Ako variť Losyatin

Ako variť Losyatin

Vôňa a chuť jedál z Losyatin sa s ničím nezmienia. Sú vhodné na bežnú večeru a na slávnostný stôl. Vytvorte Losyatin rôznymi spôsobmi. Je zhasnutý, pečený, vyrába kotlety a kotlety. Pripravte si losové mäso pozdĺž týchto receptov a určite sa chváli od hostí alebo vášho domova.



1
Ako variť Losyatin - guličkové mäso Moose

Ingrediencie:

  • moose Meat - 1 kg;
  • cibuľa - 3 ks;
  • tomato - 1 ks;
  • stredne veľká mrkva - 2 ks;
  • paradajková pasta - 2 lyžice. l;
  • soli a papriky podľa chuti;
  • zelení na kŕmenie.

Varenie:

  • Mäso nakrájané na kocky s stranou asi 3 centimetrov, napoly krúžky žiarovky, mrkva v malých blokoch. Vyčistite paradajku od pokožky, za to, čo ju znížiť vo vriacej vode po dobu 30 sekúnd, a potom rýchlo vychladnite v studenej vode. Odrežte ju strednou kockou.
  • V Kazane, kastról alebo panvica s hrubým dnom, zahrievajte na ňu rastlinný olej a smažte cibuľu. Keď cibuľa mierne čerstvejšia, pridajte mu mrkvu a pečte ďalších 3-5 minút.
  • Pridajte Losyatin do vyprážanej zeleniny a smažte kôru.
  • Pridajte soľ, korenie, nasekanú paradajku a paradajkovú pastu, premiešajte.

Naplňte mäso vriacou vodou 1-2 cm nad úrovňou, priveďte do varu. Po varení znižujeme zahrievanie na slabé, zakryjeme veko a hasí najmenej 3 hodiny. Čím dlhšie mäso kradne, tým bude striktne. Ak sa v procese hasenia vody vyhodí, môžete naliať trochu vriacej vody.

Na prílohu je možné na ozdobu nanášať varené zemiaky alebo ryžu. Pri kŕmení posypte miskou zeleňou.



2
Ako variť Losyatin - Cutlets

Ingrediencie:

  • moose Meat - 1 kg (vyberte mäso s tukovými vrstvami);
  • cibuľa - 3 ks;
  • mrkva - 2 ks;
  • salo bravčové mäso - 200 g (pre šťavnatosť mačičky);
  • cesnak - 5 zubov;
  • vajcia - 4 ks;
  • mlieko - 1/2 šálky;
  • pšeničná múka - 100 g;
  • soľ a korenie podľa chuti;
  • ovsené vločky - 100 g.

Varenie:

  • Mäso, mrkva a cibuľa, cesnak a tučný postroj s kúskami vhodnými pre mlynčeku na mäso a preskočte cez ňu dvakrát.
  • В получившийся фарш добавьте все остальные ингредиенты, кроме муки. Тщательно вымешайте. Теперь можно переходить к лепке котлет, но лучше сначала выдержать готовый фарш 2 часа в холодильнике, чтобы он настоялся.
  • Сформированные котлеты панируйте в муке и обжаривайте на разогретой сковороде с обеих сторон до золотистой корочки. Затем долейте немного воды, накройте крышкой и тушите 15 минут.
  • Подавайте котлеты из мяса лося со свежими или отварными овощами, картофелем.

3
Как приготовить лосятину целым куском

Ingrediencie:

  • лосятина – 1 – 1,5 кг;
  • тонкие ломтики бекона – столько, чтобы хватило обернуть кусок мяса;
  • cesnak - 5 zubov;
  • сливочное масло – 100 г;
  • соль, перец по вкусу;
  • шпагат и фольга для запекания.

Varenie:

  • Мясо вымойте, обсушите и тщательно натрите солью и перцем. Ножом проделайте глубокие отверстия и нашпигуйте их чесноком.
  • Затем оберните мясо ломтиками бекона и обвяжите шпагатом. Не используйте синтетическую нить, она может расплавиться и испортить все блюдо.
  • Разогрейте растительное масло на сковороде и обжарьте кусок мяса со всех сторон до образования корочки.
  • На противне расстелите фольгу и густо намажьте ее сливочным маслом. На масло положите обжаренное мясо и очень тщательно заверните фольгу.
  • Лосятина, как и любая дичь – мясо жесткое. Поэтому запекать его нужно долго. Разогрейте духовку до 100 градусов с нагревом “верх и низ”. Запекайте в течение 5-ти часов.
  • При подаче нарежьте на порционные куски. Блюдо прекрасно подойдет для праздничного стола.

Для приготовления блюд из лосятины подходят многие рецепты говядины. Особенно тушеные, рубленные блюда, супы.

Pridať komentár

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

zavrieť