Ako správne variť Semolina

Ako správne variť Semolina

Sanny Anridge je jedlo známe od detstva. Je to užitočné a výživné, má veľa vápnika, zaslúžene sa pripisuje jedlá z výživy. Aby bola kaša bez hrudiek a pne, musí sa správne variť. Existuje niekoľko jednoduchých kulinárskych tajomstiev. Sanny kaša sa dá variť na mlieku a vode a tiež Semolina je základom mnohých dezertov.

1
Najchutnejšia kaša je v mlieku, ale aj keď ju varíte na vode, malo by sa pridať mlieko. Pomery mlieka a vody zvyčajne závisia od obsahu tuku v mlieku - pridajte 1 až 1 do nízko -tukového mlieka a viac tuku - 1 až 3. Podiel výrobkov je navyše veľmi dôležitý pre hustotu a konzistenciu Semolina. Perfektnou konzistenciou kaše je liter mlieka 6 polievkových lyžíc obilnín. Aby nespálila, opláchnite panvicu studenou vodou, predtým, ako do nej vriace mlieko, vložte do nej kúsok ľadu alebo malú ľadovú vodu.

2
Nalejte semolinu do mlieka až po jeho varení. Tajomstvo kaše bez hrudiek pomaly zavádza semolinu do kvapaliny a neustále miešajú. Ďalším spôsobom, ako sa zbaviť hrudiek, je najskôr navlhčiť cereálie studenou vodou a potom doň naliať vriace mlieko alebo vodu. Po tom, ako sa kaša začne variť, pridajte soľ a cukor a maslo je umiestnené v hotovej miske. Pre jemnejšiu chuť je dokončená spektrum porazená šľahačkou spolu s kusom oleja.

3
Pre Classic Semolina budete potrebovať:

  • Semolina - 1 lyžica;
  • Mlieko - 200 ml alebo 100 ml mlieka a vody;
  • Cukor;
  • Soľ;
  • Maslo.

4
Холодной водой ополосните кастрюлю, влейте молоко и нагревайте до кипения, насыпаем сахар и солим. Тонкой струйкой насыпаем манную крупу, постоянно помешивая. Продолжая помешивать, варим до полного разбухания крупы – примерно 5 минут. В готовую кашу положите масло, хорошо перемешайте или взбейте венчиком, каша получится легкой и воздушной. Манную кашу подают с кусочками фруктов, вареньем, медом, можно положить сухофрукты и орешки.

5
Вариантов, как вкусно приготовить манку, целое множество. Интересный рецепт каши – с ванилином и цедрой лимона, по внешнему виду напоминает крем. Оригинальный рецепт – манная каша на яблочном соке. Готовится точно так же, как классическая, с добавлением яйца, цедры лимона и изюма. На клюквенном или любом другом ягодном соке получается вкусная манка, в нее кладут свежие ягоды. Такая каша – очень густая, напоминает пудинг с ягодами, сливочным маслом и сливками. Манная каша на нежирном молоке или воде рекомендована людям с заболеваниями желудка, она обволакивает его стенки. Также нужно кушать манку при пониженном иммунитете, она укрепляет кости и зубы и не вызывает аллергию.

Маная-каша

Правильно приготовленная, горячая манная каша станет вкусным питательным завтраком или интересным десертом для взрослых и детей. Манная каша – достаточно калорийна, но в то же время очень полезна для организма. Простые секреты манной каши помогут сделать ее любимым блюдом вашего рациона.

Pripomienky Zanechať komentár
Елена Александровна 21/12/2019 в 9:24

Секрет варки манки в том, чтобы засыпать крупу в ХОЛОДНОЕ МОЛОКО! Варить помешивая и точно не будет комочков.

Ответить

Pridať komentár

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

zavrieť