Vôňa a chuť jedál z Losyatin sa s ničím nezmienia. Sú vhodné na bežnú večeru a na slávnostný stôl. Vytvorte Losyatin rôznymi spôsobmi. Je zhasnutý, pečený, vyrába kotlety a kotlety. Pripravte si losové mäso pozdĺž týchto receptov a určite sa chváli od hostí alebo vášho domova.
Ako variť Losyatin - guličkové mäso Moose
Ingrediencie:
- moose Meat - 1 kg;
- cibuľa - 3 ks;
- tomato - 1 ks;
- stredne veľká mrkva - 2 ks;
- paradajková pasta - 2 lyžice. l;
- soli a papriky podľa chuti;
- zelení na kŕmenie.
Varenie:
- Mäso nakrájané na kocky s stranou asi 3 centimetrov, napoly krúžky žiarovky, mrkva v malých blokoch. Vyčistite paradajku od pokožky, za to, čo ju znížiť vo vriacej vode po dobu 30 sekúnd, a potom rýchlo vychladnite v studenej vode. Odrežte ju strednou kockou.
- V Kazane, kastról alebo panvica s hrubým dnom, zahrievajte na ňu rastlinný olej a smažte cibuľu. Keď cibuľa mierne čerstvejšia, pridajte mu mrkvu a pečte ďalších 3-5 minút.
- Pridajte Losyatin do vyprážanej zeleniny a smažte kôru.
- Pridajte soľ, korenie, nasekanú paradajku a paradajkovú pastu, premiešajte.
Naplňte mäso vriacou vodou 1-2 cm nad úrovňou, priveďte do varu. Po varení znižujeme zahrievanie na slabé, zakryjeme veko a hasí najmenej 3 hodiny. Čím dlhšie mäso kradne, tým bude striktne. Ak sa v procese hasenia vody vyhodí, môžete naliať trochu vriacej vody.
Na prílohu je možné na ozdobu nanášať varené zemiaky alebo ryžu. Pri kŕmení posypte miskou zeleňou.
Ako variť Losyatin - Cutlets
Ingrediencie:
- moose Meat - 1 kg (vyberte mäso s tukovými vrstvami);
- cibuľa - 3 ks;
- mrkva - 2 ks;
- salo bravčové mäso - 200 g (pre šťavnatosť mačičky);
- cesnak - 5 zubov;
- vajcia - 4 ks;
- mlieko - 1/2 šálky;
- pšeničná múka - 100 g;
- soľ a korenie podľa chuti;
- ovsené vločky - 100 g.
Varenie:
- Mäso, mrkva a cibuľa, cesnak a tučný postroj s kúskami vhodnými pre mlynčeku na mäso a preskočte cez ňu dvakrát.
- В получившийся фарш добавьте все остальные ингредиенты, кроме муки. Тщательно вымешайте. Теперь можно переходить к лепке котлет, но лучше сначала выдержать готовый фарш 2 часа в холодильнике, чтобы он настоялся.
- Сформированные котлеты панируйте в муке и обжаривайте на разогретой сковороде с обеих сторон до золотистой корочки. Затем долейте немного воды, накройте крышкой и тушите 15 минут.
- Подавайте котлеты из мяса лося со свежими или отварными овощами, картофелем.
Как приготовить лосятину целым куском
Ingrediencie:
- лосятина – 1 – 1,5 кг;
- тонкие ломтики бекона – столько, чтобы хватило обернуть кусок мяса;
- cesnak - 5 zubov;
- сливочное масло – 100 г;
- соль, перец по вкусу;
- шпагат и фольга для запекания.
Varenie:
- Мясо вымойте, обсушите и тщательно натрите солью и перцем. Ножом проделайте глубокие отверстия и нашпигуйте их чесноком.
- Затем оберните мясо ломтиками бекона и обвяжите шпагатом. Не используйте синтетическую нить, она может расплавиться и испортить все блюдо.
- Разогрейте растительное масло на сковороде и обжарьте кусок мяса со всех сторон до образования корочки.
- На противне расстелите фольгу и густо намажьте ее сливочным маслом. На масло положите обжаренное мясо и очень тщательно заверните фольгу.
- Лосятина, как и любая дичь – мясо жесткое. Поэтому запекать его нужно долго. Разогрейте духовку до 100 градусов с нагревом “верх и низ”. Запекайте в течение 5-ти часов.
- При подаче нарежьте на порционные куски. Блюдо прекрасно подойдет для праздничного стола.
Для приготовления блюд из лосятины подходят многие рецепты говядины. Особенно тушеные, рубленные блюда, супы.