Есть такие растения, которые помогают человеку избавиться от многих заболеваний. В их числе – и семя льна. Лен – растение уникальное, стебли используются в производстве ткани, а из семян делают лекарственные и косметические препараты, используют в кулинарии. Семя льна добавляют в блюда, чтобы придать готовому продукту не только особый вкус, но и улучшить самочувствие.
Льняное семя – что в составе?
Если высыпать горсть семян на стол, то в 100 г поместится несколько десятков тысяч семян. В каждом таком семени – много живительной силы, которая улучшает самочувствие. В составе семян льна содержится Омега-3 и лигнин. Эти компоненты отвечают за молодость, красоту и отличное самочувствие. Только в этих семенах содержится рекордное количество этих веществ.
В составе льняного семени также присутствуют:
- amino asitler;
- белки;
- жирные кислоты;
- mineraller;
- витамины;
- крахмал, углеводы, пищевые волокна.
Льняное семя – польза
О пользе семени льна можно говорить часами, выделяем основное:
- выводит токсины и вредные вещества из организма;
- борется с паразитами;
- разжижает кровь;
- профилактическое средство образования тромбов;
- профилактика сердечно-сосудистых заболеваний;
- нейтрализует вредный холестерин;
- снижает риск развития раковых клеток;
- защита нервных клеток, профилактика психических расстройств, предотвращение депрессивных состояний после родов;
- помогает наладить работу кишечника, избавляет от запоров;
- понижает уровень холестерина в крови;
- снижает воспалительные процессы мочеполовой системы.
Вред льняного семени
Считается, что если употреблять в разумных пределах семена льна, то организму это не помешает. Суточная доза 20-25 г.
Абсолютные противопоказания:
- в период беременности и во время кормления грудью;
- при эндометрите, поликистозе и фиброме матки;
- опухоль простаты;
- safra ve mesane taşları.
Şişesi tohumu alerjilere neden olur, bu nedenle keten tohumlarını almak ve belirtilen dozu aşmamak gerekir. Birincil resepsiyon ile, şişmiş ve meteorizm mümkündür. Bu belirtiler mevcutsa, vücudun yavaş yavaş kullanılması için dozajı azaltmanız gerekir.
Keten tohumu nasıl alınır
Keten tohumu ezilmiş formda alınır ve tohum kullanımdan önce doğranmıştır. Tohumları önceden bir toz halinde ezmek mümkündür ve bunları kapalı bir kapta saklayabilirsiniz, ancak hava temas ederken, oksidasyon işlemleri başlar ve ürün yararlı özellikleri kaybeder.
Önleyici doz günde 5 g, terapötik - 20 g arasında.
Keten tohumu nasıl alınır:
- vücudu güçlendirmek ve birikmiş kilogramdan kurtulmak için süt ürünüyle karıştırılması. 100 g fermente süt ürününde 1 çay kaşığı eklendi. Tohumlar, 20 dakika ısrar ediyor. Sabahları aç karnına alındı;
- vücudu temizlemek için keten tohumunun kaynatılması nasıl yapılır: 1 çorba kaşığı. Tohum, sadece 500 ml'lik suyla dökülür, 30 dakika boyunca yavaş ısı üzerinde ısınır. Daha sonra kaynatma kavanoza dökülmeli, bir havluya sarılmalı, soğutmayı tamamlamak için ayrılmalıdır. Sabahları boş bir karın üzerinde ve yatmadan önce akşamları bir bardak alın. Kaynağa, nar suyu, kiraz, limon ekleyebilirsiniz;
- kesintisiz keten tohumlarından öpücük aşağıdaki gibi hazırlanır: 1 çorba kaşığı. Tohum 0,5 litre kaynar su dökülür, gece ısrar edilir (8 čSS). Tohumlar ezilebilir, o zaman 3 saat ısrar edebilirsiniz. Tatlım, şeker, suya, suya eklenir. Kontrendikasyon: Akut pankreatit. Gastrit ve ülseratif hastalıkların, kabızlık, bağırsak bozukluklarının tedavisi için kabul edildi;
- tohumlardan Nasıl Yapılır: 3 TBSP. Tohumlar termos (1 L) içinde uykuya dalmak, kaynar su dökülür. 3 saat ısrar edin, preslenmiş, yarım saat yemekten önce 150 g alın;
- profilaksi için: Bir kahve değirmeni 3 TBSP'de ezmek gerekir. Tohumlar, 1 çorba kaşığı karıştırın. Sıvı bal, 1 çay kaşığı için günde 3 kez alın.
.