внутренности. По желанию можно отрезать и голову, но некоторые блюда интересней смотрятся именно с головой. У самых крупных особей нужно снять и темную шкуру – к небольшой молоденькой светлой рыбке это не относится.



1
Как приготовить камбалу на сковороде

Готовится жареная камбала точно таким же образом, как и любая другая, но есть один маленький секрет. Он заключается в использовании сливочного масла, которое придает  рыбе незабываемый сливочный аромат и вкус.

  • Подготовленную рыбу разрежьте на порционные куски или отставьте ее целой. Рыбу посолите и поперчите и обваляйте в муке.
  • На сковороду налейте 50 мл растительного масла и положите столько же масла сливочного.
  • Разогрейте масло до кипения и положите в него куски рыбы. Жарьте до румяной корочки, один раз перевернув кусочки.
  • Готовую камбалу прямо на сковороде отправьте в горячую духовку и подержите ее там 10 минут.
  • Жареную камбалу подавайте с картофельным пюре или отварным целым картофелем.



2
Как приготовить камбалу в пергаменте

Запеченная рыба намного полезней, потому что получается не очень жирной. А если камбалу соединить с овощами, то она пропитается их ароматами и вкусами:

  • Вырежьте из кулинарного пергамента круги, размером с большую тарелку. Кругов вам потребуется в два раза больше, чем вы собираетесь готовить рыбных порций.
  • На каждый круг уложите подготовленный кусок рыбы.
  • На рыбу выложите: кружок лимона, несколько полосок красного сладкого перца и несколько колечек репчатого лука.
  • Овощи, лимон и рыбу сверху посолите и поперчите. Каждую порцию полейте столовой ложкой сухого белого вина.
  • Подготовленные порции накройте вторыми листами пергамента и туго заверните края.
  • Поставете пликове с риба и зеленчуци върху лист и го поставете в предварително загрята фурна (температура - 180 градуса). Гответе камбала за 30 минути.
  • Сервирайте рибата точно в торбичките, като полагате всяка върху плоска чиния и леко изрежете хартията.

3
Как да готвя камбала - пай

На първо място, направете тестото:

  • Смилайте се на 200 g свински смалт и 2 с.л. брашно.
  • Разбийте 1 сурово яйце за пяна и го свържете с трохата. Просто малко.
  • Омесете мекото тесто. Ако брашното не е достатъчно, добавете.
  • Увийте тестото във филм и хладилник за поне 1 час.

Сега направете пълнежа:

  • Спуснете камбала във вряща вода и го задръжте за 5 минути. Риби за пая ще се нуждаят или 2 бр. малък или 1 компютър. Голям.
  • Извадете рибата от вряща вода и я оставете да се охлади. Отделете месото от костите.
  • Нарежете го много фино 2 на лука.
  • Смесете лука с филе за риба. Слайте пълнежа, черен пипер и добавете шепа нарязан копър.

Направете пая така:

  • Разделете тестото на две части и разточете и двете на слоя.
  • Поставете един слой върху лист за печене, смазан с масло.
  • Поставете пълнежа върху тестото и го изгладете. Настройте леко замразено масло (50-70 g) за риба.
  • Покрийте пълнежа с втори слой тесто и притиснете краищата. Пробийте пая на няколко места с вилица.
  • Печете ястие в гореща фурна до розова горна кора.

Прекрасни рибни ролки се получават от Flounders, които могат да украсят всяка празнична маса. За тях отделете филето от билото. Слат месото и черен пипер. Поставете гъби, пържени с лук на филето и увийте ролките. Поправете ги с шишчета и ги поставете в ястие за печене. Изсипете рибата отгоре с разтопено масло и поръсете с настърган сирене. Печете рулцата във фурната, докато сиренето се разтопи напълно.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

близо