Panni qanday tanlash kerak

Panni qanday tanlash kerak

Pan oshxonada ajralmas, chunki u butun oila uchun ko'plab idishlarni tayyorlamoqda. Shuning uchun, bu qurilmani mas'uliyatli ravishda tanlash kerak. Ovqat pishirilgan ovqatni mayda qovurish idishi uy xo'jaliklarining sog'lig'iga zarar etkazishi mumkin.

1
Ushbu elementni qiyinlashtiradi, yaxshisi. Panning devorlarining qalinligiga e'tibor bering. Ularning qalinlashishi, idishlarni ko'proq isitish. Og'ir idora deformatsiyaga chidamli. Shuning uchun, sotib olishdan oldin turli modellarning og'irligini taqqoslang. Panni olinadigan ruchka bilan sotib olish yanada ishonchli bo'ladi.

2
Sifat va chidamlilik panning materialiga bog'liq:

  • Quyma temir. Bu klassik ishonchli material. Buvimizlar hali ham Cast --Ron Kostada tayyorlangan. Ular kuchli, maydon teng ravishda yuqori haroratga ega. Ularning noqulayligi - bu metallning uzoq isishi va sovutish deb hisoblanadi. Sangara paneli nevaralariingizga xizmat qilish uchun zamonaviy tozalash vositalarini ishlatmang. Uni pechda pishiring va suv bilan yuving.
  • Titan. Undan qilingan idishlar qimmat, ammo ishonchli. Material bardoshli, zanglamaydigan. Biroq, har kuni titanali panada ovqat pishirishdan ehtiyot bo'ling. Unda allergik reaktsiyalarni keltirib chiqaradigan nikelning kam miqdorini o'z ichiga oladi.
  • Zanglamaydigan po'lat. Bu arzon metallarning qotishmasi. Bunday panlar arzon. Agar siz bunday mahsulotni sotib olgan bo'lsangiz, unda qalinlangan idishlarda tanlovni to'xtating. Ularga g'amxo'rlik ehtiyotkorlik shart. Не используйте агрессивных химических средств и губок с жесткой щетиной. На сковороде из нержавейки готовят обязательно с добавлением масла, в отличие от чугунных и титановых.
  • Алюминий. Сковорода из данного материала прослужит маленький срок. Она легко деформируется, еда на ней быстро подгорает, разрушается под действием щелочей или кислот. Не стоит готовить в них блюда с добавлением цитрусовых.

3
Одной из важных характеристик сковороды является ее покрытие:

  • Тефлон – замечательное изобретение цивилизации. Позволительно готовить без добавления масла, пища не пригорает. Без бережного ухода все положительные качества пропадают. Перемешивайте еду деревянной палочкой, мойте посуду мягкой губкой. Если появилась царапина на тефлоновой сковороде, то от нее придется избавиться. При нагревании начнет выделяться перфтороктановая кислота и попадать в продукты. Она обладает токсичными и мутагенными средствами.
  • Керамика является отличной альтернативой. По свойствам и по уходу схожа с тефлоном, но более безопасна в быту.

4
На выбор сковороды влияет вид плиты:

  • для газовой подойдет любая сковорода;
  • если у вас электрическая, то избегайте покупки алюминиевой сковороды;
  • для стеклокерамики приобретите утварь с ровным дном, алюминий нежелателен;
  • нержавейка отлично подойдет для индукционных панелей.

5
Среди производителей сковородок себя зарекомендовали Keravis, Ceramica, Ceramit и Greblon. Достоинством товара известного бренда является его обязательная сертификация и гарантия.

Важно в магазине выбрать качественную сковороду. От этого зависит срок службы изделия, удобство в эксплуатации и безопасность в быту.

Izoh qo'shish

Ваш e-mail не будет опубликован. Majburiy maydonlar belgilangan *

yaqin